Şimdi Ara

Metalurji - Malzeme Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sektör okul hakkında sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırız.

• Tufan. kullanıcısına yanıt
    yıldz mlzeme ve metalurji hakkında ne düşünürdünüz mesleğn geleceği özeldeki devletteki durumu nedir yazılablr mi?
  • Yıldız iyi mühendis yetiştiriyor bölümden bağımsız.
    Özelde maaşlar yüksek başlamasa da iş oldukça fazla özellikle belli bir alana yönelmek gelişmek lazım. Çünkü çok geniş bir bölüm.
    Devlette atama sınırlı MKE Tülomsaş alıyor her sene İller Bankası DSİ falanda aldığı oluyor 1-2 yılda bir.
  • KTU Nasil ? İş olanağı nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

sektör okul hakkında sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırız.

ODTÜ hakkında ne düşüyorsunuz?Odtü de olsa çok bilinen bir meslek değil iş bulma sıkıntısı var mıdır?
  • Bu bölümün malzeme bilimi ve mühendisliğinden farkı nedir?
  • Peki çalışma şartları nedir net bir bilgin var mı? ytü mmm yazmalımıyım yoksa başka bi meslekmi önerirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtü inşaat veya metalurji
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Malzeme bilimi metal plastik seramik kompozit ne ararsan hepsi hakkında eşit düzeyde eğitim verir. Metalurji metal ağırlıklıdır.
    Şahsen metal derslerine ağırlık vermiş malzeme mühendisiyim.Bir farkını görmedim.

Metalurji metal ve seramik sektöründe herkes tarafından bilinen bir meslektir bilinmiyor demek yanlış.

Çelik döküm, şekillendirme sektöründe çalışma şartları pis şuan yazdığım klavyeyi 1 hafta önce silmeme rağmen harfler yine kir pas içinde
    Alüminyum kısmen daha temizdir.
    En rahat çalışma şartı otomotiv ve kalite.
    iş var metalurjide iş yok diyen yalan konuşuyor veya dünyadan bihaberdir.
  • quote:

Malzeme bilimi metal plastik seramik kompozit ne ararsan hepsi hakkında eşit düzeyde eğitim verir. Metalurji metal ağırlıklıdır.
    Şahsen metal derslerine ağırlık vermiş malzeme mühendisiyim.Bir farkını görmedim.

Metalurji metal ve seramik sektöründe herkes tarafından bilinen bir meslektir bilinmiyor demek yanlış.

Çelik döküm, şekillendirme sektöründe çalışma şartları pis şuan yazdığım klavyeyi 1 hafta önce silmeme rağmen harfler yine kir pas içinde

Hocam peki İTÜ ve ODTÜ'den hangisini önerirsiniz.

• Arkadaşımın adına; Yıldız malzeme metalurji mühendisliği hakkında fikirleriniz nelerdir,sizce yıldız metalurji mi yazılmalı yoksa daha düşük bir ünide(kocaeli,eskişehir) endüstri,inşaat mı yazmak mantıklıdır ?
  • şuan 9 eylül malzeme metalurji mühendisliği tutuyor okulu bitirdiğimde nasıl bir yerde çalışabilirim özel yada devlet .. bide maaş durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
  • dökümhane, otomotiv, alüminyum, çelik profil, tersane, beyaz eşya, kuyumculuk, bakır malzeme, kablo, jant, vana, segman rulman sanayi, çelik şekillendirme, makina üretimi... bunlar sadece metal alanı.
    cam seramik
    plastik enjeksiyon
    yalıtım malzemeleri.

daha sayamadığım çok fazlası.

maaş 1500-2000 arası başlangıç 2-3 yıl deneyimli mühendisler 3bin civarı kazanır tabi aklını kullanıyorsa.
  • çukurova inşaatla 9 eylül malzeme arasında gidip geliyorum sizce ne yapmalıyım?
  • sakarya üniversitesinde metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum yabancı dil dışında kendimi geliştirmek için hangi belgeleri almalıyım ? yüksek lisans yapmak çok önemli bir gereklilik midir ? gereklilik ise ne üzerine yapmalıyım yüksek lisansımı ? ve son olarak okul bitince kaynak mühendisliği eğitimi almak ve kaynak mühendisliği diplomasınada sahip olmak istiyorum bu konuda ne dersiniz ?
  • quote:

Malzeme bilimi metal plastik seramik kompozit ne ararsan hepsi hakkında eşit düzeyde eğitim verir. Metalurji metal ağırlıklıdır.

1- hocam otomotiv sektöründe ne tür şeyler yapmakta metalurji mühendisi ?
    2- yıldız metalurji düşünüyorum iş sıkıntısı çekerrmiyim
    3- yıldız türkçe metalurji mi yoksa marmara ingilizce metalurji mi ? (sanırım yıldız daha iyi ama yinede danışayım dedim)
    4- lisede kimya notlarım pek de parlak değildi. hatta kimyayı okadarda sevmem. okurken zorlanır mıyım?
    5- derslerin % kaçı kimya ile ilgili
    6- yıldız metalurji mi yoksa yıldız matematik müh. (iö) yoksa gyte bilgisayar mühendisliğimi? (çok arada kaldım lütfen yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mo1sQzaN -- 6 Temmuz 2013; 20:21:48 >

• mmm92 @ birader bende iso iç denetçi haricinde sertifika yok ağustosta da iş güvenliği alıcam. Meslekle alakalı cad ve sonlu eleman yazılımlarını öğrenmeye çalış. Kaynak müh. alan arkadaşlarım oldu işe yarayabilir ilgin varsa. Aynı şekilde ndt belgeleri de döküm kalite kontrolünde önünü açacaktır.

Mo1sQzaN @ Marmara bence kötü bir mühendislik fakültesi. Yıldız Teknik diyorum.
    Matematik müh bilgisayar müh benzer bölümler ilgin yazılımsa bizim iş onlara göre direk amelelik zevk meselesi.
    bölüm derslerinin temel mantığı kimya zaten yıldızda bölüm Kimya-Metalurji Fakültesinde ama öğrenirsin çok zorlanmazsın bence.

otomotiv sanayinde üretim mühendisi kalite mühendisi ve kalite güvence mühendisi olarak çalışıyoruz.
  • quote:

mmm92 @ birader bende iso iç denetçi haricinde sertifika yok ağustosta da iş güvenliği alıcam. Meslekle alakalı cad ve sonlu eleman yazılımlarını öğrenmeye çalış. Kaynak müh. alan arkadaşlarım oldu işe yarayabilir ilgin varsa. Aynı şekilde ndt belgeleri de döküm kalite kontrolünde önünü açacaktır.

Mo1sQzaN @ Marmara bence kötü bir mühendislik fakültesi. Yıldız Teknik diyorum.
    Matematik müh bilgisayar müh benzer bölümler ilgin yazılımsa bizim iş onlara göre direk amelelik zevk meselesi.
    bölüm derslerinin temel mantığı kimya zaten yıldızda bölüm Kimya-Metalurji Fakültesinde ama öğrenirsin çok zorlanmazsın bence.

otomotiv sanayinde üretim mühendisi kalite mühendisi ve kalite güvence mühendisi olarak çalışıyoruz.

İstanbul Üniversitesi - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği nasıl peki?

• 3. sınıfı bitirmiş faz diyagramı bilmeyen İstanbul Üni. öğrencisi gördüm ama İÜ Kimya konusunda Türkiye'nin ilkidir o nedenle kötü bir okul olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 7 Temmuz 2013; 21:02:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.