Şimdi Ara

Meta’nın yeni yapay zekâsı komutlardan müzik besteliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meta’nın yeni yapay zekâsı komutlardan müzik besteliyor
    Yapay zekâ teknolojilerinin bugün geldiği noktada dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Komutlarla mantıklı metinler oluşturma, yazılım kodları geliştirme, görsel ve video oluşturma, hatta müzik besteleme mümkün hale geldi.



    Meta’dan müzik besteleyen yapay zekâ



    Meta MusicGen AI adı verilen yeni teknoloji kullanıcıdan kısa bir metin tanımı alıyor ve tanıma uygun 12 saniyelik müzikler besteliyor. Elbette geleneksel bestelerin yerini alabilecek durumda değil ancak gelinen noktayı göstermesi açısından önemli.



    Ayrıca Bkz.En akıllı SSD kutusu ile tanışın



    Teknoloji şu anda enstrümental tarza odaklanıyor. Kütüphanede bulunan 10 bin yüksek kaliteli ve lisanslı şarkı, Shutterstock gibi platformlardan ücretsiz şarkılarla harmanlanıyor. Böylece çok geniş bir kütüphane elde ediliyor.



    Yapay zekâ bugün her türlü içeriği oluşturuyor olsa da telif hakkı tartışmalarının da odak noktası haline geldi. Zira mevcut katalogları taradığı için telif hakkına konu olacak kısımlar barındırabiliyor. Sanatçılar ve stüdyolar şimdiden yapay zekâ müziklerine karşı telif hakkı davaları açmaya başladı.







    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/06/13/meta-generative-ai-music/







  • Geçenlerde denemiştim, uzun zamandır var zannediyordum.

  • Bu yapay zeka cidden ürkütmeye başladı hahah. Ben de mesela çok odalı ses sistemi diye bir şey duydum aslında yapay zeka ile bir araya getirilse müthiş olur bence.https://www.loxone.com/trtr/urunler/audioserver/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laralemab -- 27 Haziran 2023; 10:27:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.