Şimdi Ara

Mevcut parçalarıma göre sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 1 adet AMD Phenom II X4 965 işlemci ve 1 adet Sapphire HD5850 referans tasarım ekran kartı var.

Bu parçalarala bir sistem toplamak istiyorum.

Dark Evo 550W Fatal1ty kasa sipariş verdim sistem bu kasanın içine toplanacak.

Sizden ricam elimde ki parçalara ve kasaya uygun Anakart - Ram ve HDD tavsiyesinde bulunmanız.

Anakart ileriye dönük bir model olursa daha iyi olur, ilerde X6 işlemci Crossfire veya 5970 gibi parçalara geçme ihtimalim var.

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123oo -- 4 Eylül 2010; 10:20:26 >

• Bütçeni ve tam olarak hangi parçalara ihtiyacın olduğunu (DWD-RW, monitör vs.) yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.
  • Sistemi 32" Lcd'ye bağlayacağım ekstra bir monitör düşünmüyorum şuan için. Dvd-rw ve kart okuyucu siparişi verdim kasa ile beraber bunu belirtmeyi unutmuşum.

Yani kısaca sizden ricam mevcut parçalarla uyumlu çalışacak ileriye dönük bir anakart, yine uyumlu bir 2x2 ram kit ve iyi bir hard disk ( 500 GB - 1 TB arası ) tavsiyesinde bulunmanız.

Bu 3 parçaya bütçe olarak 600 lira civarı ayırabilirim...

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123oo -- 4 Eylül 2010; 11:07:15 >
  • ASUS M4A89GTD PRO/USB3, AMD 890GX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4290
    KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM DUAL KIT
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
  • Önerilerin için teşekkürler Serhat,

Anakart ve Hard Disk gayet güzel, başka birşey aramaya gerek yok.

Fakat kendim araştırırken Kingston'un HyperX serisi soğutmalı Ram kitlerini gördüm.

1600 MHZ CL9 ve 1333 MHZ CL7 olmak üzere 2 kit var.

Bunlardan hangisi daha performanslı olur acaba?

CL gecikmeyi ifade ediyormuş ve değeri büyük olanın gecikmeside daha fazlaymış fakat 1600 MHZ olması bu açığı kapatır mı ?

Fiyat olarak 1600 MHZ CL9 olan 1333 MHZ CL7 olandan 40 lira daha ucuz, bu durumda hangisi tercih edilmeli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123oo -- 4 Eylül 2010; 11:21:33 >
  • RAMlerin yarattığı fark %5 gibi bir şeydir. Bu farkı da sadece sentetik test programlarında görebilirsin. Eğer alabilirsen 1333 cl7 daha iyi olur. Bazıları RAMleri 1600 de çalıştıramıyor ve stabil olamayabiliyorlar.
  • Anlıyorum, peki bütçeyi zorlayıp şöyle birşey alsam şimdi ve ilersi için daha faydalı olur mu?

Yani 1333 Kingston ile arasında ki farkı anlayabilirmiyim?

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32500_G_SKILL_Flare__F3-14400CL7D-4GBFLS___4_GB_Dual_Kit__2x2GB___DDR3-1800Mhz.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    Sistem Tavsiyesi (sadece kasa)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütçeni boşuna zorlama. Masaüstünde bu farkı anlaman imkansız. Bir oyundan 100 FPS alıyorsan 105 alacaksın, zaten 60'ın üstüne çıktıkça fark olmuyormuş gibi hissedilmeye başlanıyor. Eğer bir şey eklemek istiyorsan işlemci soğutucusu alarak overclock yapman daha iyi olur.
  • Tamam teşekkürler.

İşlemci için hem kasaya hemde işlemciye uyacak bir soğutucu önerebilir misin peki ?

Belki overclock yapabilirim, hem duyduğuma göre stok fanları çok sesli çalışıyormuş bu işlemcilerin, azda olsa sestende kurtulmuş olurum...

• Tamam Serhat, çok teşekkürler ilgin için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.