Şimdi Ara

!!!Mezuna Kalanlar 1 Yılı Nasıl Atlattı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba forum ahalisi yaklaşık 10 gündür düzenli diyebileceğim seviyede ders çalışmaya başladım.Fakat son 2 gündür bildiğiniz masaya oturup da ders çalışmak gelmiyor.Her şey gayet düzgün gidiyorken aklımın hep bi köşesinde yanlış çalışıyorsun bu çalışma stili ile verim alamayacaksın gibi şeyler dönüp duruyor.

Üstüne daha yeni yeni çalışmaya başladım süreç çok uzun bilmiyorum mezuna kalanlar o 1 yılı,nasıl çalışma temponuzu düşürmeden geçirdiniz.içimde hep konuları sanki eksik öğreniyormuşum ve başarılı olamayacakmışım hissi var.

• Önemli olan o masadan kalkmamaktır evlat.
  • Gerekirse sandalyeyi del ve başar.
  • atlatmadı henüz
  • Kalkmamalisin yani her gun calismalisin ben kalktim bir daha oturamadim mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • David Belle kullanıcısına yanıt
    Masadan kalkmamak önemli ama örnek vereyim bi konunun videosunu izliyorum sonra konu anlatım kitabından yine şöyle bir bakıyorum.Soru çözüyorum.Ama içimde yavaş gittiğim hissi ve yanlış çalışıyorum hissi var.Teoride bu herkesin yaptığı bi şey ama bilemiyorum.
  • yerdavader kullanıcısına yanıt
    Son bir engel kaldı hocam tercih sonuçları açıklandı mı buralar ıssız adaya döner.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 sene de mezuna kalınır
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • -Testleri çözdükçe yırtıp atabilirsin. Böylece kitapların inceldiğini bittiğini görüceksin. Ayrıca akşam çözdüğün testleri topluca atarsan akşam atarken de "yaw baya iyi çözmüşüm bugün test he" diyip mutlu olabilirsin.

-Sabah 12den önce konu çalışıp 12den sonra o konu ile ilgili bütün testleri bitirmeyi hedefleyebilirsin. Bütün testleri önüne koyarsan gözün korkar sıkılabilirsin. Onun yerine bir test kitabını alıp eline "önce bunu bitiricem" gibi küçük hedefler koyup sıkılmamayı başarabilirsin.

-Saçma gelebilir ama test çözerken sıkılmamak için kendine küçük oyunlar edinebilirsin. Mesela 1.soruyu çözüp bitirdikten sonra aynı sayfadaki son soruya geçebilirsin.

-Yine saçma gelebilir ama kendine uygun kalem, uygun masa üstü kalabalık da motive edebilir seni. Mesela ben 0.5 kullanıyordum. Baktım çok ince geldi. Böyle test çözerken o sayfanın kararmasını, kalem iziyle dolmasını istiyordum. O yüzden gittim 0.7 kalem aldım. Artık daha çok kararıyordu sayfalar. Masamın üstü de dağınık dururdu. Çözdüğüm test kitabının altına rastgele pozisyonda 2-3 kitap atar onların üstünde çözerdim dağınık dursun diye.

-Kurşun kalemler alabilirsin kendine. Kullandıkça küçüleceği için her kalem bitirdiğinde moral bulabilirsin.

Yani kardeş demem o ki, beynini bu küçük oyunlarla kandırabilirsin. Sıkıntını az da olsa gidermen gerek test çözerken. hadi kolay gele

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nobel Adayı N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
  • Önemli değil başarı getirirse söyle ygs/lys koçluğuna başlıcam bende işe yaradı, başkalarına da faydam dokunursa ne mutlu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up up
  • Az calış öz çalış. İmkanin varsa ve yaşadigin cevrede de bulunuyorsa bi kutuphaneye gidebilirsin düzenli olarak. Hem kütüphanede kendine zaten zamanla arkadaş edineceksin canın sıkılmayacak ama yine de iş sende bitiyo. Kesinlikle salma kendini 1 yil goz kapayana kadar geciyor.

• O 1 yıl o kadar hızlı geçiyor ki.. hele ki dershaneye gideceksen su gibi akıp gidecek.

• ölüm gibi bi şey oldu ama kimse ölmedi
  • abi ben herkesin kendine ait bir ders calışma stili olması gerektiğini düşünüyorum.
    ben mezuna kalmıştım , bu yıl tıp kazandım çok şükür ve eşek gibi ders çalıştıgım günde oldu yattığım günler de oldu
  • düzenli tekrar yap ben biraz hafıza kıtıydım galiba jdhıjd 1 hafta sonra calıştığım seyi unuttugum olabiliyordu o yüzden test kitaplarında çözdüğüm testleri yırtmadım bazen ordan bidaha baktım.
  • hayatberbat09 H kullanıcısına yanıt
    son kez yazıyorum jdhkjf ben çözdüğüm testlerin cevap anahtarını fosforlu kalemle boyuyordum böylelikle hangi konuyu bitirmişim rahat anlıyordum
  • mezun senesinde çok daha fazla zamanın oluyor; hem çalışmak için, hem de boş boş gezmek için. dersleri düzenli takip edip, mümkün olduğunca çok deneme çözmen gerek.
  • Bu sene sınavı dershane yüzünden kaybettim diyebilirim öyle bir ortam vardı ki ara sıra aklıma geliyor sinirleniyorum.

Daha o yola bulaşmayı düşünmüyor gibiyim ama evde delirmezsem iyi diyorum kendi kendime.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.