Şimdi Ara

Meta’nın metaverse birimi en iyi dönemini geçirdi: Zarar 4,6 milyar dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meta’nın metaverse birimi en iyi dönemini geçirdi: Zarar 4,6 milyar dolar
    Meta'nın AR, VR ve metaverse bölümü Reality Labs, milyarlarca dolarlık kayıp serisini sürdürmesine rağmen şimdiye kadarki en iyi çeyreğini geçirdi. Reality Labs, Quest başlıkları ve Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri sayesinde 2023'ün son çeyreğinde 1 milyar dolardan fazla gelir elde ederek şimdiye kadarki en iyi çeyreğe imza attı.



    Zarar etmeye devam edecek



    Şirketin metaverse grubu için 1 milyar doları aşan gelir yeni bir dönüm noktası olsa da, öngörülebilir gelecekte büyük kayıplar vermeye devam etmesi bekleniyor. Reality Labs bu çeyrekte 4,6 milyar dolar, 2023 yılında ise 16 milyar dolardan fazla zarar etti. Meta CFO'su Susan Li, bu kayıpların "artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik alanında devam eden ürün geliştirme çabalarımız ve ekosistemimizi daha da ölçeklendirmek için yaptığımız yatırımlar nedeniyle yıldan yıla anlamlı bir şekilde artmasının beklendiğini" söyledi.



    Ayrıca Bkz.500 dolarlık Meta Quest’lere 3,500 dolarlık Apple Vision Pro’nun kilit özelliği geldi



    Mark Zuckerberg analistlerle yaptığı bir görüşmede, Ray-Ban üreticisi EssilorLuxottica'nın talep nedeniyle beklenenden fazla üretim planladığını söyleyerek şirketin akıllı gözlüklerinin özellikle iyi iş çıkardığını öne sürdü. Hem Quest 2 hem de Quest 3'ün "iyi performans" gösterdiğini sözlerine ekleyerek Quest 3'ü en popüler karma gerçeklik cihazı olarak nitelendirdi.



    Facebook’u kaç kişinin kullandığı artık paylaşılmayacak



    Meta’nın metaverse birimi en iyi dönemini geçirdi: Zarar 4,6 milyar dolar
    Reality Labs’ı bir yana koyarsak Meta genel alamda güçlü bir çeyrek geçirdi ve 2023'ü 40,1 milyar dolarla kapattı. Yıl geneli toplam gelir ise 135 milyar dolar civarında oldu. Facebook'un kullanıcı tabanı da 2,1 milyar günlük aktif kullanıcıya (DAUs) ulaştı ancak firma artık Facebook'u kaç kişinin kullandığını da bildirmeyecek. Meta'nın en yeni uygulaması Threads ise büyümeye devam ediyor. Zuckerberg, geçen sonbaharda 100 milyonun "biraz altında" olan hizmetin aylık 130 milyon kullanıcısı olduğunu söyledi. Zuckerberg ayrıca Meta'da yapay genel zeka ya da AGI yaratma konusundaki yeni hedefinden daha fazla bahsetti ve bunun şirketin ileriye dönük ürün çalışmalarının "teması" olacağını söyledi.




    Kaynak:https://www.engadget.com/metas-reality-labs-had-its-best-quarter-but-still-lost-4-billion-231135719.html







  • acaba metaverse de sanal arazilere istanbulun kupon semtiymis gibi para basanlar simdi neler hissediyor.

  • Bu ciddi bı olay. Adam-lar sizi Tanrı gibi cezalandırmıyor cehennemle. Acısız cennet vaadediyor,,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi olmuş.

  • Su balon bi patlasa da kurtulsak su vrdan

  • Vr kesinlikle balon değil ve perde arkasında çok hızlı bir şekilde geliştiriyorlar. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu Vr hayatımıza öyle bir girekçekki hiç kimsenin tahmin edemeyeceği gibi hem çok hızlı girecek hayatımıza hemde bütün işlerimizin ve hatta hayatımızın % 80 nini kapsayacak şekilde olacak. Bunu ön yargısız aklıselim bir kafayla düşünen herkes bunu görebilir. Eğer bizde akıllıysak bu treni kaçırmadan trenin bir vagonun sahip olabiliriz. Artık güç teknolojinin gücüdür. Bizde güçlü olmak istiyorsak teknolojiyi bağrımıza basmamız lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.