Şimdi Ara

Mevsimlik Değiştirdiğimiz lastikler nasıl saklanmalıdır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
25.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben üstüste koydum apartmanın ambarında duruyor. Geçen kış balkonda karın yağmurun altında poşetler içinde yine üstüste yan şekilde durdular. Garajlı evim olsaydı başka türlü olurdu tabi.
  • bilmiyorum ne kadar doğru bana güneş görmeyen bir yerde dik olarak saklayın demişlerdi. dik olmasının sebebini bilen var mı?
  • Merhaba Arkadaşlar tahtadan yaptığım garip eşeklerin üzerine lastikleri dizdim. Kış lastikleri bu şekilde eğilir mi sizce? yani tek tahta var paralel 2 tahta değil. yere basmıyorlar. fazla mı abartmışım?

resmi umarım eklemişimdir
    teşekkürler şimdid
    en

Mevsimlik Değiştirdiğimiz lastikler nasıl saklanmalıdır
  • Depolama hizmeti veren hiçbiryerde uygun istifleme yapıldığını görmedim. Bir sürü lastik üstüste konulup muhafaza ediliyor.
    Jantlı ve jantsız olarak ayrı istif şekilleri varmış depolama için. Bir Rus forumunda ulaşmıştım bu bilgiye. Daha sonra da Türkçe olarak hazırlanmışını buldum (Michelin.fr kaynaklı), tıklayın...
    >>> Mevsimlik Lastiklerin Muhafazası <<<
  • Benim konummuş :) Şu anda serviste saklatıyorum orada değiştiriyorum zaten. Depolarında bir sürü lastik saklıyorlar özel raflar ve numara ile (plaka). Bilgisayardan numarayı girip hangi rafta olduğunu öğrenip lastiği alıyorlar. Sıfır lastikleri nasıl muhafaza ediyorlarsa mevsimlik lastikleri de öyle saklıyorlar.
  • Bu arada bilirkişi "Lastikçiler 4 adet kış lastiği satmaya çalışırlar ama gereksiz. Çekiş hangi tekerlerdeyse onlara almalısın lastiği. Aracın önden çekişli olduğu için 2 adet alman yeterli. Gerisi israf olur" dedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güneşten uzak dik saklanmalıdır.sıfır lastik satan firmalara bakın hebsi dik duruyor.Ancak benimkiler cantı üzerinde ve hava var içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bu arada bilirkişi "Lastikçiler 4 adet kış lastiği satmaya çalışırlar ama gereksiz. Çekiş hangi tekerlerdeyse onlara almalısın lastiği. Aracın önden çekişli olduğu için 2 adet alman yeterli. Gerisi israf olur" dedi.

Onu diyene şunu sorsaydınız.Çekiş olan lastik diyelim ki önden çekişli, kış lastiği var ve yola tutunuyor ama arkalar yazlık ve kaygan bir zeminde kış lastiği olmadan önler tutunurken arkalar tutunmayacak doğal olarak.Bu durumda aracın önü düz durmaya çalışırken arkası 8 çizip veya sipin atmaya başlarken ne yapmalı.Ters yöne durdunuz arabalarla kafa kafaya geldiniz ne demeli? Viraj dönüyordunuz ön tutunurken arkasını bıraktı bariyere girdiniz yada frene bastınız önler tutundu ve durmaya çalıştı ama arka tutunamadı ve sağa sola savurdu ne söylemeli nasıl bi dua etmeli o an bildiği bir dua varmıymış ?

• quote:

Bu arada bilirkişi "Lastikçiler 4 adet kış lastiği satmaya çalışırlar ama gereksiz. Çekiş hangi tekerlerdeyse onlara almalısın lastiği. Aracın önden çekişli olduğu için 2 adet alman yeterli. Gerisi israf olur" dedi.

Butun tekerleklerin uyum icinde olmasinin daha mantikli oldugu asikar bence..
  • Arabam 16 jantti 17 janta gectim 17 jant aldim lastikte

16 jantlara kis lastiklerini taktim lastik saklama poseti aldim bir guzel posetledim isik olmayan odada dik bir sekilde koydum

Bakalim kisa ne olur hep birlikte gorucez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sallamış onu diyen kişi :) Kışlık almayacaksan bile yazlık lastikleri takım halinde almak en mantıklı ve güvenli olanı. Farklı marka, farklı hamurlar, ebat, dişler, desenler.. Sorun olmaz gibi gözüksede farklı ayakkabılar giymek gibi bişey aslında. Bütçe konusunda sıkıntı yoksa ve sık sık araç kullanılıyorsa 4 lü olarak değiştirmek en doğrusu.
  • Ben de lastik depoları var diye duymuştum kışın gidip kış lastikleriyle değiştirtiyorsunuz yaz lastiklerinizi depoluyorlar yazın yine aynı işlem.
  • quote:

Otomobil fren yaparken de sadece iki tekerleğini mi kullanıyormuş?

Bilirkişiymiş.
  • arabamı yeni alır almaz dayımın ilk söylediği şey 'söktürdüğün lastikleri dik sakla ' . ilk defa duydum bunu yan koyunca yanakları bozuluyormuş . ne kadar doğru bilmiyorum ama ilk söylediği şey bu olunca bende dikkate aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: isolated35

arabamı yeni alır almaz dayımın ilk söylediği şey 'söktürdüğün lastikleri dik sakla ' . ilk defa duydum bunu yan koyunca yanakları bozuluyormuş . ne kadar doğru bilmiyorum ama ilk söylediği şey bu olunca bende dikkate aldım

Evet en doğrusu bu şekilde. Jant varsa üst üste konabiliyor jant yoksa dik olarak saklamak gerekiyor.
  • üst üste dizmiştim loğ. hemen balkona gidip düzeltiom
  • isolated35 kullanıcısına yanıt
    Dayınız doğru söylemiş hocam . Benim kışlıklar saç jant takılı olduğu halde jantın ortası açık ordan sopa geçirip havada dik şekilde tutuyırum . Çok şükür 3-4 senedir bir problem çıkarmadı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

arabamı yeni alır almaz dayımın ilk söylediği şey 'söktürdüğün lastikleri dik sakla ' . ilk defa duydum bunu yan koyunca yanakları bozuluyormuş . ne kadar doğru bilmiyorum ama ilk söylediği şey bu olunca bende dikkate aldım

Evet en doğrusu bu şekilde. Jant varsa üst üste konabiliyor jant yoksa dik olarak saklamak gerekiyor.

Eğer janta takılıysa yatık vaziyette üst üste, eğer jantsız sadece lastik depolayacak isek dik vaziyette diye biliyorum ben de.
    Evde bi koşede yıkadım kuruttum koydum duruyor vallahi. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hızır_112

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Eğer janta takılıysa yatık vaziyette üst üste, eğer jantsız sadece lastik depolayacak isek dik vaziyette diye biliyorum ben de.
    Evde bi koşede yıkadım kuruttum koydum duruyor vallahi. :)

Vallahi şunu söyleyebilirim bize satılana kadar hiç bir özen gösterilmiyor onu biliyorum. Lastikçiler dikte koyuyor üstüste de koyuyor Ben ug9 aldım 2 hafta önce yeni gelmiş lastikler kargodan. Hepsi yığın halinde üst üste yatık vaziyetteydi. Yanakları içine doğru çökmüştü hafiften. :)

Ben hep dik saklardım sorun olmamıştı şimdi ise serviste bırakıyorum onlar saklıyor artık ne yapıyorlar bilmiyorum ama alacam lastikleri oradan. Güvenemiyorum artık ve çok pahalıya değiştirmeye başladılar. 90 liraya lastik değişimi mi olur yahu

Kılıf diktirecem kumaştan çorap gibi nefes alabilen birşey olacak ve balkonda saklayacağım etrafınada strafor yaparım 4 köşe tamamdır. Artık dik olur yatık olur bakacaz duruma

Ama yatık saklayanlar dönüşümlü olarak en alttakini üste alacak şekilde değiştirirlerse alttaki lastik aylarca diğer lastiklerin ağırlığını çekmez en azından.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Valla hocam 1 aydır falan lastikler bu şekilde duruyor dediğiniz gibi belki sırayı tam tersine çevirebilirim 4-3-2-1 şeklinde en üsttekini en alttan dizmeye başlayabilirim de böyle herhangi bi sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ki zaten ev ortamı içerisinde sıcaklık fazla da düşmüyor lastiğin özelliğini kaybetmeyyeceğini düşünüyorum :D öyle de umuyorum :D,
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.