Şimdi Ara

MEZUN SENEDE TMYE GEÇMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mimarlık istiyordum ama Ankara'da olsun diye çok uğraştım sadece gazi yazdım bıraktım
    Gazi 27.9k
    Mf4 31.1k

Muhtemelen mezuna kaldım tm3 de 20 net edebiyatla 32k geldi mezun senemde edebiyat mi çalışsam yoksa mimarlık için daha mı uğraşsam lütfen yardım beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• TM'de istediğin bölüm var mı ki?
  • Donflamengo D kullanıcısına yanıt
    Hukuk da düşünüyorum hocam ama çok kararsızım TM daha kolay gibi geliyor ama

• huzuryum kullanıcısına yanıt
    Yani daha kolay ama ezber yapmayı sevmiyosan cumhuriyet edebiyatı ölüm gibi gelir pişman olursun hocam.Ben tmydim ama gönül isterdi ki bilgisayar mühendisi olayım :D Bence mf devam edip tmden de sınava girmelisin
  • Sağolun hocam. Başka önerisi olan varsa alırım

• Bende mezun senesi geçtim şimdi hukuk bekliyorum tavsiye ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mezun senesi dershane
    2 yıl önce açıldı
    MEZUN SENESİNDE DERSHANE
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kkg33 K kullanıcısına yanıt
    Hocam aradığım insan sizsiniz. Detaylı anlatsaniz çok güzel olur gerçekten. YGS sonucunuz 0dan edebiyat zor oldu mu hangi hukuk vs.

• bence hangi alanı istediğine karar ver. bir koltuğa iki karpuz sığmaz. ha sayısallardan birraz edebiyat coğrafya bakıp yüksek ygs ve matın de etkisiyle hem tm hem mf de iyi yapanlar vardır ama çok çaba gerektirir. hangi mesleği istiyorsan ona göre yap seçimini bence.
  • Zoru kolayı boşver hocam ömür boyu hangi mesleği yapmak istiyorsan onu seç

• Mf de 30k yapmışsın.Mf ye çalış edebiyata da alttan çalış.Zaten edebiyatın 32k gelmiş 10 net artırsan 10 bindesin.

Bana kalırsa mf den devam et kesinlikle daha kolay olabilir ama istediğin meslekten önemli değil.Hem de mf de 100 200k değilsin 30 kdan başlayıp üstüne koyarsan derece yaparsın bence tm çok saçmalık olur hukuk aşığı değilsen.

• 2016 mf idim ygs 44 k lys 58 k geldi sonra oturdum düşündüm karar verdim ailemde destekledi 2017 ygs 5 de 64 k geldi lys tm3 17k geldi tm de sayısalın en büyük avantajı matematik iyi yapmak

• Mfden 25k ile mezuna kalmıstım. tmye geçtim. 550 civarı bi sıralama geldi. iyi bi ygs iyi bi matematik ortalama bi edebiyatla ilk binde olursun. eğer istediğin bir meslek varsa geçebilirsin bence
  • bu sene mezundum ve sene başında aynı şeyi düşündüm bir süre,mimar olmayı çok istememe rağmen,daha kolay olduğunu düşünüyodum daha az yorulurum ve daha çok başarılı olurum diye ama vazgeçtim çünkü kendime uygun bulduğum bir meslek yoktu o yüzden kolaylığından ziyade mesleği düşün ki mfde belli bir düzeydesin çok daha iyisi olabilir

• Mezun senede tmye geçilir başarılı da olunur ama sen ne olmak istiyosun hocam
  • Hocam hep mimarlık düşündüm Ankara dışında da okumak istemiyorum. O yüzden mezuna bıraktım ama TM ye geçersem hukuk için çabalarım geçmezsem mimarlık için. Napsam çok kararsızım

• Sana TM Matematik yapabildiğin için kolay geliyor.
  • Hocam ben 2016 da mf4 98k idim eylül gibi dal değiştirip TM girmeye karar verdim sana tavsiyem su eylül ekim kasım gibi aylarda enerjinizin yuksek olduğu aylarda matematik kasin ben sadece mat kastim o aylarda türev integral limit hariç mat bitmişti ondan sonra kendinizi zorlamayin edebiyat kolay unutulur yılbaşı donemi ocak gibi aylarda edebiyattan islam öncesi türk edebiyatını sınav edebiyatı gibi konularda ufak ufak çalışın ygs sonrası zaten bu konulara abanacaksiniz o yüzden fazla kasmayin ygs isine gelirsek benim ygs hic calismadim toplam mart başından ygs gününe kadar toplam 12 günlük çalışmayla 37 bine girdim zaten analitik zekama guveniyordum iyice geldi kendinizi tartin ygs çalışma suresini ona gore ayarlayin ygs sonrası ben yine mat çalışmaya başladım türev integral gibi kalan konular bitirdim edebiyata nisanda başladım size tavsiyem doping hafıza gibi bi platform varsa seminere gidin ancak sınava uç gün kala değil iki uç ay kala gidin ben konyada oturuyorum konyada iksir eğitim diye firma vardı ben ona gittim fiyatida 250 TL gibi biseydi bu hafıza teknikleri sadece size temel veriyor üstüne eklemek size kalmis ancak bu seminere giderseniz, sizin için kolaylaşır benim gibi sayısal cikisliysaniz sizin için temel olur bundan sonrası benim için hep deneme yine kendimi kasmadim sınav haftasından iki hafta öncesine kadar sabah bir mat denemesi öğleden sonra bir yada iki edebiyat denemesi cozuyordum arada bir harun ardic videoları izliyordum mat sınavına bir hafta kala günde iki olmak üzere sadece mat denemesi cozuyordum mat sınavı geçtikten sonra günde 4 yada 5 olmak üzere hep edebiyat denemesi cozdum açık konuşmak gerekirse yazar ayrıntılarını hep deneme çözerek öğrendim deneme candir

Edebiyat için konuşuyorum sakin konuları küçümseme söz sanatı ile cumhuriyet donemi sana ayni puanı getirir ben mesela deneme çözerken çok fazla ayrıntı ezberledim bu sene çıkan orhan pamuğun şeyh galipten devşirme eseri kara kitabi bildim ama iki söz sanatı sorusunun ikisininde bilemedim sen bu hataya düşme konuları atlama dil bilgisini ogren ben mesela yayın denizi edebiyat için kısmen zor bir yayın bu yayından 48 net yaparken sınavda 42 net geldi niye çünkü konulara gereken özeni gostermedim deli gibi cumhuriyet tanzimat divan çalıştım ama hep söz sanatı siir turu gibi basit konulardan soru kacti

Bir diğer tavsiyem ise coğrafyayı atlama ben özellikle ygs de coğrafyayı iyi yapınca lys için hic bakmadim sonuç olarak kotu geldi 24 soruda saka gibi gelebilir ama 9 net geldi hic coğrafya bakmadim sonucunada katlaniyorum

Benim tm3 22840 geldi simdi dediklerimden edebiyattan her konuya eşit çalışsaydım ve denemeler deki gibi 48 yapsaydim coğrafyaya bakıp 9 yerine ortalama TM öğrencisi gibi 15 yapsaydim şuan 23 bin yerine ilk on binde olabilirdim üstelik 37 bin gibi iyi bir ygs ile bu arada mat ise 47 net geldi

Sen benim yaptığım hataları yapma normal seviye calisirsan ve dediğim hataları yapmazsan 10 bine gidebilirsin

Kaynak önerisi istersen edebiyat için limit el kitabı var o işini fazlasıyla görür ekstradan kaynak almana gerek yok edebiyat soru bankası istersen ben yine limit soru bankası ve fdd soru bankası aldım ama hic birini adam gibi cozmedim dedigim gibi hep deneme üzerinden gittim

Mat istersen fem lys serisini öneririm 4 kitap ben dershaneye gitmedim bu kitap isimi gördü anlamadığım yerleri zaten YouTube dan baktım YouTube da matematik kaynağı çok

Karekök soru bankasını da öneririm oda baya güzel

Edit: eklemeyi unutmusum edebiyatta yanlış çıkan sorularda bilmediğim bilgileri küçük bi not defterine yaziyordum bunu aksatmadan her deneme sonrası yazdım yatarken yada haftada bir uç günde bir bu defteri tamamen tekrar ettim bu sayede yazar ayrıntılarını öğrendim not defteri tutun hem yazarken hem okurken kolay ogrenirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedemlililer -- 1 Ağustos 2017; 14:45:9 >

• Mfde 30 k yapan birinin mezun hedefi 10k içi olmalı

Tmyi boşver

• Hangi mesleği yapmak istiyorsun? 4 sene boyunca hangi dersleri severek dinlersin? Hayatının sonuna dek hangi mesleği inceliklerine kadar öğrenme tutkusuna sahip olursun?

İlk önce kendine bu soruların cevabını ver. İkisi çok farklı kulvarlar.

Bazıları ikisine de çalış hangisini istersen onu seçersin gibi abuk subuk şeyler söylemiş.. şöyle söyleyeyim mf arkadaşım ygsden sonra sıralamam kötü geldi dedi, tm geçeyim orda daha kolay çekerim dedi. Ayrıntılara girmiyorum sonuç olarak ne adam gibi hukuk tutturabildi ne adam gibi mühendislik..

Böyle saçmalıklar yapma. Hedef belirle, hedefine odaklan ve emin adımlarla hedefine yürü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoggabaz -- 1 Ağustos 2017; 15:3:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.