Şimdi Ara

Metal müzik için kulak içi kulaklık arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçmişte açılan konuları biraz inceledim ama kulaklık bulamadım. EP-630 kullanmıştım bundan 1-2 ay önce bozuldu. Memnundum aslında ama forumda da bahseldildiği gibi bass'lar biraz daha öndeydi. Metal ve Rock gibi müzik türleri için mid ve tiz sesler daha önemli tabii. Bütçem kısıtlı olduğundan çok büyük bir bekletim yok zaten, dinlerken bateriyi, gitarı ve diğer çalgıları kulağımı rahatsız etmeden kullanabileceğim bir kulaklık arıyorum (kulakiçi tercihimdir.)
    Örnek gruplar: Slipknot, Avenged Sevenfold, Metallica, Anathema, Accept, Trivium vb.
    Bu arada max bütçe 100TL önerilerinizi bekliyorum...

• shadeofblue kullanıcısına yanıt
    metal müzik kulaklığı, trance kulaklığı, klasik müzik kulaklığı, pop kulaklığı, türk halk müziği kulaklığı, keman kulaklığı, flüt kulaklığı, halıflex kulaklığı, paspas kenarı kulaklığı vs. kulaklık türleri maalesef bulunmamaktadır. bu tarz yorumlar yapan kişiler maalesef equalizer nedir, nasıl kullanılır bilmiyorlar. bazıları da gerçeklerden ziyade inançlar ile yaşayan insanlar.

bunlar için olay çok basit, kulağına bir kulaklık sok bu kulaklık böyle böyle diye anlat fazla sorgulamadan inanır. tutup da sana ne alakası var lan aynısı işte sadece bunun şurası daha iyi demez. maalesef bu tarz insanlar yüzünden acemiler de şaşırtılıyor. ben de bi zamanlar acemiydim ben de şaşırdım bişey bilerek konuşuyorum amacım sırf laf sokmak değil, hem lafı hem kulaklığı sokmak...

metal müzikte gümbür gümbür sert bas tonları ilerler genellikle, kullanılan ekipmanın sonucudur bu. bu yüzden bas frekansları rahatsız eder özellikle yüksek seste, 125 ve 250hz frekansları en büyük düşmandır bunların equalizerdan azaltılmasıyla sorunlar çözülür. öte yandan mid başarısı için basları ziyan etme fikri yanlıştır zira hem midi hem bası başarılı kulaklıklarımız mevcut. ancak tiz başarısı konusunda kulaklıklarda bir denge sorunu olduğu doğrudur.

maalesef en iyi tizleri almak için mutlaka ya midlerden ya baslardan fedakarlıkta bulunuyoruz üstelik fiyatlar yükseliyor. o yüzden mid ve bas konusunda başarılı, tizler konusunda da ortalama üstü performans gösteren bir kulaklık seçebilirsin. brainwavz beta, amazon'da 13 dolara satılmakta, audio-technica cks77 aliexpress'te 16 dolara satılıyor. alternatif olarak amazon'da koss ruk30 ve plug, aliexpress'te moxpad x3 ve x6 fiyatlarına bakılabilir.

• Bilgilendirme için teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.