Şimdi Ara

Mezuna Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kalmak korkulacak bir şey mi acaba ? Mezun tayfa bu sene nasıl çalıştınız ? evde çalışabildiniz mi ? Geçen seneye göre netleriniz ortalama ne kadar arttı ? psikolojik bakımdan nasıl geçti bu sene ? 2 sene çalışmaktan sıkılmadınız mı hiç ? 0 dan başlayıp mı çalıştınız yoksa eksik yaptığınız konulardan mı ? ayrıntı verebilecek var mı acaba ya bittim ben çünkü

• Hocam 117kdan mezunum eşit ağırlık hedef 4k geçen sene hiç çalışmadım eğer sınavım iyi geçerse geçen seneki sonucum ve bu seneki sonucumla uzun bir yazı paylaşmayı düşünüyorum.Bence sen de sınava mezuna kalacağım gözüyle girme sınavını çöz sonucun olmazsa mezuna kalmayı düşün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mezuna kalmak utanılacak bir şey değil. Eğer bir hedefin varsa 10 sene de kalsan senin için kayıp yoktur. Benim çocukluk arkadaşım e.e. müh. 4. sınıfta bu sene bıraktı seneye tekrar sınava girecek ki bu adam iyi bir üniversitede okuyor yani istediğin bölümü istediğin üniversiteyi kazanmadıktan sonra mutlu olman imkansız bunu bi netleyelim. Ben geçen sene fena bir sıralama yapmadım ama mezuna kalmak istedim. Pişman mıyım diye soracak olursan mezunluk adama çok şey öğretiyor. İyi gün kötü gün dostunu görüyorsun. Yalnızlığı öğreniyorsun. Bana mutlaka çok şey kattı. Ama bu sene hiç çalışmadım yalan yok evdeydim ilk 6 ay sürekli gezip tozdum garılar gızlar falan sonrasında bir gün çalış 2 gün yat sonuç geçen senekinden biraz iyi gelecek tahminimce. Saçma sapan yoldan geçene burs veren apartman üniversitelerine gitmektense bir sene daha hazırlanın derim. Çünkü bu okullarda ne doğru düzgün lab. var ne de hoca. Geçen sene çoğu özele puanım tutuyordu yani gelişim, nişantaşı, aydın, beykent falan hepsine girebilirdim gitmek istemedim hem boşa vakit kaybı hem de yıllık 20 bin lira vereceğim o yüzden gerek yok. Bu sene en azından bu okullara 20 vereceğime gider paramı yeditepeye falan veririm en azından paranın hakkını alırım. Özetle hayalin varsa ne biliyim yurtdışına mı gideceksin akademisyen mi olacaksın napacaksın saçma sapan okullardan uzak durmak gerekir ne adam gibi staj bulursun ne eğitim alırsın diplomanın değeri de sümüklü mendil kadar açık söyleyeyim. İyice düşün taşın ben ne yapmak istiyorum diye.

• mezuna kalmak berbat bir şey değil. ama psikolojini sağlam tutman lazım. ben sınav stresi yapmayan bir insan olduğumu düşünüyorum. yani sınavla ilgili büyük kaygılarım yok.(bu ailemden de kaynaklı onlar da rahat) ama son 1 aydır midemde sürekli bulantı,sürekli kaygı hali,içimde garip bir endişe. bunun sınavla ilgisi olmadığını,farklı bir şeyden olduğunu düşünüyorum hala ama sınavla ilgili de olabilir. çünkü geçen sene hiç çalışmamıştım kafa rahat girmiştim ama bu sene ne olursa olsun çok emek verdim. bunun kaygısı içimde bir şekilde oluştu. yani demek istediğim şu ; ne olursa olsun stres yapıyorsun mezuna kalınca ekstra. bu kimilerinde kendini çok belli etmiyor kimilerinde tavan yapıyor. yani mezuna kal tabi , ama çok kolay olmayacağını da bil. psikolojini sağlam tutmaya çalış

ve en kritik tavsiyem : çalışmaya çok erken başlama eğer mezuna kalacaksan. 1 temmuzda sınavlar bitti ben 14 temmuzda çalışmaya başlamıştım. çok kötü bir karar , sakın böyle bir şey yapma. en az 2 ay kafa dinle. şu an belki de o yüzden bu kadar bunaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 29 Mayıs 2019; 12:11:44 >

• Umarım güzel geçer hocam sınavınız yazınızı bekliyor olacağım...Tabi şuan mezunum gözüyle bakmıyorum ama istediğim yerle aramda 10k lık bir fark olacak gibi muhtemelen ne yapacağımı kestiremiyorum şu 2 haftada ayt mat netimi 7-8 tane artırabilirsem o zaman kazanırım gibi ama çok zor işte..
  • 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam boş beleş üniversiteye gitmenin anlamı yok herkes oradan mezun olabilir zaten şuan belli başlı yerlerden mezun olunca seni adam yerine koyuyorlar ben de Kadir Has Hukuk istiyorum ama 14k yapamayacağım büyük ihtimalle 20-25k arası gelecek diye tahmin ediyorum
  • Hocam valla aynıyız 4 sene neredeyse okula gitmedim hiç ders çalışmadım okul sonunculuğuna adaydım. Hatta benim sonucum190k geldi. Bu sene hedef 3-4k inşallah sizin netler nasıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7. mezuna kalmak?
    2 yıl önce açıldı
    Mezuna kalmak.
    10 yıl önce açıldı
    MEZUNA KALMAK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Stres konusu bende de aynı şekil hocam 0 strestim 3-4 gün öncesine kadar..Tutuştum bildiğiniz tüm eksiklerime bi yandan yetişmeye çalışıyorum ve acayip zor geliyor ne yapacağımı şaşırdım mezuna kalırsam dediğiniz gibi biraz ara verip başlarım ama 1 sene daha oturup bu senenin de çilesini çekmek istemiyorum gerçi her şey sınav sonucuna bağlı ama olsun bakalım hocam umarım istediğiniz yeri kazanırsınız
  • yigitwinner kullanıcısına yanıt
    yapamayacağım dersen yapamazsın zaten kardeşim önce inan sonra olmazsa da olmasın en kötü 20-25 diyosun mis gibi sıralama işte tabi hukuk sıralamalarını bilmem ama bir kız arkadaşım marmara hukukta halinden de memnun puanın tutarsa olmadı orayı tercih edersin kafana göre iyice araştırırsın sana göre neresi iyiyse oraya gidersin
  • Bu sene mezuna kalıp yeteri kadar ders çalışamayan ama en azından çalışmak için elinden geldiğince uğraşmış biriyim. İlk tavsiyem mezuna kalmaya şimdi karar verme, sınav sonuçlarını bekle, iyi düşünüp karar ver. İkinci tavsiyem ise ders çalışabileceğinden emin değilsen mezuna kalırken on kere düşün. Ben açıkçası sınav sonuçları gelene kadar mezuna kalıp kalmadığıma pişman olduğuma dair bir şey demeyeceğim. Çünkü deneme sonuçlarım bazen beklediğimden güzel bazen ortalama ise bazen ise kötü geliyor. Ama deneme sonuçlarımdaki bu dengesizlği yeteri kadar ders çalışamadığıma borçluyum. O yüzden dikkatli ol ama kararı acele verme. İyi araştır, tercih dönemini yok sayma.
  • 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok da umut yok gibi işte realist biriyim biraz marmara hukuk galiba 9k ile alıyordu
  • Eğer çalışmak istersem çalışırım hocam iradem var o konuda ama bu sene çalışmak içimden çok gelmedi son 2 ay tm ye geçtim zaten o yüzden heryerden eksiğim var mezuna kalırım gibi ama 
  • yigitwinner kullanıcısına yanıt
    kardo ben bilgisayar-yazılım dışında bir şey düşünmediğim için diğer bölümlerin sıralamasını bilmem sadece örnek verdim sen böyle kendini eziklersen bildiğini de yapamazsın sınavda 1. olan adamla 2000. olan adam arasında bilgi açısından fark yok birisi daha rahattır, süreyi daha verimli kullanmıştır o kadar yani baskı altındayken işler senin için daha zorlaşır kendine güvenmen lazım benden sana dost tavsiyesi
  • Hocam sakın şu yanılgıya da düşmeyin mezuna kalırım rahat rahat yaparım geçer diye düşünme bir yerden sonra kafa gidiyor hele ki evde çalşıp dışarı çıkmıyorsan iyice balatalar yanıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.