Şimdi Ara

Meta, ofise dönmeyen çalışanları kovmakla tehdit ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Meta, birkaç gün önce şirket için paylaştığı bir notta çalışanlarını tekrardan ofislere çağırdı. Facebook, Instagram, Threads ve WhatsApp gibi sosyal ağların çatı şirketi olan Meta, geçtiğimiz aylarda çalışanlarının haftada üç gün ofise gelmelerini istemişti. Şimdi ise firma, ofise gelmeyen personelin işlerini kaybedebileceğini belirterek süreci sıkılaştırıyor.



    Ofise gelmeyenler işinden olabilir



    Insider tarafından görüntülenen şirket içi notta Meta İnsan Kaynakları Başkanı Lori Goler’ın haftada üç gün şartının tekrar tekrar ihlal edilmesinin çalışanların işlerini kaybetmelerine neden olabileceğini söylediği belirtiliyor. Haziran ayında Meta, çoğu çalışanın haftada en az üç gün bir ofisten çalışmasını zorunlu kılma planını duyurmuştu - bu plan 5 Eylül'de yürürlüğe girecek.



    Ayrıca Bkz.Threads'in beklenen web sürümü bu hafta çıkıyor



    Çalışanlarla paylaşılan notta “Diğer şirket politikalarında olduğu gibi, tekrarlanan ihlaller, Performans notunun düşürülmesine kadar varan disiplin cezalarına ve nihayetinde ele alınmadığı takdirde iş akdinin feshine neden olabilir.” ifadesi bulunuyor. Notta ayrıca yöneticilerin çalışanların ofis takibini de yapacağı belirtiliyor.



    Teknoloji sektöründeki birçok büyük şirket, pandemi sırasında uzaktan çalışmayı benimsedikten sonra çalışanlarını ofislerine geri dönmeye teşvik ediyor. Mayıs 2020'de, Meta’nın "bizim ölçeğimizde uzaktan çalışma konusunda en ileri eğilimli şirket" olacağını söyleyen CEO Mark Zuckerberg’ün bu vizyonu görünüşe göre Meta'nın "verimlilik yılı" olarak adlandırdığı 2023'te eriyip gidiyor. Firma, son dokuz ayda 21 bin çalışanını işten çıkardığını da duyurdu.




    Kaynak:https://www.sfgate.com/tech/article/meta-threatens-return-to-office-layoffs-18303435.php







  • Patron haklı.

  • insanların performanslarında bir problem yoksa böyle zorlama kararlarla insanlara birşeyler dayatmanın sonuçlarının da iyi olmayacağını zor yoldan da olsa öğrenecektir. Sorun takımlar arası kaynaşma ise ayda 3-4 gün yeterli olacaktır.

  • Yanlış kalmış ofiste o yüzdendir 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • haklı

  • Hibrit çalışma kesinlikle çok iyi ama tamamen uzaktan çalışma şeklinde bazen meslektaşlar ile 5 dakkada konuşarak çözülecek işler uzaktan toplantı mesajlaşmalar ile saatleri bulabiliyor

  • toplumda oluşturulmak istenilen psikoloji ile ilgili bir haber !
    bu
    rada sanki uzaktan çalışanların artık eskisi gibi çalışmak istemediklerini gösteriyormuş gibi yapan bir haber karşı tarafın olası bir açıklaması yok

    bu haber tek yönlü şartlama içeren bir haber.

    umarım buna inanacak kadar saf değilsinizdir.

  • Sosyal ağ diyerek insanları kandırdılar, bildiğin kölelik ortamı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt

    Haberin neresinden çıkarttın bunu?


    Haber açık açık " artık şirketten çalışacaksınız diyen şirket sahibine çalışanlar evden çalışıcaz gelmek istemiyoruz " diyor. Bunun neresi tek taraflı veya şartlandırmalı? Ne kadar kaos meraklısı bir hal aldınız yahu anlamak cidden güç.


    Şirketin bu kararı almasında bir çok sebep etken olabilir. Verimsiz çalışma, çalışanların durumu suistimal etmesi, erişim zorluğu, gerekli reaksiyonu zamanında alamama gibi.


    Bazı şirketler bunu uygulamak zorunda kalıyor maalesef. Çalışan performansları home office durumlarda oldukça düşebiliyor. Kişiden kişiye değişen bir durum olmasına rağmen, siz belli kişilere " sen ofisten çalışacaksın" diyemediğiniz için herkese bu kuralı dikte etmek zorunda kalabiliyorsunuz.


    Şirketin iç politikasıdır, doğru- yanlış demek pek kimseye düşmez açıkçası.

  • Ben evden çalışan olarak İstanbul'da ki kira fiyatları yüzünden ve bunu karşılayamayan maaş yüzünden başka bir ilde ikamet edip uzaktan çalışma ile geçimimi sağlayacağım. Şirkette bana gel diyecek...

    Türkiye'de biraz zor. Amerika'da belki kira sorunu yoktur.

  • Ne güzel artık insanlık ilerliyor derken yine eskiye dönüş başladı. Ben uzaktan yapılabilecek bir yazılım işi için İstanbul'da deprem riskiyle oturmak zorundamıyım?

    Diğer ülkeleri bilmem ama Türkiye'de İstanbul'dan gitmek özendirilmeli. İstanbul'da yaşamak artık büyük stres kaynağı, işe gidip gelmek trafikte işkence. Kiralar desen 20k olmuş.

    İstanbul bu nüfusu kaldırmıyor, diğer illere nüfus dağılmalı. Bunun için de evden çalışmanın özendirilmesi şart.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Biz de uzun toplantılar ile sürekli uzun uzun konuşmak yerine ilgili insanların buluştuğu kanallarda alına kararları yazıyorduk, küçük dökümanlar üzerinden yorumlarla haberleşip hem kalıcı hem de toplantılardan daha efektif iletişim kurmuş oluyorduk. Pair programming yaparak da deneyim aktarıyorduk.

    Uzaktan çalışma bambaşka bir disiplin. Hakkı ile yapıldığında yerinden çalışma kadar etkili, hatta yazılı iletişim ağırlıklı(birebir mesajlaşma şeklinde olmayan) olursa öne geçtiği noktalar da oluyor.

    Pandemiden önce zaten uzaktan çalışan şirketler bunu oturtmuştu ama pandemi zoruyla uzaktan çalışmaya birden başlamak durumunda kalan çoğu şirket çuvalladı. Meta'da da işlerin istenildiği gibi gitmemesinin nedeni uzaktan çalışma değil, insanların sosyal medyaya bakış açıları değişiyor ve bu metaverse gibi sanal bir dünyada uçup kaçmak şeklinde değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 22 Ağustos 2023; 12:05:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.