Şimdi Ara

Mezun senesi uyku düzensizliği-Acil yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar bir türlü aynı saatte uyumayı alışkanlık haline getiremedim. Dersleri pcden çalıştığım için oluyor olabilir. Mavi ekran filitresi uygulama indirdim ama pek bir yararı olmadı. Yani o saatlerde zorlarsam da uykum çok nadir geliyor :(. 1 gün boyunca uyumadım işe yaradı ama tekrar bozuldu. Şuan 6 da 5 de 7 de ancak uykum geliyor (sabaha karşı). Ne yapmam lazım önerileriniz neler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl 35 -- 18 Aralık 2017; 16:36:11 >

• aynı durumdaydım. 1gün hiç uyumadım ertesi gün akşam 8 9 gibi uyudum ve sabah 4 te kalktım bu şekilde 2haftadır devam ediyorum genelde akşam 9.30 11 arası uyuyorum ve 5 6 gibide uyanıyorum çok iyi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarK BrotherS

aynı durumdaydım. 1gün hiç uyumadım ertesi gün akşam 8 9 gibi uyudum ve sabah 4 te kalktım bu şekilde 2haftadır devam ediyorum genelde akşam 9.30 11 arası uyuyorum ve 5 6 gibide uyanıyorum çok iyi oluyor.

Hocam bir gün uyumasam o gün çöp oluyor :(
  • Sürekli mi oluyor bu? bende de oldu birkaç gün benimki sanırım geç kalkmakla alakalıydı. Yeme içme alışkanlıkların, stres hepsi etkili ama sen sürekli acaba uyuyabilecek miyim diye düşünme uykun gelmediğinde sana sıkıcı gelen bir şeyi yaparsan uykun gelebilir en azından bende işe yarıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam benim de sınav senesi uykum düzensizdi. ama inan ki düzensizlik düzenin olunca uykusuzluk çok da koymuyor.
  • Hocam düzen olsa bile mesela 12 uyuyorum 7 de alarmı kuruyorum yatağa giriyorum falan her şey güzel uykuya dalıyorum sonra tak diye gözlerim açılıyor birden. Bir bakıyorum saat 4. Sonra uyumaya çalışıyorum bu sefer 7 de kalkamıyorum. 10 da kalkıyorum. Öyle bir vicdan azabı çekiyorum ki böyle olunca....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl 35

quote:

aynı durumdaydım. 1gün hiç uyumadım ertesi gün akşam 8 9 gibi uyudum ve sabah 4 te kalktım bu şekilde 2haftadır devam ediyorum genelde akşam 9.30 11 arası uyuyorum ve 5 6 gibide uyanıyorum çok iyi oluyor.

Ben mecburdum 1 2 günü çöpe attım ama şimdi düzen oturdu diğer türlü ders çalışamıyordum çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anıl 35

quote:

Ben mecburdum 1 2 günü çöpe attım ama şimdi düzen oturdu diğer türlü ders çalışamıyordum çünkü

Bende yapsam mı hocam tavsiye eder misin ? Nasıl o kadar süre oturabilirim ? ders çalışayım mı o gün ? Valla sabah 6 da ders çalışmayı özledim ya. :(

• Şimdi bizlerin en büyük dezavantajı sabah erken kalkmaya zorlayan bir şey yok. Okul yok. Dolayısıyla ister istemez kurulan düzen bozuluyor.

Çözüm basit: düzen kurmamak. Kendini dinç hissettiğin, uykunu almış hissettiğin sürece sabah, akşam, gece önemli değil. Elbette gece uykusunun yeri farklı. Ama gerek stres gerek rahatlık düzeni sağlamayı engelliyor. Çok yol denedim ama tek çözümü salmak ve kendini dinç hissettiğin her an ders çalışmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cplusgazoz

Şimdi bizlerin en büyük dezavantajı sabah erken kalkmaya zorlayan bir şey yok. Okul yok. Dolayısıyla ister istemez kurulan düzen bozuluyor.

Çözüm basit: düzen kurmamak. Kendini dinç hissettiğin, uykunu almış hissettiğin sürece sabah, akşam, gece önemli değil. Elbette gece uykusunun yeri farklı. Ama gerek stres gerek rahatlık düzeni sağlamayı engelliyor. Çok yol denedim ama tek çözümü salmak ve kendini dinç hissettiğin her an ders çalışmak.

Hocam öyle olunca da zaman uçup gidiyor. Bir gün öğlen 2 de derse başlıyorsun. Kahvaltı falan çoktan kalkmış. Sen daha yemek yiyecen de derse başlıcan. Bence düzen kurmak çok önemli.
  • Anıl 35 kullanıcısına yanıt
    Ben açıkcası uyanır uyanmaz kahvemi alıyorum hemen iki sandviç hazırlayıp derse başlıyorum. Dinç olduğumdan konu anlaşılıyor, zaman da kaybetmiyorum. Yani çalışmak istiyorsan çalışırsın, seninkiler artık biraz bahaneye girmeye başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cplusgazoz

Ben açıkcası uyanır uyanmaz kahvemi alıyorum hemen iki sandviç hazırlayıp derse başlıyorum. Dinç olduğumdan konu anlaşılıyor, zaman da kaybetmiyorum. Yani çalışmak istiyorsan çalışırsın, seninkiler artık biraz bahaneye girmeye başladı

3 aydır böyle yapıyorum elde var sıfır gibi. Bende işe yaramıyor düzensizlik.
  • Anıl 35 kullanıcısına yanıt
    Çalışma yönteminde sıkıntı vardır belki ya da sana öyle geliyordur. Bu çalışma döneminde biraz rahat olmak, strese çok kapılmamak lazım. Düzen konusunda gün boyu uyumamak dışında etkili bir çözüm yok. Olsa keşke ama en etkili çözüm bu gibi görünüyor.
  • Hocam o gün çalışabildiğin kadar çalışırsın uykun geldiği zamanda bırakır bi kahve yapıp dizi film izleyerek vakit geçir ertesi gün akşam 8 9 gibi zaten çok rahat uyursun. Ertesi günde 4 5 gibi kalkmaya çalış. Eğer saati 4 e kurup 30dk sonra kalkarım diye sürekli ertelersen muhtemelen 9 10gibi anca kalkarsın.

Ben bu şekilde yapmıştım ilk kalktığım günde çok ders çalışmadım o günüde biraz boş geçirdim ama sonrasında haftalık program yaparak 2haftadır ilerliyorum. Bu hafta çalışma saatimide iyice arttırmayı düşünüyorum

Açıkcası iş sende bitiyor fazla bahane bulmamak gerekiyor yoksa çok zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.