Şimdi Ara

Mezuna kalanlar günde kaç saati ders, kaç saati normal kitap okumaya ayırdınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kalma ihtimalim oldukça yüksek, bu demektir ki bir yılım gidecek. Fakat böyle bir yılım boşa gidecek diye düşünürsem hem kafayı yerim hem de hiçbir verimi olmaz ne şuan ne seneye. Fakat o bir yılı dolu dolu kullanırsam bakarsınız üniversiteyi kazanmış olmaktan bile daha verimli daha iyi geçer.

Bunun yolu da mezuna kaldığımda bütün dünya klasiklerini silip süpürmekten geçiyor! Zaten 20-30 tane bitirmişimdir fakat geçen sene ayda 4-5 kitap okurken bu sene 6 ayda 1 kitap okuyamadım. Keza üniversiteyi kazanırsam bölün malumiyetiyle sanmıyorum ki başımı kaldırabileyim.

Ayrıca klasiklerin haricinde felsefe tarihini de silip süpürmeyi düşünüyorum. Ahmet Cevizcinin bin beşyüz küsürlük Thales'ten Bedulardasından başlayıp eski Platon Aristo Yunan Ortaçağ Berkeley Rendekar Kant yeniçağ JJR Nietszche Sartre derken alayını yutmak gibi bir hedefim var. Keşke kütüphaneye bir yıl hapsetseler neyse konu bu değil.

Şayet bu ülküyü gerçekleştirebilirsem denildiği gibi ortada boşa giden bir yıl olmaz. Burada esas mesele dengeyi ayarlamak bunun için de size soruyorum. TMci olarak geo coğrafya ve mata ağırlık vereceğim, fene de vakit ayıracağım. Bu durumda hem ders hem kitap okuma için nasıl bir oran en makulu olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bisey diycem ama beni yanlış anlama . Ben bu yaşıma kadar toplasan 2 edebi roman vs okumuşumdur . Ama Türkçeden her sene 35 ve üzeri yapıyorum deneme amaçlı giriyorum her sene. Bunun kitap okumakla alakası olduğunu düşünmüyorum. Çok soru çözersen zaten ordaki sorular senin okuyacagin kitaplardan seçilmiş paragraflardir. Ben bir bakışta paragrafın tamamını görüyorum. Mesela coğrafya çözerken 2 dk da 20 soru cözüyorum rahat. Turkceyi tutmadim ama . Bu benim gorusum her girdigim denemede 160 soruya tamamen bakmış oluyorum birde optik kontrol ve soruları kontrol sürem kalıyor. Hepsini çok soru çözmeye borçluyum. her insan bir değildir tabi. Allah gönlüne göre verir inşallah en güzel yerleri :))
    Ne çok konuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: hytgzl08

Bisey diycem ama beni yanlış anlama . Ben bu yaşıma kadar toplasan 2 edebi roman vs okumuşumdur . Ama Türkçeden her sene 35 ve üzeri yapıyorum deneme amaçlı giriyorum her sene. Bunun kitap okumakla alakası olduğunu düşünmüyorum. Çok soru çözersen zaten ordaki sorular senin okuyacagin kitaplardan seçilmiş paragraflardir. Ben bir bakışta paragrafın tamamını görüyorum. Mesela coğrafya çözerken 2 dk da 20 soru cözüyorum rahat. Turkceyi tutmadim ama . Bu benim gorusum her girdigim denemede 160 soruya tamamen bakmış oluyorum birde optik kontrol ve soruları kontrol sürem kalıyor. Hepsini çok soru çözmeye borçluyum. her insan bir değildir tabi. Allah gönlüne göre verir inşallah en güzel yerleri :))
    Ne çok konuştum

Paragraf çözmek amaçlı yapmıyorum zaten, hobi amaçlı sevdiğim için okumak istiyorum. Ki paragrafa olan inancımı da kaybettim belki kitap okumak herkesin paragraf becerisini yükseltti fakat o bana uğramadı, hayatı boyunca kitap okumamış adam 32 net çkksrtırken ben 30 net çıkarttım o yüzden paragrafı sınav anı heyecanına ve konsantresine bağlayıp geçiyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 11 Nisan 2016; 23:09:08 >

• Paragraf için değil de hobi için istiyosan orasını bilemem tabi. Çok fazla zaman ayirmamalisin o halde. Günde yarım saat yeter bence. Hatta yolda gidip gelirken okusan bile olur. Oturup bi zaman ayırmaya gerek kalmaz.

• Mezuna kaldığında eğer evde çalışmayı planlıyorsan, çok sağlam vaktin kalıyor. Genele bakarsan öyle aman aman değerlendiremiyor bu vakti ama yine de bu yılı kitap okuyarak, kendini geliştirerek daha verimli bir hale getirebilir üstelik bu sayede bir yılım boşa gitti havasından çok rahat kurtulabilirsin. Önemli olan bunu başarabilmek adına gerçekçi bir plan yapmak. Aksi halde planların ters tepip kendini farklı bir psikolojide bulabilirsin. Ki çoğu mezunun yaptığı tam manasıyla budur.

Oran kişiden kişiye göre değişir. Hedefine, derslerdeki başarı durumuna, masa başında oturabilme potansiyeline...

Ama henüz Lys'ye iki ay var. Ve bu iki ayı değerlendirip hedefin neresi bilmesem de istediğin yere gidebilirsin. Sadece kendini geliştireceğin düşüncesiyle şuan çalışmayı bırakmak ne kadar doğru olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: AIHAO

Ders işini bilmem ama kitap okuma işi yalan olur baştan söyleyeyim, ha birde sen matematiğe karşı acaip ön yargılısın onu kırman lazım, geç bu kitap işlerini düzenli bir çalışmayla matematik çalış diğer derslerinde rayında olsun yeter ,kitap kaçmıyor okursun ama bu tür sınav döemeçleri geleceği etkiliyor ister istemez , kitap okumayla paragraf çözmeni alakası falan da yok haberin olsun

Matematikte o kadar çalışmama karşın 10 net yapabildim fakat dediğin gibi çok ön yargılı davrandım. Hele geometri şuan sıfırın sıfırı. Değil ygs sürecinde, koskoca lise hayatım boyunca bir tane geometri sorusu çözemez mi insan. Matematik o boyutta değil Neyseki.

Günde 7 saat çalışsam, 9 saat uyusam, 1 saat ihtiyaç molası yemek vs desek, geriye kalan aşağı yukarı 7 saat. Robot olmadığım için 7 saat ders 7 saat kitap imkansız elbette, buna rağmen günde 3-4 saat ayırabilirim? Geriye kalan 3.5 4 saat için de artık kafa dağıtmak için film ya da hava almaya filan çıkılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 11 Nisan 2016; 23:17:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeTül..

Mezuna kaldığında eğer evde çalışmayı planlıyorsan, çok sağlam vaktin kalıyor. Genele bakarsan öyle aman aman değerlendiremiyor bu vakti ama yine de bu yılı kitap okuyarak, kendini geliştirerek daha verimli bir hale getirebilir üstelik bu sayede bir yılım boşa gitti havasından çok rahat kurtulabilirsin. Önemli olan bunu başarabilmek adına gerçekçi bir plan yapmak. Aksi halde planların ters tepip kendini farklı bir psikolojide bulabilirsin. Ki çoğu mezunun yaptığı tam manasıyla budur.

Oran kişiden kişiye göre değişir. Hedefine, derslerdeki başarı durumuna, masa başında oturabilme potansiyeline...

Ama henüz Lys'ye iki ay var. Ve bu iki ayı değerlendirip hedefin neresi bilmesem de istediğin yere gidebilirsin. Sadece kendini geliştireceğin düşüncesiyle şuan çalışmayı bırakmak ne kadar doğru olur?

Ygsden beri sadece edebiyat kasıyorum şuan cumhuriyete gelsin ve diğer derslere oranla edebiyata güvenim daha fazla 47-50 yi görebilmek imkansız değil gözümde ne var ki matematikten 10 neti bile görememe ihtimalim var. Aslında Edeb 50 mat 12 Coğrafya 17 yapsam kazanıyorum ama matematik sıkıntı. Polinomları bile aşamadım daha, inanılmaz sıkıcı geliyor üstelik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Eğer edebiyatta bu derece yaklaştıysan hedefine, biraz dişini sık bence. Matematiği gözünde bu kadar büyütmeyip kalan iki ayı değerlendirirsen 10 soru da fazlası da olur inşallah. En azından elinden geleni yapmış olursun. Bu yıl istemediğin gibi seneye de istemezsen çalışmak, üstelik ikinci tekrar olacak ne yapacaksın?

• Konuyu acan arkadasin dediklerini yapmasi icin burdakilerden fikir almasi gerekmiyor.

Eger yapmak istiyorsan yap. Birilerinin ne dedigini takma.

Basarilar.

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    ben de senin zihniyetine sahiptim mezuna kalirken. fakat oyle olmuyor. ders stresinden kitap falan okuyacak kafa kalmiyor. kitap okuyabilmen icin psikolojinin duzgun olmasi lazim. yoksa kitaba yazik. mezun pismanliktir falan demiyorum fakat oyle kendine ayirdigin 1 yil gibi gecmiyor mezun senesi. bu dediklerimi unutma, seneye bu zamanlar evde krize girerken aklina gelir

• Günde 1 saate yakındır galiba kitap okumam, 5-6 saat gezmeler filan. 5 saat filan da ders

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

ben de senin zihniyetine sahiptim mezuna kalirken. fakat oyle olmuyor. ders stresinden kitap falan okuyacak kafa kalmiyor. kitap okuyabilmen icin psikolojinin duzgun olmasi lazim. yoksa kitaba yazik. mezun pismanliktir falan demiyorum fakat oyle kendine ayirdigin 1 yil gibi gecmiyor mezun senesi. bu dediklerimi unutma, seneye bu zamanlar evde krize girerken aklina gelir

kesinlikle katılıyorum abi, dizi izlerken bile için rahat izleyemiyorsun ilerletiyorsun true detective hariç. düşün yani
  • Kitap oku ama hobi olarak.Paragraf sorusu için okursan bi anlam ifade etmez.Git 1 tane sadece paragraf olan test kitabı al günde 15-20 tane ondan çöz hızlandıkça arttır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.