Şimdi Ara

Mezuna Kalmalı Mıyım ? Dershanelerin Durumu Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ygs sonucum kötü geldikten sonra moralim bozuldu ve calismayı biraktım sonuç olarak 85 k oldum hedefim 20-30k mf4 olup ytu ya da iyte gibi bir yerde inşaat müh. okumaktı.Şuan ortalama pamukkale ünv (io) gibi bir yerde inşaat a girebiliyorum.Sizce mezuna kalmalı mıyım ? Kalırsam ve dershane olmazsa evde hazırlanıcam ve bu bana hapis hayatı gibi gelicek.Sıkılacağımı hissediyorum.Dershaneler hakkında bilgisi olan da varsa bilgilendirsin.Yorumlarınızı bekliyorum



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barba Rossa

    Merhaba arkadaşlar ygs sonucum kötü geldikten sonra moralim bozuldu ve calismayı biraktım sonuç olarak 85 k oldum hedefim 20-30k mf4 olup ytu ya da iyte gibi bir yerde inşaat müh. okumaktı.Şuan ortalama pamukkale ünv (io) gibi bir yerde inşaat a girebiliyorum.Sizce mezuna kalmalı mıyım ? Kalırsam ve dershane olmazsa evde hazırlanıcam ve bu bana hapis hayatı gibi gelicek.Sıkılacağımı hissediyorum.Dershaneler hakkında bilgisi olan da varsa bilgilendirsin.Yorumlarınızı bekliyorum

    Dershaneler çoğunlukla öğrencilere vakit kaybettiren, enerjilerini sömüren yerlerdir. Mantıklı düşününce hiçbir işe yaramadıklarını ortaya çıkarabiliyoruz. Sınav için en önemli iki şey bilgi+pratiktir. bilgiye erişmekte ne kadar şanslı olduğumuzu söylemeye gerek yok herhalde. bulunduğumuz çağ için "bilgi çağı" tanımlamasını yapan çok kişi var. böyle bir çağda bilgiye ulaşmak çok ama çok kolay. en basitinden youtube'a gir, tüm derslerle alakalı binlerce videoyla karşılaşabilirsin. sadece internetten ders videosu izleyerek ve pratik yaparak ankara hukuk kazanan düz lise çıkışlı bir insan tanıyorum mesela. hatta yanlış hatırlamıyorsam ankarada düz liseler arasında birinci olmuştu. sınavın bilgi+pratik mantığını iyi çözümlediği için dershaneye ihtiyaç duymadı.

    Dershane ne için, kim için gereklidir? Ben video izlemekle uğraşamam ya da öyle öğrenemem diyenler için dershane gerekli olabilir. Kendini kontrol etmeyi beceremeyen ya da bu kontrol mekanizmasının kontrolünün başkasında olmasını isteyen kişiler dershaneye ihtiyaç duyarlar. Kısacası yönlendirilmek isterler. Fakat biz insanlar robot değiliz, kendimizi yönledirebiliriz, yönlendirmeliyiz. 8-9 aylık bir sürenin çok hızlı geçtiğini söylemeye gerek yok herhalde. Geçen sene şu anda ne yapıyorsunuz desem herkes hemen hatırlar, "aa ne yakın bir vakitti yahu" dersiniz.

    Sınavı kendi başınıza çalışmanız sayesinde kazanıyorsunuz, isterseniz 100 sene dershaneye gidin, kendi başınıza oturup emek vermezseniz nafile. Dershanelerin de hali ortada. Özel dershaneye gitmiyorsanız zaten hiçbir işe yaradığı yok. 25 kişilik sınıfta türevi, integrali 2 saatte anlatıp geçen hocalar. Ne beklenebilir ki? Genellikle derece sınıflarıyla özel ilgileniyorlar.

    Çoğunluğun yönlendirilme ihtiyacı kişiler olduğunu düşünürsek dershanenin olmayışı kendini yönlendirebilen öğrenciler için müthiş bir avantaj demek. Nereden baksanız rakiplerden 5-6 adım önde başlıyorsunuz. Dershane olmadığı için birçok kişi ekim-kasım gibi kontrollerini, düzenlerini kaybedecekler ve zaten yönlendirilme ihtiyaçları olduğu için kendilerini düzene sokmaları çok zor olacak. en kritik aylar ocak-şubat ve nisan-mayıstır. bu iki ayda gereken özen gösterilmezse diğer aylarda 24 saat soru çözülse bile hiçbir işe yaramaz.

    İlk senense mezuna kalabilirsin, sorun olmaz, en kötü ihtimalle dereceni tekrarlarsın, ilerde "lan acaba denese miydim" demezsin. o stresi bir daha istemiyorum, üniversitede kendimi geliştirerek rahat bir hayat sürmek istiyorum diyorsan pamukkale'yi yazabilirsin. mühendisliklerde yatay geçiş de fazlaca oluyor.




  • Yorumun için teşekkür ederim Peki ygs için hangi kaynakları öneriyorsun? Bu sene fdd çözdüm hiç faydası olmadı.Özellikle hiç türkçe sorusu çözmedim bir test bile çözmemişimdir fem mi almalıyım türkçeyi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barba Rossa

    Yorumun için teşekkür ederim Peki ygs için hangi kaynakları öneriyorsun? Bu sene fdd çözdüm hiç faydası olmadı.Özellikle hiç türkçe sorusu çözmedim bir test bile çözmemişimdir fem mi almalıyım türkçeyi ?

    FDD'nin soru tipleri genellikle öss zamanlarından kalma. kendilerini pek yenileyemediler. Olabildiğince uç kaynaklardan çözmeni öneririm, YGS için ne eline geçerse çöz. son yıllarda sınavlarda çok özgün sorular çıkıyor. bu yüzden farklı kaynaklara yönelmek önemli. birbirine yakın iki kaynağın soru bankasını çözmektense uç kaynakları çözmeni öneririm. mesela fem+güvender çözmektense fem+karekök çözebilirsin. lys fen için palme, matematik için de karekök ve femi önerebilirim. matematikte biraz zorlanmak istiyorsan apotemi de iyidir. edebiyattan da gireceksen yayın denizinin edebiyat ve coğrafyası harikaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43316ACAF -- 9 Temmuz 2015; 2:08:14 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mezuna kalmalı mıyım ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.