Şimdi Ara

Metro Exodus (2019) [ANA KONU] (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.776
Cevap
16
Favori
96.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunun çizgisel ilerlemesini çok isterdim diğer 2 oyun gibi. Maalesef yapımcılar açık dünya olayına fazla kapıldılar. Açık dünya olgusu da battle royale gibi oldu. Herkes aynı şeyleri yapmaya çalışıyor. Ha Exodus'un açık dünya elementleri bayıyor mu? Baymıyor. Oyuna da tam bir açık dünya diyemeyiz zaten. Ama asıl mesele burada.

    Oyunu oynarken, "Açık dünya" olayına kanıp, her yere gidebileceğinizi sanıyorsunuz. Ama oyun bazı yönlerden çizgiselliğini koruyup, sizi sınırlıyor. Misal ilk haritada "Şurdan geçer giderim" diyorsunuz, kayığı bir saat oraya sürüyorsunuz, oraya gelince görünmez duvar olduğunu görüyorsunuz ve geçmenize izin vermiyor. "Açık dünya" olunca hikayeyi de toparlayamıyorsunuz kafanızda. Çoğu yere "yan görev" diye gidip, kendimi ana senaryo görevine atlamışken buldum. Siz bir şey yapsanız da, yapmasanız da, oyun kendini istediği yere çekiyor. Görünüşte açık dünya olmasına rağmen, çizgisel davranıp kafanızı karıştırıyor.

    Demek istediğim bu oyuna "Açık dünya" teması gitmemiş. Çizgisel ilerlemesi gereken bir oyuna açık dünya teması yedirilmeye çalışılmış ama olmamış. Bu da oyunun saçmalamasına neden olmuş.

    Metro 2033 ve Last Light'ı bi kez daha bitirdim Rusça dublajla. Exodus'a da Türkçe yama çıkınca tekrar bitireceğim Rusça bir şekilde. Herkese bu seriyi bir de Rusça dublaj şeklinde oynamasını şiddetle öneririm. Exodus iyi bir oyun. Ama ilk 2 oyundan iyi değil.




  • Dead city oyunculuk hayatımın en efsane bölümlerinden biriydi...
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Hocam görüşünüze saygı duymakla birlikte katılmıyorum öyle güzel yedirmişlerki oyunun yabancısı olan bir miktar afallasa da aşina olan nerede ne yapılması gerektiğini hemen çözüveriyor ve oyun içinde bir boşlukla karşılaşmıyor ben bu oyunun kesinlikle diğer iki oyundan daha iyi olduğunu düşünüyorum çizgisellik baymıyor bu şekilde olunca


    Miller : Wake up boy,rise and shine! Miller over and out
    Oyun sonu duygusala bağladım resmen




  • Oyunu 2. defa tekrardan bitirdim, gtx970 ile grafiklerin çok kaliteli gözüküyordu.

    Tekrar belirtmek gerek açık dünya olayını yedirememişler çünkü oyunun hareket mekanikleri kalas gibi, oyun motorundan dolayıdır diye tahmin ediyorum. PC'ye konsol portu gibi bir şey olmuş, bir şeyler toplamak için basılı tutmak, aralıklardan geçmek için basılı tutmak vs oyunun akıcılığını etkileyen şeyler, önceki iki oyunda böyle şeyler yoktu. Kim ne derse desin bu tarz şeyler mekanikleri etkiliyor.

    Crafting sistemi gerçekten çöp, baya baya mermi sıkıntısı var oyunda düşmanlar takır takır saydırırken aynı keyfi biz yaşıyamıyoruz. Optimizasyon ciddi manada sorunlu, bir kaç tane daha patch gelmesi gerekiyor.

    Hikaye anlatımı harika, özellikle de son 1 saat gerçekten sinema filmi havası yaratıyor.
  • yönetrim çalışıyor. uyarı vermişler ne ara gördünüz la
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hawk-Claw

    Dead city de metro ya dönersiniz.

    Alıntıları Göster
    Dead city bölümüne geldim cidden hepimizin beklediği, aradığı, hayal ettiği gerçek metro bölümü orasıymış Gerçi aklım taiga manzaralarında kalmadı değil çok güzel bölüm olmuş ama o zamanda metro değilde far cry yada witcher oynamış gibi hissettiriyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitroslive

    oyunu bitirdim bildiğin ..t zoruyla oynadım ama çok kaliteli ve keyifli.
    Bu arada oynayacak arkadaşlara önemli bilgi;

    Oyundaki sivilleri öldürürseniz oyunun finali farklı, öldürmezseniz farklı bitiyor. Öldürmemenizi öneririm.
    Sivil değil onlar düşman sadece teslim oluyorlar size. Ama onları öldürmemek tek başına yeterli değil. Bazı karakterlerin ufak istekleri var onları da yapmanız lazım. Onları yapmadıktan sonra istediğin kadar sivil dediğin insanları öldürme oyun yine istemeyeceğin sonla bitiyor. Kısaca teslim olanları öldürmemek ve ufak tefek istekleri yerine getirmek gerekiyor.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim.
  • Aklıma ne geldi. Keşke öyle bir şey olsa. Mesela bir oyunu kötü sonla bitirmişsen onun devam oyunu ona göre başlasa ve farklı karakterler oynasan. İyi sonra bitirmişsen de ona göre mevcut karakterinle başlasan ve hikaye ona göre şekillense. Yani sadece karakter değişmeyecek görevler ve hikaye de ona göre değişecek.
  • Oyun güzel ama yaratıkların aptal davranışları mantık sınırlarını zorluyor. Ben ilk oyunlarda tırım tırım tırsarken bu oyunda yaratıklar sanki trol oyuncuymuş gibi geliyor. Öldürdüğüm yaratık dönüşte hooop tekrar karşımda. Zaten sınırlı cehpane bide aynı yaratıkları bidaha saldır. Yada yaratıklara aldırış etme koşa koşa git bi dönüyorum arkamı hepsi ölmüş :D Silaha gerek yok ozaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu bende kötü sonla bitirdim valla yazılar geçmeye başlayınca bi hüzünlendim açıkçası

    Güzel oyun olmuş hakkını yememek lazım bazı yerlere ultra ayarlarda RX 580 le anlık 25 fps ye kadar çakılsada taiganın harika grafikleriyle dead citynin yıkılmış harabe haliyle gönlümüze taht kurdu. Türkçe yama çıktığı anda tekrar keyifle başlarım.


    İyi sonla bitirebilmek için 3 ekip arkadaşını kaybetmemekmi lazım ? bir tanesi köprüde kaldı trene atlarken, biri okla sırtından vuruldu taigada ? 3. kimdi ? herkesi bıçakladım yumrukla bayıltmak gerekiyordu galiba




  • xmxksk kullanıcısına yanıt

    Teslim olanları öldürmeyeceksiniz ama bu tek başına yeterli değil ayrıca sizin trendeki bazı karakterlerin isteklerini yapacaksınız. Bir de size bir görevde verilen su matarasını küçük kıza vermeniz gerekiyor. O matarayı da çöl haritasında bir japon kız verecek. Ama önce sizin ona bir fotoğrafı bulup vermeniz gerekiyor. Harita bulduğunuz görevde bir yerlerde o fotoğraf ölmüş birinin elinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    Sivil değil onlar düşman sadece teslim oluyorlar size. Ama onları öldürmemek tek başına yeterli değil. Bazı karakterlerin ufak istekleri var onları da yapmanız lazım. Onları yapmadıktan sonra istediğin kadar sivil dediğin insanları öldürme oyun yine istemeyeceğin sonla bitiyor. Kısaca teslim olanları öldürmemek ve ufak tefek istekleri yerine getirmek gerekiyor.

    Alıntıları Göster
    Önceki mesajlarım da bahsetmiştim, oyunu normal zorlukta kötü sonla bitirmiştim. Ve dün en zorda tekrar başladım sırf iyi sonu görmek için (netden açıp bakmadım kendim görmek adına).
    İlk haritaya geldim zor bela, harbi oyun fena zorlaştı, kafamızı çıkartmaya gelmiyor anında tek yiyoruz. Ama şimdi ben iyi sonla bitireceğime tam emin olmak istiyorum, nede olsa en zorda oynuyorum yine aynı şey olursa yıkılırım...


    İlk oyunumda önüme gelen herkesi indirdim hocam, her yeri didik didik ettim ve ne bulduysam öldürdüm. Böyle olunca arada teslim olanlar ve yanlışlıkla da olsa masum insanlarda kaynadı. Bu durumlarda anlamadığım bir şey var, mesela masum bir insanı öldürünce ekran anlık beyaz oluyor, aynı şey masum insanları kurtarınca da oluyor?
    Mesela az önce ilk mapte iki tane haydut kampına girdim ve haydutların hepsini öldürdüm ardından sivilleri kurtardım (ilk oyunumda yaptığım gibi) fakat yine ekran anlık beyaz oldu. Bu olayı anlamadım ben, böyle olunca hatamı yapmış oluyorum çok fazla 'bandit' öldürdüğüm için? Önceki sayfalarda arkadaşlar 'az insan öldürün' falan demişti bu insandan kasıt tüm insanlar mı? Hep mi sinsi gidip kimseyi öldürmemek gerekiyor? E o zamanda o hıyar sivilleri kurtaramıyorum...
    Ek olarak arkadaşlarımızın hepsini uzuuun uzuunn dinliyor, yan görevlerini yapıyorum. Doğru yolda mıyım?




  • noir06 kullanıcısına yanıt

    Teslim olanların ve masum olanları arada da kaynamaması lazım. Genel olarak durum bu. Sinsi gitmekten ziyade teslim olan gördün mü öldürmeyeceksin. Bu arada bazı yerlerde düşman öldürünce çok sayıda sana uzak olan bir yerde düşman varsa o da teslim olabilmekte ama sen uzak olduğu için teslim olmamış sanıp öldürdüm mü ekran yine renk değiştiriyor. Sana tavsiyem sık sık kayıt al. Yanlışlıkla birini öldürürsen ve ekran renk değiştirirsen aldığın kayıttan tekrar başlat. Ben bir kaç yerde öyle yaptım.

    Bu arada bir yerde teslim olmadığı halde öldürmemem gereken düşmanlar var. Ormanlık bölümde. Sırt çantası alıyorsun bir yerde orada düşman var onu öldürmeyeceksin. Kendi kendine ölüyor o zaten. Ölmeden önce sana bir şeyler diyor. Uzaktan görüp öldürürsen ekran yine renk değiştirmekte.

    Bir de bir karakter var. Orman haritasında oda teslim oluyor seni görünce silahını indirirsen oda ellerini indiriyor. Senin tarafında geçiyor.




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Zorluk seviyesi nedeniyle istediğim zaman kayıt alamıyorum o kötü oluyor. Ama dediğiniz gibi daha dikkatli oynadım, ilk haritanın sonunda o gemiyi kaçırdığımız yerde ve köprülü mekanda kimseyi öldürmeden gidince arkadaşımız Duke ölmedi, bizimle beraber trene atladı. Zaten gemiyi kaçırmadan önce meğersem plan yapılıp bize seçenek sunuluyormuş ben pata küte girip herkesi öldürmüştüm Ve ormanlı bölüm zor olacak gibi, bahsettiğiniz çantamızı alan adamları ilk seferde de öldürmemiştim ama diğerlerine dikkat etmemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 17 Mart 2019; 19:29:19 >




  • Nvidia.icin.konusuyorum bu oyunda gram.optimizasyon sorunu yok. 1070 ultra 60-ile 85 fps .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz daha hala metro exodus redux ü denemediniz mi ?
    https://www.nexusmods.com/metroexodus/mods/1

    rtx + redux mod harika oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyguna_iphone

    Nvidia.icin.konusuyorum bu oyunda gram.optimizasyon sorunu yok. 1070 ultra 60-ile 85 fps .
    Nvidia kullanan onca insan optimizasyon dan şikayetçi sen gelmiş Nvidia için böyle bir sorun yok diyorsun. Eğer bir oyunda normal de 45-50 fps alırken bir anda kimi yerde fps 25-15 fps düşüyorsa o oyunda optimizasyon sonunu vardır.

    60 ile 85 fps alıyorum demişsin ya o bile optimizasyon sorunu olduğuna işaret. Bir oyunun 85 fps den 60 fps düşmesi de pek normal bir şey değil.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Eğer mantık buysa optimizasyon sorunu olmayan oyun yok demektir. Ne demek yani 25-15 fps düşüyorsa optimizasyon sorunu vardır :D . Öyle şey mi olur, oyunda bir sürü mekan var, çizimlerin yoğun olduğu açık alanlardan tutun da, kapalı, daha az çizimin olduğu yere kadar, Bu farklı mekanlarda nasıl stabil fps bekleyebilirsiniz :)

    Bende 1080ti var, extreme ayarlarda 2K çözünürlükte oyun inanılmaz akıcıydı, metro bölümlerinde ortalama 90-100 fps, açık alanlarda ortalama 70 fps aldım 60 ı hiç düşmedi. İnsanlar "auto save" sırasındaki ani takılmaları diyor heralde optimizasyon sorunu olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: comrade_alpha

    Eğer mantık buysa optimizasyon sorunu olmayan oyun yok demektir. Ne demek yani 25-15 fps düşüyorsa optimizasyon sorunu vardır :D . Öyle şey mi olur, oyunda bir sürü mekan var, çizimlerin yoğun olduğu açık alanlardan tutun da, kapalı, daha az çizimin olduğu yere kadar, Bu farklı mekanlarda nasıl stabil fps bekleyebilirsiniz :)

    Bende 1080ti var, extreme ayarlarda 2K çözünürlükte oyun inanılmaz akıcıydı, metro bölümlerinde ortalama 90-100 fps, açık alanlarda ortalama 70 fps aldım 60 ı hiç düşmedi. İnsanlar "auto save" sırasındaki ani takılmaları diyor heralde optimizasyon sorunu olarak.
    Aynı mekanda karakterinin kafasını hafif sağ tarafa veya sol tarafa çevirince fps düşüşleri oluyor. Forumda onlarca insan defalarca yazdı bunu. Diğer haritalarda 50-60 fps alırken insanların çöl haritasında aldıkları fps değeri neredeyse yarıya iniyor.

    Farklı mekanlarda fps farklı olabilir ona kimsenin lafı yok ama aynı mekanda 2-3 adım ileri gidince fps ciddi şekilde düşüyorsa ve insanların çoğu bundan şikayetçiyse o oyunda optimizasyon sorunu vardır.

    Bu başlık dahil pek çok yerde optimizasyon sorunu giderilmeden oyuna başlamayacağız diyen bir çok insan var. Bir oyunda fps belli yerlerde yarı yarıya düşüyorsa o oyunda sorun var demektir.

    Forumda oyun çıktığından bu yana en çok konuşulan mevzulardan biri optimizasyon sorunu. Bu sebeple oyun galiba PS4 port edildi diye yazan onlarca insan var. Senin sorun yaşamamam oyunda optimizasyon sorunu olmadığını göstermez. Çoğu insan bu sorunu yaşıyorsa böyle bir sorun var demektir.

    Son olarak İnsanlar "auto save" sırasındaki ani takılmaları diyor heralde optimizasyon sorunu olarak demişsin. Bu sorunu senin dışında yazan kimseyi de görmedim. Aotu Save sırasında ani takılma olayını ilk defa senden duymaktayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 19 Mart 2019; 19:11:25 >




  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.