Şimdi Ara

MEZUNA KALANLAR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mezuna kalanlar pişmanmısınız kaldığınıza çevrem aşırı abartıyor yok gençlik yıllarından bir yıl gitti falan filan sizce fazla abartılıcak bir yanı var mı mezuna kalmanın

• İlk senemde ne deneme çözdüm ne çıkmış soru çözdüm ne de alan denemesi çözdüm ancak mezun yılımda tüm bu pişmanlıklarımı düzelttim artık olsa da olmasa da vicdanım rahat yani elimden gelen ve yapılmasını gerekeni yaptım.

1 sene çok büyük bir pişmanlık değil bitti gitti bak 19 gün sonra sınav.Ne ara kaldım ne ara sınav geldi anlamadim

be sene mezunluk istisna geçen sene 12 konularını bitiren çok kişi vardı hepsinin çalışması yandı eminim bu sene mezuna kalan birçok kişinin bahanesi budur. diğer bir bahane ise bu sene üniversitenin açılmaması. Yerleşseydik yine evde olacaktık onun yerine evde yks çalışır daha iyi sıralama yaparım düşüncesi oldu. Bu sene bence açıkta kalırım korkusuyla yerleşenler pişman oldu .d Dediğim gibi bu sene mezuna kalan çoğu kişi pişman değildir kanımca. Ama mezunluk gerçekten kötü en iyisi 12'de çok çalışıp yks'den kurtulmak. Ama diyorsanız ben 1 sene daha hazırlansam çok iyi çalışırım daha iyi sıralama yaparım derseniz kalın tabi.

Eğer aile durumunuz iyiyse yani gidebileceksen git ama ben şöyle diyim ea 11k yapmıştım Bilkent yarı burslu işletme ekonomi geliyordu yani bizim maddi durumumuz tam orta ama kur farkindan Almanya'dan halalarim aradı işte biz karşılarız çok emek verdin vs diye de vicdanın el vermiyor hocam yani aklım bir kez daha kalsam ne olurdu sorusuna takılacağına evet denedim paşalar gibi çabaladım olduysa ne ala şayet olmadıysa da ben gerekeni yaptım arkaya da baktığımda en azından denedim dersin.

Lakin kalınca hatalarını düzeltmeye kesinlikle oynamalisin yani benim birçok hatam vardı aslında hata da denemez yani kötü lise kötü ortaokul temeli hatta temelsizligi ders çalışmayı ancak öğrenebilmiştim ama bu sene bu bir bahane olmasa da bunu suremezdim nitekim öyle de bir şey olmadı.Kalırsan eğer sana tavsiyem yaptığın tüm hataları sınav sonucu gelene kadar düşün (genelde kalıp gideceğini sınavdan çıkınca anlıyorsun.) ve tekrarlama.Yolun açık olsun

• İlk senemde ne deneme çözdüm ne çıkmış soru çözdüm ne de alan denemesi çözdüm ancak mezun yılımda tüm bu pişmanlıklarımı düzelttim artık olsa da olmasa da vicdanım rahat yani elimden gelen ve yapılmasını gerekeni yaptım.

1 sene çok büyük bir pişmanlık değil bitti gitti bak 19 gün sonra sınav.Ne ara kaldım ne ara sınav geldi anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

reis ben de ilk senem de ne deneme ne çıkmış soru aynı senin gibi ama elimden geleni yapmadığım için vicdanım rahat değil gelecekle ilgili bi kaygım yok ama işte vicdan rahat bırakmıyor

• Up. Ben de merak ediyorum

• Mezun değilim ama bence siz kendinize, hedeflerinize, istek ve ihtiyaçlarınıza vb ne uygun geliyorsa onu yapın.

• Eğer aile durumunuz iyiyse yani gidebileceksen git ama ben şöyle diyim ea 11k yapmıştım Bilkent yarı burslu işletme ekonomi geliyordu yani bizim maddi durumumuz tam orta ama kur farkindan Almanya'dan halalarim aradı işte biz karşılarız çok emek verdin vs diye de vicdanın el vermiyor hocam yani aklım bir kez daha kalsam ne olurdu sorusuna takılacağına evet denedim paşalar gibi çabaladım olduysa ne ala şayet olmadıysa da ben gerekeni yaptım arkaya da baktığımda en azından denedim dersin.

Lakin kalınca hatalarını düzeltmeye kesinlikle oynamalisin yani benim birçok hatam vardı aslında hata da denemez yani kötü lise kötü ortaokul temeli hatta temelsizligi ders çalışmayı ancak öğrenebilmiştim ama bu sene bu bir bahane olmasa da bunu suremezdim nitekim öyle de bir şey olmadı.Kalırsan eğer sana tavsiyem yaptığın tüm hataları sınav sonucu gelene kadar düşün (genelde kalıp gideceğini sınavdan çıkınca anlıyorsun.) ve tekrarlama.Yolun açık olsun

• be sene mezunluk istisna geçen sene 12 konularını bitiren çok kişi vardı hepsinin çalışması yandı eminim bu sene mezuna kalan birçok kişinin bahanesi budur. diğer bir bahane ise bu sene üniversitenin açılmaması. Yerleşseydik yine evde olacaktık onun yerine evde yks çalışır daha iyi sıralama yaparım düşüncesi oldu. Bu sene bence açıkta kalırım korkusuyla yerleşenler pişman oldu .d Dediğim gibi bu sene mezuna kalan çoğu kişi pişman değildir kanımca. Ama mezunluk gerçekten kötü en iyisi 12'de çok çalışıp yks'den kurtulmak. Ama diyorsanız ben 1 sene daha hazırlansam çok iyi çalışırım daha iyi sıralama yaparım derseniz kalın tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    # Mezuna kalmak #
    10 yıl önce açıldı
    mezuna kalmak
    2 ay önce açıldı
    Mezuna kalmak.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle mezuna kalmayı tavsiye etmiyorum psikolojik açıdan çok ağır bir süreç. Siz siz olun 12. sınıfta varınızı yoğunuzu ortaya koyun her şeyi zamanında yapın.

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

tamamdır hocam teşekkür ederim tavsiyelerin için eğer aile baskısı falan olmassa boş muhabbet dönmesse kalmayı düşünebilirim ama 1 yıl boyunca evde baş ağrısı olucaksa kalmanın bir anlamı yok duruma göre bakıcaz

• ws7 W kullanıcısına yanıt

evet zaten bu sene ki 12 ler çoğunlukla evdeydi mezun gibilerdi bir nevi tekrar sınava hazırlanmak daha çok zorlar gibime geliyor

• laplasyen kullanıcısına yanıt

seneye de açılsa bile adam akıllı gidilemicek ünievsiteye gibi geliyor

• hayaller için her şeye değiyor. mezunluk psikolojisi zor ama gerçekten istediginiz bir şey varsa aman aman kötü bir şey değil mezunluk

• hayır geç sene full yattım bu sene ne gerekiyorsa her şeyi yaptığıma inanıyorum boş boş gezmedim oturdum bütün sene ders calıstım vicdan olarak rahatım artık bu sene ne gelirse kabulum

• Bence abartılıyor mezun olmak demek köle olmak yada salak olmak demek değil eğer çevrenizin dediklerine çok kulak asarsanız zorlanırsınız bence yani bende seneye mezuna kalacağım bana 1 yılın gidecek diyen arkadaşlarımın hepsi seneye hazırlık okurken bütün gün bilgisayar oynayacak yani çevrenizi umursamayın zaten işsizlik ciddi bir problem istemediğiniz bir bölüm/üniversite okursanız içinizden gelmeyeceği için daha da zorlanacaksınız ve bence okula gittiğinizde okulu beğenmez iseniz mezuna kalmak içinize oturmuş olacak emin olun eğer gerçekten çalışacaksanız sıkıntı değil he benim bir arkadaşım var ben bir yıl kalsam yine çalışmam diyor bu sene neresi gelirse gidecek eğer o kafada iseniz kalmayın tabi ama pişmanlık duyuyor ve çalışmak istiyorsanız bence deneyebilirsiniz.

• evet abartılıyor tek sorun çevreden gelen laflar 1 senenin boşa gitme olayı da saçma millet bilgisayar oyunu oynayıp instagramda boş boş story bakıyorlar ama sorsan 1 senem boşa gitmedi :D

• bahtımıza ne varsa artık reis

• Aynen öyle hocam senin hayatın ölç tart en etkili kararı ver hayatta bol şans hocam

• Mezuna kalmayıp dandik bir bölümde bütün hayatını rezil edeceğine mezuna kal otur çalış sadece 1 yılın rezil olsun.

2005 yılında mezuna kadım iyi ki de kalmışım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mezuna kalmak psikolojik olarak ciddi buhran bence kişiden kişiye değişir ama çoğunluk böyle. Zaten bu sebeple derece yapan öğrencilerin çoğnuluğu 12. Sınıf ilk 5000 sayısalda mezun öğrenci oranı çoook azdı bekir avşar analizini yapmıştı.

Yks işi 12. Sınıfta %80 çalışma %20 psikoloji ise mezun yılında %60 psikoloji %40 çalışma çünkü konuları zaten bütün gün evdesin bir şekilde bitiriyorsun denemeni çözüyorsun yani onlar mesele değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.