seLam beyler oyunu açıyorum oyun çalışıyor fakat monitörde sürekli gezen input not supported yazısı var e tabi oyunu da oynatmıyor çözünürlük ayarlarına bakıyorum uyumlu problem yok fakat bitürlü keybedemedim gitti mereti ekran kartım hd4850 işletim sistemim win 7 x64 monitör ise neovo 19''
yokmu bir firi olan arkadaşlar.
arkadaşım sorunun monitörünün sapmasında problem var kısaca özetlemek gerekirse pc,in monitörünü tanımıyor bu yüzden onu pnp genel olmayan vy tak kullan monitör olarak görüyor ztn masa üstünde mause ile sağ tuş yapınca ekran çöz.- gelişmiş ayarlar- monitör seçince ekran yenileme sıklıgı kısmında 60 hertz olan yerde monitörün görüntülemeyecegi modları sakla kutucugu işaretle vy işaretleme sürekli 60 hertz gösterir 75 hertz yada daha üstünü görmez oyunlarda genelde 60 hertz moduna ayarlandıgı için sorun yokmuş gibi görünür fkt bazı oyunlar kalite açısından 60 degilde 75 ve daha yukarsını destekleyince böyle sıkıntı olur senin mon. pc tanımadıgı için hangi modu destekledini algılamaz ve standart olan 60 hertz,i gördügü için koruma moduna alır ve sen sadece arka planda sesleri alırsın ama ekranda sadece uyarı msj. görünür sorun giderme kısmından taratsan dahi monitörde 60 hertz göründügü için bir sorun görünmez fkt bu aynı eski ekran kartının yeni oyunları desteklememesi gibidir siyah ekran verip masa üstüne atar eski oyunları ise destekledigi için çok rahat açar ÇÖZÜMÜ ise 3 yolun var ya monitörü aldıgın yerden yada yetkili servisten monitörünün driver,ını alıp pc ye kurucak ve monitörünü tanıtacaksın ztn bir kez kurman ytr. bios tanıyınca format atsanda silinmez yada int. mon. markasını ve mod. aratıp driver( bulman imkansız gibi) bulup indirip pc ye kurmak yada başka bir monitör tedarik edip onunla oyunu açmak ve ordan çözünürlügü düşürerek oyunu kaldırana kdr gene kendi monitörünle oynarsın ama en iyi çöz. garanti süren varsa ya sürücü ile tanıtmak yada monitörü yenisi ile degiştirme talebinde bulunmak olacaktır yoksa bu sorunu başka türlü çözmen imkansız bir çok kişide bu sorun var fkt şu ana kdr nedenini çok az kişi bildigi için kimse sorunu tam olarak anlamıyordu bu sorunu yaşayan arkadaşlar bu dediklerimi yaparsa sorunu kalmaz AYRICA şunuda ekleyim sorun her işletim sis. aynıdır fkt anlaması farklıdır win. 7 olanlarda sedece 60 hertz gösterir monitörün görüntülemeyecegi modları sakla kutucugu işareti kullanılabilir ama xp olanlarda bu kutucuk işaretlenemez ve bütün hertzleri gösterir destekledigi hertzleri asla seçemezsiniz ama xp de monitör- özellikler kısmından sürücü- sürücü güncelleştir seçerek sürücüyü ben seçicem kısmından geçici olarak format atana kdr. uygun bir sürücü yükleyebilirsiniz yüklediniz sürücü biosa yüklenmez sis. 32 içine yüklenir bu yüzden her formattan sonra bu işlemi yapmanız gereklidir dogru sürücüyü ise yükledikten sonra uygula seçince o kutucuk işeratlenirse bu marka ve mod. hangi mon. sürücüsü ise onu bir yere not edin ve her formattan sonra bu sürücüyü yükleyin ama tkrr. dedigim gibi en sağlam yol orj. sürücüsünü tedarik etmek yada garanti kapsamındaysa degiştirme talep etmek olacaktır umarım sana ve herkese bu konuda yardımcı olmuşumdur
helalin var alex59 nası düşünemedim ben bunu haklısın aklın fikrin emeğin sağolsun araştırmaya başlıyorum ayrıntıları not edeceğim saygılar.
aLex monitörü kontrol ettim dediğin gibi monitör geneL pnp oLmayan diye tanınmış o şekilde çalışıyor. fakat 60 75 ve 85 Hz de de masa üstünde sorunsuz çalıştı. ayrıca driverleri buldum. fakat driverleri bilgisayara gösteremedim yani setup şeklinde deği direk .cat türünde dosyalar var. yüklemeye çalıştığımda bu sürücü zaten yüklü hatasıyLa karşıLaştım. bi fikrin varmı ?