Şimdi Ara

Mezhepler Saçmalıktır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık mezhep olayını tamamen bırakıyorum .. Bakın en basit şekilde anlatıyorum neden biri namazı X şeklinde kılarken diğeri Y şeklinde kılar bunun mantığı yok sadece namaz da değil yemeğinden abdest alımına kadar ayrılıkların olması tamamen saçmalık bugünden itibaren mezhepsizim zaten mezheplerin Peygamber Efendimiz den sonra çıkması her şeyi anlatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.youtube.com/watch?v=wkJoHllAUBE

• Bunun bir üst kademesi dinleri bırakmak olacaktır dünyada birtane din yok.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    İzlemiştim hocam bunu

• mezhepleri savunmak kuran'ın tamamlanmamış bir kitap olduğunu kanıtlar. allah'ın işini yarım bıraktığı anlamına gelir.
  • Mantıklı

• Mezhepleri bırakman ümit ederim seni dinden soğutmaz. Ehli sünnet olsun Şia olsun tarihsel süreç içerisinde kendi kendilerine adeta yeni bir din üretmişlerdir. Bunları İslam'ın alt kolları olarak nitelendirseler de aslında din denen şeyin sadece Kur'an dan ibaret olmadığını iddia ederek kendi içlerinde zaten çelişkiye düşerler.

Dikkatimi çeken başka bir tehlike de Arapsız Kur'an Müslümanlığı denen şey, yani Kur'an hariç hiç bir Arabın tarihte söylediği şeyleri ciddiye almamak. Ben mezhepsiz bir adam olarak bunun da en az ehli sünnet kadar tehlikeli ve boş bir din tanımı olduğunu biliyorum. Belli bir kesim de bizim gibi okuyan araştıran kesimi bu şekilde dinden soğutma yoluna gidiyor bu ülkede.

Özetle Mezhepleri reddetmek ile güzel bir iş yaptın ancak Arabı ve Arabın tarihin reddetme, içinde kabaca iyimser bir tahmin ile %60 kadar doğru içeren bir tarihi reddetmemeni tavsiye ederim. Kur'an hakem olunca Arabın dediğinin hangisi doğru hangisi yanlış zaten %99 olarak ortaya çıkıyor. Takip ettiğin birileri var mı bilmiyorum, birkaç isim verebilirim sana elinden geldiğince Kur'an ı doğru anlamaya ve Kur'an dışı din kabul etmemeye yemin etmiş olan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Din Meselesi..
    16 yıl önce açıldı
    Devletsiz Toplum Mümkün mü?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Takip ettiklerim var fakat isim önerisi alabilirim hocam

• Allah in kitabi varken mezhep ne oluyormus?

• Esoes12 kullanıcısına yanıt
    Nispeten kurumsal olarak süleymaniye vakfı var benim gördüğüm, diğerleri daha çok kişisel olarak ilerliyorlar; mehmet okuyan ilginç bir adam, yaşar nuri öztürk daha da ilginçti, emre dorman, caner taslaman, enis doko ilahiyatçı olmadıkları halde yine de din hakkında düzgün bakış açısına sahipler ve takip ederim elimden geldiğince; bir de hakkı yılmaz diye biri var ancak onu derinlemesine incelemedim, o çok farklı bir yaklaşımda. 19cular var bir de edip yüksel ve gürkan engin. Onlar ehli sünnet düşmanlığı yapıyorlar ancak yine de bazı konulardaki açıklamaları tutarlıdır.

Ben hiçbirinin taraftarı değilim, benim tezim hepimizin kendine ait mezhebi/yolu olduğudur; Allah hepimize bir ömür biçmiş ve kim kendi mezhebinde iken sıratı müstakim/Allah'ın emrettiği yol üzerinde yeteri kadar kalabilir ise onlar kurtuluşa ereceklerdir. Yani ana konularda hepimiz ortağız ancak detaylara girince hepimiz değişiyoruz. Ben o sebepten ehli sünnet veya şia yı da dışlamıyorum, iftira ettiklerinden dolayı şüphesiz ki günah yükleniyorlar ancak Allah'ı da sabah akşam anıyorlar. Hesabı vereceğimiz merci bilir kimin kendine yazık ettiğini, bize düşmez hesap sormak günahkar halimizle.

• Çünkü her insanın İslam anlayışı farklıdır. Size güncel bir örnek vereyim.
    Mesela çok aşırı terör örgütleri de kendini Müslüman görür, televizyona çıkıp kadın oynatan hocalar da kendini Müslüman görür. Bu skala içerisinde binlerce değişik din anlayışı görebilirsiniz
    Yine anlamanız açısından kolaylık olsun diye şuna bakın. Sizin dine bakışınız ile anne babanız ve kardeşleriniz dine bakışı farklıdır. Hepiniz Müslüman olsanız bile dine bakışınız farklı olur.
    Mezheplere bakınca da bunu görebiliriz. İslam gittiği her toplumda farklı algılanmaya müsait bir dindir. Bunun sebebi İslam değil insanlardır.
    Günümüzde bile aynı resme bakıp pembe mi mavi mi diye bir tartışma yaşanıyor iken koskoca bir dinde ayrı fikirlerin olması gayet doğaldır.
    Son olarak eğer ki herkes tek tip aynı olsun istiyor iseniz bu faşizm olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 18 Mayıs 2019; 19:30:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haha hocam kusura bakmayın ama ağır saçmalamışssınız bi kere gümümüzde bile aynı resme bakıp farklı algılıyoruz demişssiniz bir kere bu resim felan değil inandığınız kitap Kuran ı Kerim farklı algılanacak bir şeyi yok zaten ; biz size apaçık anlattık ayeti bu yüzden inmiştir ..Ayrıca zaten benim değişik din anlayışları görmem bunu saçma ötesi yapar madem kitap tek peygamber tek bu neyin mezhebi siz istediğiniz mezhebe inanın ben saçmalıktan öte bir şey görmüyorum .

Benim saçmaladığımı ifade etmişsiniz. Gerçekten böyle düşünüyor iseniz yolun başındasınız.
    O halde size 4 ayet yazacağım ne anladığınızı yazın. Daha doğrusu sizin ifadeniz ile ne anlattığını yazınız. Yani "bana göre" yada "bence" demek yok.

Bakara suresi 1.ayet:
    "1. Elif. Lâm. MÎm."

Mülk suresi 5. ayet:
    "5. Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve (ahirette de) onlara alevli ateş azabını hazırladık."

Al-i İmran suresi 7.ayet:
    "7 - Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez."

Nahl süresi 89.ayet:
    "89. (Ey Muhammed!) Her ümmetin kendi içinden üzerlerine bir şahit göndereceğimiz, seni de onların üzerine bir şahit olarak getireceğimiz günü düşün. Sana bu kitabı; her şey için bir açıklama, doğru yolu gösteren bir rehber, bir rahmet ve müslümanlar için bir müjde olarak indirdik"

• efendimiz aleyhisselamdan sonra mezheplerin ortaya çıkmasına nasıl şaşırdığınıza anlam veremiyorum. Lütfen biraz araştırın daha sonrasında görüşünüzü belirtin. Din konusunda bu kadar cesur olmamalı ve sözlerine dikkat etmeli bir mümin.

Efendimiz zamanında bu dini sorup öğrenebileceğin birinci kaynak önünde duruyordu... bir peygamber. Zaten onun sonrasında islam alimleri bazı meselelerde ihtilafa düştü ve içtihadlarıyla, görüşleriyle bizlere sapasağlam mezhepleri bıraktılar. Halihazırda yaygın olan hanefi, şafii, hanbeli ve maliki mezheplerinden bahsediyorum. Öte yandan itikadi ve temel konularda bir ihtilaf yoktur zaten. Görüş ayrılıkları daha çok amel kısmındadır.

• byenx kullanıcısına yanıt
    Dostum ne alakası var .. Mezhepler Kuranda yazıyor mu ? Yok .. Sonradan islam alimleri tarafından böyle bir şeyin geleceği belirtilmiş mi ? Yok , aksine bunlara aldanmayın denmiş .. Mezhepler saçmalıktır

• Kusura bakmayın da neyi cevaplayayım benim sorduğum soruyla ilgili bir ayet gönder açıklayayım alakasız alakasız ayetler gönderip tefsir istemek neyin kafası

• quote:

Orijinalden alıntı: Esoes12

Dostum ne alakası var .. Mezhepler Kuranda yazıyor mu ? Yok .. Sonradan islam alimleri tarafından böyle bir şeyin geleceği belirtilmiş mi ? Yok , aksine bunlara aldanmayın denmiş .. Mezhepler saçmalıktır
    Abi ciddi misin ya?!
    Allah Rasûlü aleyhisselamın Muaz b. Cebel'i Yemen'e yönetici olarak gönderirken "Kitap ve sünnette hüküm bulamazsan ne ile hükmedersin" sorusuna Muaz "Reyimle ictihad ederim" diye cevap vermemiş midir? Kur’an-ı Kerim’de her amelin her tutumun yazdığını mı düşünüyorsun?
    Aslında yukarıda belirttiğim hadis bile ictihadın hak olduğunu kanıtlar, yeter de artar. Mezhepler de birer ictihadın ürünüdür.
    Sorularla İslamiyet
    OKUMA PARÇASI: MEZHEBLERİN DOĞMASI NEDEN ZARURÎ? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/okuma-parcasi-mezheblerin-dogmasi-neden-zaruri

Bunu da bir okumanı öneririm. Zira niyetin halis ise istifade edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byenx -- 19 Mayıs 2019; 12:6:32 >

Keşke okusaydınız ve ne demek istedim anlasaydınız. Namazda eli nasıl bağlarsın. Orucu ne bozar ne bozmaz. Zekat kaçta kaçtır. Hacda ne yapılır vs vs bunlar teferruattır.
    Ben size ayetlerdeki çelişki ve karmaşayı sundum. Yani ayetlerde bile birçok hizipleşme mezhepleşme mümkün.
    Öyleyse sizin savınız üzerinden gidelim. Demişsiniz ki:

"bir kere bu resim felan değil inandığınız kitap Kuran ı Kerim farklı algılanacak bir şeyi yok zaten ; biz size apaçık anlattık ayeti bu yüzden inmiştir .."

Ali İmran
    7 - Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.

Çıkacak sonuç:
    Kur'an kendi ayetlerine açık demesine rağmen yine kendisi kendi anlamı için bazı ayetleri sadece Allah bilebilir diyor.
    Buna göre herkesin anlayacağı ayetler var iken hiç kimsenin anlmayacağı ayetler de vardır. Yukarıda beğenmediğiniz Bakara 1.ayet gibi. Yada herkesin anlamını kıvıracağı ayetler de vardır. Yine yukarıdaki Mülk suresi 5.ayet gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 19 Mayıs 2019; 14:20:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.