Şimdi Ara

Metroda yaşlılara yer veriliyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hiç yer veren görmedim uyarı vb şey de yok napcaz rahatça gidebiliyoz mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martinist -- 8 Ekim 2012; 22:27:02 >

• Yer verirler ama bazen o kadar dolu oluyor ki kalkıp yer vermeye çalışmak bir sürü kişiye rahatsızlık verdiği için es geçebiliyorlar. Ama benim yaşlıdan kastım 60+ kişiler tabi.
  • Kasalarda yer verirsen iyi olur herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bazı" yaşlılar öğrencilere ev vermiyor, "bazı" öğrencilerde yaşlılara yer vermiyor.
  • Bazıları da var ki kibar bir şekilde yer verir misin diyeceğine, özelliklede yaşlı teyzeler eşek kadar adam olmuşsun yaşlılara yer vermiyorsun kalk diyorlar ki tepem atıyor vereceğim varsa da yer vermiyorum. Ama normal şartlarda yer veren birisiyim.
  • ankara metrosunda beyaz koltuklar var yaşlılar için ayrılmış
  • gerek varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uyarıya göre yer verilmesinden ziyade, önce insanlığa göre yer verilmesi gerekilen bir olay bu bence. Bazı kişiler karşısında dikilen eli ayağı titreyen yaşlıya yer vermeyip zor durumda bırakıyor. Ben kalabalık olduğu müddetçe bir sorunum da (sakatlık, çok yürümenin verdiği yorgunluk veya rahatsızlık) yoksa, boş olan koltuk olsa bile inecek durağıma kadar ayakta bekliyorum. Otursam zaten gönlüm elvermeyip benden başka birisine yer vermek isteyeceğim, bari bu olayı hiç uzatmadan rahatına düşkün(!) veya yaşlı birisi otursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Bazıları da var ki kibar bir şekilde yer verir misin diyeceğine, özelliklede yaşlı teyzeler eşek kadar adam olmuşsun yaşlılara yer vermiyorsun kalk diyorlar ki tepem atıyor vereceğim varsa da yer vermiyorum. Ama normal şartlarda yer veren birisiyim.

+1

Benimde başıma geldi, yer vermedim.
  • Yaşlı ınsanlar devamlı bir sorun ve devamlı mesele. 65 yasından sonra sokağa çıkma yasağı getirilse yeridir.

• En baba taktik kulaklik+gozler kapali

• Oturursam yer verirsem kabaca uyaririm. Hamile kadin biniyor arabaya ergenler oturmuslar tinlama yok vende biraz iri yariyindir azarlat gibi yer verin dedim anca kalktilar bide uyuma takliti yapanlar var onlara bitiyorum

• Yaşlılar için ayrılan koltuklara aslında oturulmaması gerek ama bunu zaman zaman ben de dahil uygulamıyoruz çünkü öyle bir bilinç oluşmamış bizde. Yaşlılar olur dille yer istese emin olun kimse vermemezlik etmez. Ama bazıları var ki yer veriyorsun elinde çanta var, kitap var tutunmakta zorlanıyorsun, sen de bana yer verdin evladım ver çantanı bana demiyor. Ya da gelip laf çarparak ve gözüne dik dik bakarak yer vermeni bekliyor. Toplumsal bir bilinç eksikliği var bizde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.