Şimdi Ara

MEZUNA KALMAK NEDIR? TECRUBELILER ANLATSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
6.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mezun arkadaslar sene icinde psikolojiniz nasildi? Aileniz ile kavga ettiniz mi? Mezuna kalirken ailenizin tutumu neydi? Ders calisabildiniz mi? Mezuna kalanlar cok ilerleyemez diyorlar, sizcede oyle mi? Pisman oldunuz mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üstte saydıkların kişiden kişiye değişir ama ben kendi yaşadıklarımı anlatayım.

Yazın ders çalışmadım geçen seneden çoğu şeyi bliyordum yazın dinlendim.

Sene içinde ders çalışmakta zorlanmadım.

Ailem üstüme gelmedi. Psikolojik bunalım yaşamadım hatta sene içinde hiç canım sıkılmadı diyebilirim. Canım sıkıldığı günlerde arkadaşları aradım ne yapmak istiyosak onu yaptık.

Mezuna kalacağım dediğimde ailem zorluk çıkarmadı.

Mezuna kalanlar çalışma şekillerine göre iyi ilerleyebilir.

Pişman olmadım.

En zorlandığım dönem YGS ye 1-2 hafta kalan dönem ve sınav anı. Sınavım beklediğimden kötü geçti . Bu yüzden sonucların açıklanma haftası da benim için kötü geçti. Fakat sonuçlar açıklanınca biraz rahatladım .

Tavsiyem- Son haftalara formda ve mutlu girin. Çalışmanızı gayet güzel yaptıysanız bu durum artık psikolojik bi boyut. O günkü ruh haliniz size ummadığınız şeyler yaptırabilir

• tamamen insandan insana değişecek şeyler bunlar. disiplinli olursan çalışırsın.
  • ben cok yıprandım 2-3sene gitmiştir ömrumden eger panık stres yapan birisiyseniz cok zor bi yıl geçiyor
  • Sınav sonuçları kötü geldiyse ve iyi bir bölüme ve iyi bir üniversiteye gidemiyorsanız yapacağınız en doğru şey mezuna kalmaktır.
  • takip
  • Mezuna kalmak,hayatının sonu değil.Benim arkadaşım ilk senesinde kendisine göre kötü bir puan çıkardı.Hiç çalışmadan bu puanı yaptıysam çalışırsam daha iyisi gelir dedi ve şuan istanbul hukukta okuyor.
    Mezuna kaldım eyvah diye üzülme sakın.Kafa sakinliğiyle iyi bir yer kazanmak daha avantajlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VETERINERLIK ATAMALARI IYI MI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dün yaptıgım tercihtir okul olmadıgından çok rahat olacagını düşünüyorum
    takip
  • mf3te 40kdan 11kya çekmektir
    tabi benim açımdan
  • Stres yapan bir insansan zor geçebiliyor ama karşılığını alırsın güzel bir şekilde çalışırsan sana tavsiyem birçok şeyi ertele eğlence arkadaşlar sevgili vs. asosyal ol evden çıkma mantığıyla değil de daha çok sorunlardan ve seni sıkacak şeylerden uzak dur kendine odaklan çalışmana odaklan
  • Yaşadıklarımı ve deneyimlerimi paylaşayım

Mezuna kalıyorsan ailenin desteği kesinlikle olmalıdır aksi durumda en ufak denemede bile başına geçen sene boşu boşuna girmediğini vurgulayan insanlar olacaktır.
    Mezuna kalma işi kesinlikle idealist ve verimli çalışma temposuna kendini alıştırmış insanların başarabileceği bir şeydir.
    Bana göre mezuna kalma işi 1 sene daha lise okurmuşcasına tek fark olarak her gün düzenli olarak ders çalışma işidir.
    Stresli bir yapınız varsa ve sınavlarda heyecan yapıyorsanız kesinlikle ne kadar emek verirseniz verin 10 yıl daha mezuna kalsanız size zararı büyük olacaktır.
    Çok iyi bir şekilde başlar yavaşca kafayı yersiniz bana göre hele sınavdan 2-3 hafta ya da şöyle diyeyim güvender sınavından sonraki süreçte yusuf yusuflamaya başlarsınız ve triplerinizi anlayacak insan bulamazsınız. Çünkü etrafınızda heleki bu sınava 2 milyon kişinin girdiğini sürekli vurgulayan biri olacaksa içinize kapanırsınız.
    Hedeflediğiniz bölüm ile aranızda 50 bin - 100 bin arası bir fark varsa şu anki sıralamanız arasında ben iyici düşünmenizi öneririm. Her günüm boş çalışırım diyen bir kafa varsa baştan çuvallamıştır.İnsanız makine sistemi bize yürümüyor.Bazen derslerden nefret ettiğinizi ve o gün sizi silah zoruyla bile kimsenin oturtamayacağını düşünebilirsiniz.Ayrıca her gün bilgi yüklemesi yapıldığı için önceki konuları unutmaya daha çok meyilli oluyoruz. Hedefiniz Tıp Hukuk veya İTÜ BİLKENT KOÇ ODTÜ SABANCI gibi yerlerse 1 yıldan kayıp olmaz bunu unutmayın ve deneyin. Tüm bu dediklerimin yanında inanırsanız ve DÜZENLİ ÇALIŞIRSANIZ kader de sizi okeylerse ÇALIŞMANIZIN yanında yapamayacağınız bir şey yok.

Cümlelerim vasat tam olarak toparlanmamış olabilir ama bunlar benim başımdan geçenler eminim aynı düşünmeyen bir çok insan vardır. Hayırlı günler...

• Kendine güvenen, çalışacağından, hedefinden emin olan fakat girdiği sınavda hedefine ulaşamamış kişilerin yaptıgı iştir.. çalışırsan aşırı verimlidir.. hele evin müsaitse ev ortamı paha biçilemez.. genelde sonradan fark edilir bu diyeceğim dershanen eğer seninle ilgilenemeyecekse, soru çözüm çok kalabalıksa(zaten hedefi yüksek mezunlar yaz tatilinden sıkı çalışmıştır, her şeyi biliyordur, evde pc varsa video derslerle desteklemişlerdir yaz kamplarını, dershaneden tek beklentileri gerçekçi, sınava yakın denemeler+sorularını çözdürmektir.) dershane zaman kaybıdır.. Çıkışta takılması vardır, sana hitap etmeyen hocalar vardır, alacağın onlarca soru bankası parasını alır senden, ygsden sonra dershane boşalır gelenler de lys işlenmesine izin vermez, kaynatırlar olan sana olur..Çoğu dershane ygs-lys beraber götürmez bu seni de etkiler ygs ye kadar ygs çalışırsın.Ygs ye daha fazla önem vermek direkt br senenin boşa gitmesine neden olur. Bunu yapma..Çünkü zaten genelde dershanenin ilk denemesnde yaptıgın net=ygs netin.. (benimki öyleydi)((tabii durumun iyiyse, temelin 0 değilse)). Mezuna kalan adam sabırlı olmalıdır, telefon kullanmamalı, face ve diğer sosyal platformlara takılmamalıdır.. En önemlisi "Hayat kısa değmez bi kıza" felsefesiyle hiçbir kızla flört dahi etmez zaten ailesinden olanlar haricinde hiçbir karşı cins bir senesine değmez..Yani aşktan da uzak durmalıdır mezun yoksa dilekolay bir sene daha gider..Arkadasları faceye kazandıgı üniversite ismi yazarken bile yaz sıcağında ders çalışan adamdır mezun.. Ailesi dışardan birilerinin (bu genelde komşu oğlu olur) tıp, hukuk kazandıgını duyunca kızar biraz. Ama mezunun çalıştıgını görürlerse, o gayreti hissederlerse senin arkana geçip tamamen desteklemeleri genelde birkaç haftayı geçmez...Bir sene çabuk geçer dostum, mezun olsan da geçer işkencede olsan da geçer.. Ben 3. kez girecem sınava..Çünkü kazanamazsam içimde kalacak olan bir hedefim var..Kendimi herkese ispatlama ihtiyacı da hissediyorum açıkçası.. Sana da yapmaman gerekenleri kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak aktardım. Umarım faydası olur..Görüşmek üzere :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan2144 -- 8 Temmuz 2014; 15:16:10 >

• herkese göre değişir, kim ne derse desin eylemi yapacak olan kişi bizzat kendisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göklerdeduran -- 21 Ağustos 2014; 13:15:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

Mezun arkadaslar sene icinde psikolojiniz nasildi? Aileniz ile kavga ettiniz mi? Mezuna kalirken ailenizin tutumu neydi? Ders calisabildiniz mi? Mezuna kalanlar cok ilerleyemez diyorlar, sizcede oyle mi? Pisman oldunuz mu?

Mezuna kalmak demek; asosyallik, gencligi yasayamamak, kilo almak ve sene boyu stres yapmak. En kotusu kiz arkadas, sevgili yapamamak. Çevremde ne salaklar vardi kiz arkadaslari olan. Aman dikkatimi dagitmayayim diye kendimi mahrum ettim. Benim icin cok zor oldu. Seni bilmem ama her insanin yapisi ayni degildir beni fazla yipratti seni belki hic etkilemeyebilir. Tek diyecegim sey IYI DUSUN

• kardeş bence kalma dersanesiz evde falan hem ailenle kavga edion hemde yarın başlarım falan oluyor
  • Ygs2 ve ygs6da 30k dusunuyorum mezuna kalirsam, sizce mumkun mudur?

• bu sene kaçtı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aness08

bu sene kaçtı

206k.

hic calismadim.

• Mezuna kalmak; Çukurova İÖ Bilgisayar'a giderken, Bilkent Bilgisayara gitmektir.
  • ben kaldım memnunum ailem zorluk çıkarmadı ders çalışacağım iiçn oruç tutmadım bahane yani... Onun dışında sene içinde pek zorluk yaşamadım genel olarak her gün ders çalıştım ama az çalışmışım istediğim puanın biraz altında yaptım. Allah gönlünüze göre versin hocam... İnşallah herkes istediği yeri kazanır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.