< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Mezuna kalmak tabiriyle ilgili 109 sayfa analiz kasan ekşi sözlük (2. sayfa)
-
-
Ekşici boomerlar kendi zamanlarındaki gibi herhangi bir üniversitede herhangi bir bölüm tutturduğun zaman üniversite kazanmış sayılıyorsun sanıyorlar sanırım. Bunların zamanında yani 20-30 yıl önce zaten ya üniversite kazanırdın ya da kazanamazdın, herkes üniversite okumazdı. Dolayısıyla direkt olarak"kazandım-kazanamadım" denebiliyordu. Şimdinin dönüp yüzüne bakmadığımız 1 milyon sırayla alan kimi bölümlerini o zamanlar kazanmak başarıydı. Ama şimdi durum çok farklı, bu boomerlar bunu anlamıyor. Adam 20 bin yapmış ama MEZUNA KALIYOR, çünkü hedefi daha iyisini yapmak. Şimdi bu adam kalkıp "ben üniversite kazanamadım" dese tüm boomerlar "bu da düşük zekalı herhalde, hiçbir şey kazanamamış" diye düşünecek. İşte bunun için MEZUNA KALDIM deniyor. Bunu şu kalın boomer kafalarına bir türlü sokamıyorlar.
_____________________________ -
hayatta olmadığından fazlasını olanlardan, leş kokan ağzıyla entelektüellik kasanlardan başkasından bu kadar nefret etmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Eksi boomer dolu, girdiğim zaman deli oluyorum artık güzel konu sayısı ayda 2 yi geçmiyor zaten
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Genel itibariyle kasılır hacı neden kasılmasın,diyenler başka laf bulmak için kasıyorlar da biz mi kasmayacaz??
"satış danışmanı"=kasiyer,pazarcı,
"CEO"=genel müdür,müdürsün yani işte.
"depo lojitik elemanı"=hamal,
"Mezuna kaldım"="Ben yapamadım.Bi yere kaldığım yok, millet eşek gibi çalışırken ben takıldım.Sonrada sınavda bildiğin çaktım" diyemedikleri utandıkları için. Mezuna kalmak( ne skim bi anlamsa) diyorlar.
sınıfta kalana ne diyecez o zaman= sınavdan çaktılar mı diyecez :D
Sözcük anlamı olarakda yanlış lan mezun oluyorsun.kaldığın bir yer yok aslında. sen bir yere giremiyorsun.
İlla birşey bulmak istiyorsanız. Üniversite sınavında çakakaldım diyebilirsiniz.
bazı şeyleri de olduğu gibi kabul edin lan!.
Algı operasyonu bu olsa gerek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatistan -- 19 Ağustos 2022; 13:44:6 >_____________________________ -
Tercih yapmadım; istediğim puanı alamadım filan deseler ya, mezuna kaldım ne demek???
Mezun kim? Neden ona kaldın, başkası yok muydu? gibi garip sorular sorduran bir tabirdir.
Ben de liseden mezun olduktan sonraki ilk sınavda üniversiteye giremedim ama o zamanlar "kazanamadım" ya da (hatalı tercih nedeniyle) "açıkta kaldım" gibi tabirler kullanılıyordu.
(MF'de 6400'lü sıralarda olmama rağmen tercih ettiğim bölümler için ilk 4000'e girmem gerekiyordu ve tercihler daha sınava bile girmeden önce yapılıyordu o zamanlar (97-98 yılları))
Açıkçası boomer sayılmam ama "mezuna kalmak" tabirinin çok saçma olduğunu; söylenenle anlatılmak istenen şeyin hiç alakasının olmadığını düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bana da mezuna kalmak tabiri biraz garip geliyo ama eksideki avel sürüsü fazla abartmış bu hayatsizlari çok da ciddiye almaya gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9B3FB2262 -- 19 Ağustos 2022; 14:35:35 >
harbi gerizekalı bunlar ağızlarının paylarını verdim ama hala boomer olmayı tercih ediyorlar.
başarısız oldum diyememekle alakasız mezuna kaldım biraz galip olmuş mezun kaldım daha mantıklı üniye girmedim, mezun olarak kaldım anlamında. mezuna bırakmak daha garip açıklama düşünemiyom ilk kim kullandı acaba
mezuna bıraktım da mezun bıraktım (kendimi mezun olarak bıraktım) anlamında herhalde de bu mezun-a bu a yı ilk kim ekledi cidden
hocam dili oluşturan halk değil midir? halk böyle istediyse doğrusu budur.
ne yapıyorsun sorusuna iyiyim cevabını verenlere ben sana nasılsın mı dedim diyen insanlar gibi olmamak lazım, ayrıca her zaman başarısızlık da değil ilk 2kdan mezuna kalan insanlar da var 2021/2022 yazıp 1milyondan 300kya geldiği için insanları motive edenler de
Adam ya adam ya geldi adam
hocam atmayın şunu cevaplamak zorunda kalıyorum
Hocam çok ciddi anlamda mental sorunlarınız var lütfen psikolojik destek alın
Teşekkür ederim sizin pedagoglardan birinin ismini verinde bende faydalanayım
Algı operasyonu yapmayın