Şimdi Ara

Meta Quest 3 [ANA KONU] (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.727
Cevap
150
Favori
122.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anladım cihaz 2nci el muhtemelen diğer arkadaş kullandı cihazın seri numarasıyla eşleşiyor mağaza ozaman. Çünkü hesap benim hesabım ilginiz için teşekkürler.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetteki promo kodlar yalan :) virtual desktop app referral link atarsanız alayım hemen o zaman birbirimizi mi takip edeceğiz önce?

• goksenin1 kullanıcısına yanıt

Ö.M. gönderdim.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Referral linkle 30 dolar yüklenmesi nasıl oluyor? Ben de yeniyim yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3s aldım yarın geliyor 30usd kazanmak için yardımcı olabilecek var mı?

• bu iki kablodan hangisini sipariş etmeliyim. Kullananlar yorum yapabilir mi?

amazon
    Stouchi Meta Quest2/Pro/PICO 4/PICO Neo 3 ile Uyumlu 5M Bağlantı Kablosu, Ultra Dayanıklı Güç Kaynağı için Ayrı Şarj Portlu, Oyun Bilgisayarı için Yüksek Hızlı USB 3.0 Tip A'dan C'ye Veri Aktarım
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BNNCB8D9?ref=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_EPXT55J787JG31CM4MJX&tag=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR

www.amazon.com
    Syntech Link Cable with Charging 16FT Compatible with Oculus/Meta Quest 3S/3 Accessories, Quest2/Pro, Pico4, Next-Gen VR Cable with USB 3.0 A to C Adapter for SteamVR, Charge & Link Simultaneously
    https://www.amazon.com/Syntech-Charging-Compatible-Next-Gen-Simultaneously/dp/B0B6PYZ978?crid=11LFHCY2VC2L&tag=donanimhaber-21&ie=UTF8&language=tr_TR

• umityasar kullanıcısına yanıt

Şöyle özetliyim.

vdsl veya fiber olması questi etkilemiyor. Kaç mbit olması.

Virtual deskop gibi uygulamalar local ağında çalışıyor internet tabanlı değil.

Konuya gelirsek. Asus axe7800 vardı. Wifi6e 2400 mbps 2.5gbit lan var. Bu router da breachers gibi oyunlarda hafif lag oluyordu.

Daha sonra asus rapture gt-bu98 aldım. Wifi7 router ama wifi6e de 2400 mbps bağlanıyor pc me de 10 gbit olarak bağlı breachers gibi oyunları pc den oynayabilecek hale geldim. Gözlükte oynayan arkadaşlarla rekabet ediyorum.

Quest 3 max desteklediği router da olması gereken özellikler. wifi6e 160mhz 2400 mbps wifi özelliği olması gerekiyor. Lan da 2.5 gbit lan girişi olması gerekiyor. Tabi pc de 2.5 gbit lan olması gerekiyor. O şekilde Quest 3 den tam performans alabilirsin.

Ama

Ama güçlü bir işlemcili router ve wifi 7 320mhz, 10 gbit lan olan bir router alırsan ve pc de 10 gbit olursa. Gözlüğün desteklediğinden daha fazlasına ulaşıyorsun. artısı şu ben normalde wifi6e router varken breachersı gözlükten oynuyordum. Ama wifi 7 güçlü bir router geçince artık pc den oynuyorum tüm oyunları.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

5ghz -867mbit hiç yetmez mi diyorsunuz yani? wifi6-7 router da 45mbit vdsl bağlantısı için para dökmek de saçma geliyor bu ülkede valla. ne kdr o modemler bakmaya korkuyorum d:

edit: syntech kablodan aldım. 2.4gbps diyor meta horizon app da bağlantı hızına. normal kabloyu takınca slow charge diyor ama aparatına power adapterı(kendi 18w lugunu kullandım) prize taktığım zaman o uyarıyı vermiyor oyunlarda bile şarj düşmüyor artıyor aksine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksenin1 -- 11 Nisan 2025; 18:43:36 >
  • wifi 7 destekli telefon ve laptop ile işimi çözdüm ben. internet bağlantı gücü önemli değil içerdeki aktarım hızı önemli. telefonu hotspot açıp pc ve questi ona bağlıyorum . gayet yeterli. 1-2 haftaya yeni laptop da gelecek 5090lı hp sipariş verdim oyun hızı gücü vs bakalım ne kadar etkileyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebegen -- 12 Nisan 2025; 2:49:15 >
  • taşıma çantası önerecek olan var mı deneyip kullanan uygun fiyatlı. kullanmadığım zaman ya da evdekiler rasgele sağa sola kaldırıp koyduklarında ön kamera iç lensler çizilecek diye ödüm kopuyor

• Selamlar herkese,

Bende geçen hafta Meta Quest 3 aldım Japonya'dayken. Fakat BOBOVR S3 Pro strap bulamadım, onun yerine Elite Strap aldım.

Sorum şudur ki, sizce BoboVR ile Elite Strap arasında çok fark hisseder miyim?

İkincisi ise BoboVR neden Türkiye'de satılmıyor? (Sadece M3 versiyonlarını gördüm)

Aksesuar olarak önereceğiniz başka bir şey var mıdır? Aşağıdaki aksesuarları aldım şu anlık

- Meta Quest Elite Strap Ekstra Bataryalı

- INIU Link Cable with Charging (PCVR İçin)

- ProCase Carrying Case for Meta Quest 3 

Ne beklediğinle alakalı çözünürlüğü düşürürüm dersen 867 mbit yeter. Quest 3 alıp quest 2 performansında kullanmak gibi bir şey.

İnternet hızınla ilgisi yok. Biri local ağ hızı diğeri internet hızı. Sen quest 3 virtual deskop ile kullanırken internet kullanmıyorsun. Local ağ hızını kullanıyorsun.

Kurduğun sistemle ilgili modemin iyi olur ama ekran kartın 1060 dır yine tam verim alamazsın. Veya ekran kartın 4090 dır ama işlemcin i3 dür. Veya sadece cs oynuyorsundur.

Yetip yetmeme senin karar vereceğin bir şey.

Ben pc de breachers pavlov oynayıp rekabet etmek istiyorum diyorsan. Asus gt be98 alman lazım. Oda 34k

Ben pc de bigsaber oynayacağım. Rekabet edeyim diyorsan axe7800 oda 10k Bunu alacağına başka ürünler var. Bu ürünü baya arkadaşım aldı. Aynı fikirde

Ben pc de hikaye modlu oynacağım 4070 veya 4080ti arası ekran kartım var. Görüntü çok güzel olsun diyorsan 2.5 gbit lan lı wifi6 160 mhz lik minumum cihaz.

Yok bende 3060 var ben zaten full çözünürlükte oynamıyorum. O zaman 1 gbit ethernet wifi6 80 mhz de yeter.

Ben Asus tuf ax5400 kullandım axe7800 kullandım şimdi asus rapture gt be98 kullanıyorum. Günün sonunda 3 arasında bende güzel farklar oldu.

Bu arada beni kablo konusunda bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

1gbit portlu dual band bakayım 6ghz band a gerek yok o zmn 4060 laptop a. 1800mbit ten başlayanlardan mı olmalı? peki kablo 2.4gbps veriyorken 2.5 gbit portlu bir modem daha mı iyi olur yoksa?

edit:

www.hepsiburada.com
    Tp-Link Archer BE230, BE3600 Mbps, Fiber Destekli, 2× 2.5 Fiyatı
    https://app.hb.biz/qPInEtZ7eYCq

şu cihazı elimdeki tp link archer c50 yi modem olarak kullanıp bununla mesh sistemi kurabilir miyim mesela? şimdi keenetic extra dsl + omni mesh kullanıyorum

edit2: rtl8168/8111 model ethernet kartım 2.5 ı destekliyor gibi bir teknolojiyle ama emin değilim!?(device manager de 1gbps full dublex seçeneği var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksenin1 -- 15 Nisan 2025; 7:56:8 >

• sidequest ile bir programı datası ile tamamen yedekleyip daha sonra o uygulamayı quest 3 kullanarak kaldırıp tekrar sidequest ile restore edebilir miyim ? yada varmı bu işlemi yapmak için bir yöntem ?

• semsengineer S kullanıcısına yanıt

evet gümrüğü filan ztn vazgeçtim çantadan kutusuna kolay geri konuluyo bir yere götürecek de değilim :)

• çantayı amazondan bedava almıştım, yanlış özellik yazmışlardı iade açınca sende kalsın dediler para iadeside yapmışlardı :D

wifi de 2400 mbps 2.4 gbit demek oda yaklaşık 2.3 gbit felan çıkıyor. 2.5 gbit ethernet gerekli olduğunu düşünüyorum.

Doğru düşünüyorsunuz. Kablosuz da 2.4Gbps hız olması tek başına yeterli değil. Bilgisayar ağa aynı hızda bağlı değilse, örneğin 1 gigabit ethernet ile bağlıysa dar boğaz olacağı için en fazla o hıza ulaşılır. Benim yaptığım testlerde 940Mbps civarı çıktı.

Her iki cihazı da kablosuz olarak aynı router'a 2.4Gbps ile bağlasak bile %70 verimlilik ve aynı anda 2 cihaza bölünen sinyal dolayısıyla 500-600Mbit yerel ağ hızları alabiliriz.

Bilgisayarın her halükarda ethernet ile bağlı olması en iyi senaryo. USB-C 2.5Gbit ve USB-C 10Gigabit Ethernet adaptörleri satılıyor. Router hangisini destekliyorsa o alınabilir.

Konu ile ilgili yerel ağ testi yapıp paylaşmıştım;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159796180

• 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.