Şimdi Ara

Messi ve Ronaldocuların unuttuğu birşey var; Ronaldinho daha ölmedi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

quote:

Orijinalden alıntı: marophat

Abi kusura bakmayın da Ronaldinho Barça'dan Messi oynasın diye gönderildi en formda dönemlerinde. Kaldı ki Messi Ronaldinho'nun R'sini aratmadı.

Ronaldo'nun çok yönlülüğünü bütün kariyeri boyunca bir kez olsun sağlayamadı. Hem teknik hem de taktik anlamında. Azmi desen Milan'a gidince bitiverdi.

Karşılaştırmayın artık bence Ronaldinho'yu bu isimlerle. Evet çok yetenekli vs. ama kariyerini dört dörtlük tamamlayamamış birisi.

Bir kere olsun şöyle konularda falsolu konuşma be adam. 2004-05 ve 2005-06 sezonundan sonra Rijkaard ve R10 arasında sorunlar baş göstermişti. 2006-07'de ligde de yine çok iyiydi. 2007-08'de iş kopma noktasındaydı zaten. Messi ile alakası yoktu.
    1. Messi için gönderilmedi. Gelinen noktadan sonra takıma faydalı olmayacağı düşünüldüğü için gönderildi.
    2. 2007-08'de Ronaldinho formda Ronaldinho ise 2005, 2006'daki Ronaldinho'ya ne yakıştıracaksın, çok merak ediyorum.

Ben yazıcaktım gerekli cevabı vermişsin zaten

Bir de Ronaldinho benim gözümde hep ilahtı ve futbol ilahı olarak kalmaya devam edecek.Teknik kapasitesi GERÇEK Ronaldo ile aynı hatta biraz daha ileri diyebiliriz.

Messi bitirici ve hızlı bir oyuncu, Ronaldinho teknik bir oyuncu.Arada dağlar kadar fark var.

Rijkaard sorunları olmasaydı Ronaldinho ve Messi yi uzun süre beraber izleseydik emin olun başka takımları tartışmıyor olurduk.Tek tartıştığımız şey "Messi nin arkasında Ronaldinho var ondan bu kadar iyi" gibi konular olurdu

• Şimdi zidane nın carlosun oynadığı zamanlar olsa bu 2 futbolcu dünyada sadece bu 2 futbolcu konuşulup diğerleri arka plandamı kalacaktı sanıyosun ronaldo belki hiç konuşulmayacaktı messi yine konuşulurdu.modern futbol diye diye kendinizi kandırın eskisi kadar iyi oyuncular yok piyasada demiyorlarda.Adriano bile kendine baksaydı belki bugün messi adriano konuşulurdu ronaldo geri planda kalırdı...Neyse neymar herkesi geride bıraksında yetenek nedir ne değildir görün bakalım...
  • Sen ilk önce karşındakine hakaret etmeden cevap vermeyi öğren, sonra benden cevap beklersin.
  • Ne ronaldoyla ne de messiyle kıyaslanır ronaldinho. Bu adam bizde ki sergen iste çalışmayan kendine bakmayan sırf para için zevk için top oynayan bencil o yüzdende bir halt olamadı işte. Eğer yeterli görülse zaten Avrupa devleri kapardı adamîn adı Fenerle Galatasarayla Beşiktasla anılıyor ki bu takımlar istese bitirirdi o kadar para verip riske girmedir. Bu bile adamın bittiğinin resmidir. Biri çıkıp dese ki bjk messiyi transder etcek kaba etinizle gülersiniz dimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsi bir yana adamın ayağına yakışıyor top, o 60 gol o 70 gol atmış kısmı hikaye, real madrid ronaldo ya barcelona messi ye çalışıyor ki neredeyse messi ye gol attırmak için barcelona yedek kulübesi bile sağdan soldan içeriye top atacaklar, ronaldinho nun en güzel hareketlerini bile izlediğinizde görürsünüz kendi bitirmez hep daha uygun pozisyondaki adama atar, özellikle c ronaldo nun bencilliğinden takımı yaktığı maç sayısı sürüyle
  • bu konuda ronaldinhonunda aciklamasi var oda kabul ediyor messinin buyuklugunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: rank rank

Messinin başarısına ronaldinho kapasitesi yetmedimi gerçekten komik,ronaldinho eğer kendine dikkat etseydi şuan hala dünyanın en iyisi olabilirdi yetenek olarak ne messi ne ronaldo ronaldinhonun yanına yaklaşabilir...messi ve ronaldonun tek farkı istikrarlı olmaları zamanında zidane ları,brezilyalı ronaldoları,robinhoları figoları henryleri izlerken dünya 2 tane futbolcunun peşine düştü bence futbol kalitesi baya düştü ve bu 2 futbolcuda kötünün iyisi,ronaldinho olsaydı 2sinin ismi anılmazdı(biraz ağır oldu ama en azından ronaldo bukadar önplanda olmazdı messi yine konuşulurdu)

Ronaldinho'nun yeteneğini Messi'den üstün görmenin sebebi nedir ? Bi açıklar mısın lütfen ?Sahada şov yapan bir adamdı Ronaldinho , artistik çalımlarla rakibini ekarte ederdi . Messi ise tamamen düz bir oyuncu olarak çok rahat bilek hareketleriyle rakibi yok eden bir isim. Hangi mantıkla Ronaldinho daha yetekliydi dersin arkadaş ? Rakip defansı çok kolay şekilde düz çalımlarla ekarte eden Maradona da yetenek olarak Ronaldinho'dan düşük müdür ? Tribüne oynayan bir futbolcu olmaya gerek yok yeteneğini göstermek için .

Yok etseydi,yapsaydı vs. Bu işler böyle olmuyor . Kaldı ki Messi barça'ya Ronaldinho'dan çok daha büyük başarılar getirmiş isimdir . 2006 yılında Arsenal -Barça şampiyonlar ligi finali oynanır iken Ronaldinho sahada olmasına rağmen yokları oynadı . Messi ise 2009 ve 2011 finallerinde takımının hücum hattını belli bir izaya sokup , her iki finalde de Manu'yu yıkan golü atmış adamdır . Bu duygusallığı bırakıın artık,yok öyle bi' dünya .

• quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Bilerek Athletico Mineiro'daki oyununu koydum ki, 'Daha bitmedi' mesajı vermek için. Keyifli seyirler.
    Teknik kapasite ve göze hoş gelen oyun söz konusu olduğunda Ronaldinho, Ronaldo ve Messi'yi toplar, böler, çarpar, Ay'a gönderir ordan getirir, bakkala ekmek almaya yollar, ekmek bayat çıkarsa uzayın derinliklerine yollar.

O derecedir yani.

Ronaldinho'nun oyun zekası ve teknik kapasitesi tartışılmaz. Tartışanı Allah çarpar maazallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hydroian

Bilerek Athletico Mineiro'daki oyununu koydum ki, 'Daha bitmedi' mesajı vermek için. Keyifli seyirler.

The Best Adam apayrı adam.Ayrıca neredeyse tüm futbolseverler onu Messi'den iyi görüyor.Nerden biliyorsun diyenler içinde Youtube'daki karşılaştırma videosuna attığım Ronaldinho leyhine yorum 100 beğeni almıştı

• 2008'de bitti devri kendi sonunu getirdi açıkçası tipik Brezilyalı işte özel hayatı burda rol oynadı Rijkaard ta tabi ki o da suçlanması gereken biri adamın kızıyla beraber olduğu için arası bozulmuş kim bilir arasında ne yaşandı ki kesik yedi takımdan gerçekten bir efsane futbol yeteneğini ve tekniğini tartışmaya gerek yok zirvenin tepesinde ki isimdir bence ama kariyerini tamamlayamamış bir isimdir o yüzden geride kalmıştır ki kendi dönemide geçti bakın bu çok önemli Ronaldinhodan önce bi ton yıldız vardı Real Madrid kadrosunun sayabilirim onların bile zamanı geçmişti eğer Ronaldinho'nun zamanı geçmeseydi yani ona rakip çıkmasaydı bence günümüze kadar biraz daha taşıyabilirdi R10 nun düştüğü zaman sahneye Ronaldo çıktı ve düşüş yaşamayan nadir futbolculardan biri hatta tek bu işte bütün yıldızların dönemi geçti bakalım insan hep diyor ondan başkası gelmez ama şu 10 yıl içinde kaç tane yıldız geçti gitti şunu ekleyeyim futbolu çoğu kişiye sevdirmiştir futbola yenilik katmıştır bana göre özellikle sokak futbolundan çoğu şey katmıştır özellikle cambazlık konusunda kendisine saygım var halen efsane ama kariyerini tamamlayamamış bir efsane Ronaldo ve Messi R10'dan kariyerini daha iyi bitireceği için zamanla daha çok anılabilir hatta anılacaktır gerçi R10 futbol için hedeflediklerini gerçekleştirbi belki ileride pişmanlık duymayacaktır ama kariyerini o da iyi bitirmeyi halen aklının bir yerinde olacağını biliyoruz özel hayatı bunları hep engelledi şuan devir Ronaldo ve Messi'nin devridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

Ronaldinho büyük yetenektir ama Messi daha büyük yetenektir . Top cambazlığı yapmakla Messi'den büyük olamazsın . Ronaldinho top cambazlığının yanına istikrar ve başarı ekleyemedi . Bu yüzden Messi'nin kıyaslaması bile değil . Rakibi düşürme,defans hattını yarma konusunda ise Messi en az Ronaldinho kadar başarılıdır . 2004-2007 arasında Barça'nın Ronaldinho bağımlılığına göz atın . Bir de Barça'nın Messi bağımlılığına göz atın . Arada ciddi bir fark var .Messi'den umulan medetin çok azı Ronaldinho'dan umuluyordu . Barçayı uzun yıllardır takip ederim .Bu klübün en büyük futbolcusu Messi , 2. Cryuff 'tur . Ve Messi'nin başardıklarına Ronaldinho'nun kapasitesi yetmedi .

hocam gerçekden harika özetlemissiniz tartışmasız tüm zamanların en iyi futbolcusu 1-messi 2-ronaldo fenomen 3-ronaldinho 4-maradona 5-...6...7............. 242- c.ronaldo 243-tuncay 244-sabri.................874-erman güraçar 875-rahim-...........2975-dobi hasan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton. -- 3 Ağustos 2013; 20:10:53 >

• messi'nin başardıklarına ronaldinho'nun kapasitesi yetmedi gerçekden çok doğru ronaldinho bazen maçda kayboluyordu ama messi öyle deil adam her maç ayni ve bana göre messinin futbolu ronaldinho'nunkinden göze daha hoş geliyor attığı goler verkaçları izlemek büyük zefk açıkca söyleyebilrimki messi tüm zamanların en iyisi messi ve diyerleri bu sene neymar ile çok iyi anlaşacak aslında neymar barcaya gerekliydi çünkü messi'ye çok yük biniyordu
  • EEE insafff be adam ronaldinho showcu futbolcu diyor bu saatten sonra ben senle tartışmam bile,ne çabuk unuttun chelsea maçlarını real madrid maçlarını tek başını takımını sırtladı yuhh bee.Bana göre ronaldinho normal şartlarda messidende ronaldodanda kat kat daha iyi bir oyuncu,sen kalk barcada oyna bide show yapabil biraz sen mantıklı düşün o takımda oynayıp show yapıp seyircinin takdirini kazanabiliyosa show yaparak!! sence messimi daha iyi bu durumda...ronaldinho iyi olduğu zamanda real maçlarında olsun diğer maçlarda olsun büyük oyuncu olduğunu fazlasıyla kanıtlamıştır,messi evet kazanıyor ama kesinlikle bi ronaldinho değil olamazda zaten o tekniği yok...evet messi barcaya ronaldinhodan daha büyük hizmetler vermiştir bunu zaten kimse inkar etmiyo niye yazdıysan :S,
  • quote:

EEE insafff be adam ronaldinho showcu futbolcu diyor bu saatten sonra ben senle tartışmam bile,ne çabuk unuttun chelsea maçlarını real madrid maçlarını tek başını takımını sırtladı yuhh bee.Bana göre ronaldinho normal şartlarda messidende ronaldodanda kat kat daha iyi bir oyuncu,sen kalk barcada oyna bide show yapabil biraz sen mantıklı düşün o takımda oynayıp show yapıp seyircinin takdirini kazanabiliyosa show yaparak!! sence messimi daha iyi bu durumda...ronaldinho iyi olduğu zamanda real maçlarında olsun diğer maçlarda olsun büyük oyuncu olduğunu fazlasıyla kanıtlamıştır,messi evet kazanıyor ama kesinlikle bi ronaldinho değil olamazda zaten o tekniği yok...evet messi barcaya ronaldinhodan daha büyük hizmetler vermiştir bunu zaten kimse inkar etmiyo niye yazdıysan :S,

öyle demiyor ronaldinho dünyanın en iyi ikinci futbolcusu diyor sonuna kadar haklı messi'nin başardıklalrına ronaldinho'nun kapasitesi yetmedi bu çok doğru bir kere messi'nin yarısı kadar aktif deildi maçlarda bir çok maçda kayboluyordu ve çabuk dönemiyordu ama dünyanın en iyi ikinci futbolcusu olduğu gerçeği var izlemek zefkdi ama asla bir messi olamadı iki futbolcuyu kıyaslayın istadistik olarak göreceksiniz

• istatistik olarak demiyorum yetenek olarak diyorum,seçim meselesi eğer ronaldinho kendine baksaydın bugün messiyi geçerdi çünkü yetenek olarak kat kat üstün ancak adriano gibi kendini kaybetti,günümüzdeyi tartışmıyorum zaten ben,messiyide izledik ronaldinhoyuda yetenek olarak ronaldinhonun daha iyi olduğu tartışılmaz bi gerçek,yok top cambazıymışda bilmem neymiş adam o hareketlerle rakiplerini geçip gollerini atıyordu,messide çok yetenekli ama bi ronaldinho değil yetenek olarak
  • quote:

istatistik olarak demiyorum yetenek olarak diyorum,seçim meselesi eğer ronaldinho kendine baksaydın bugün messiyi geçerdi çünkü yetenek olarak kat kat üstün ancak adriano gibi kendini kaybetti,günümüzdeyi tartışmıyorum zaten ben,messiyide izledik ronaldinhoyuda yetenek olarak ronaldinhonun daha iyi olduğu tartışılmaz bi gerçek,yok top cambazıymışda bilmem neymiş adam o hareketlerle rakiplerini geçip gollerini atıyordu,messide çok yetenekli ama bi ronaldinho değil yetenek olarak

aksine kendine çok iyi baktı barcada oynadığı süre içinde elinden gelenin en iyisini yaptı ama kapasitesi bu kadar elverdi ben messide olan oyun inceliğini daha önce hiç bir futbolcuda görmedim fenomen hariç oda çok ince oynuyordu zaten messide en sevdiği oyuncu olarak r9'u gösteriyor iki oyuncuda ayni dili konuşuyorlar futbol oynarken çalım olayına gelince tüm zamnların en iyi çalım atan futbolcusuda denilson'dur tartışmasız ronaldinhonun esamesi okunmaz yanında olaya o boyutdan bakarsan

• Ronaldinho çok özel bir futbolcu. Gerçektende Futbolu sevdiğini sahada gösteriyordu. Hiç bir zaman kavga ettiğini görmedim. Çok saygı duyduğum birisidir. Ancak Barcelona'dan gitmesi doğru bir hamledir. Onun zamanında ki Barcelona ile gittikten sonra ki Barcelona arasında çok fark var. Çoğu futbolsever göze hoş gelen futbol oynadığı için izlemeyi seviyordu. Ancak Barcelona yönetimi göze hoş gelen futbol dediğimiz şeyi tam anlamı ile kaldırdı. Bunun yerine getirdiği sistemde takım pozisyon vermeme işini çok koşarak, pres yaparak değil, topa sahip olarak pozisyon vermemeye çalışıyordu. Buda Ronaldinho'nun o çok sevdiği geniş alanları bulamamasına, o top cambazlığını yapamamasına sebep olacaktı. Zaten onun geldiği seneki kadroda ki oyunculara bakarsanız tam istediği şekilde oyuncular vardı. Her ne kadar kadroda İniesta ve Xavi dahil olsa bile kafa olarak bu oyuna geçmemişti.

Zaten sezonlara bakarsanız Barcelona'nın Ronaldinho'dan sonra daha iyi bir performans sergilediği görülür. Henry'nin geldiği sezon henüz gitmemişti Ronaldinho, belki çok süper geçmedi sezon ancak umut vardı. Bir sonraki sezon ise takım alıştığında sadece Henry-Eto-Messi üçlüsü 100 küsür gol atmıştı toplamda. Belki şuanda dandik kadro olabilir ancak o sezona bakarak konuşmak daha doğru olur. Eğer Ronaldinho Barcelona'da kalsaydı o zaman bu sistemi neden kurmaya çalıştılar diye soru sorulurdu ? O zaman şu soru sorulur neden Ronaldinho'yu bu sisteme uygun futbolcu haline geitmeye çalışmadılar ? Oda Ronaldinho'ya uygun değildi. O zaman Neymar neden geldi dersek oda daha 20 küsür yaşında. Neymar uzun yıllar Barcelona'da kalabilir. Klüp onu istediği şekilde yoğurur, sisteme uygun hale getirir. Ronaldinho ise gittiğinde 26-27 yaşında vardı. Yani Ronaldinho'yu sisteme uygun hale getirmek yıllar götürürdü. Zaten ona harcanak zaman ile 29 yaşına gelecekti. En fazla 1-2 sene daha oynayıp gideceğine yerine uygun olan Henry geldi. İlk sezon belki olağan üstü performans göstermedi (Takımın en çok gol atan oyuncusu oldu.) ancak sisteme ayak uydurdu. Takım tek oyuncuya değil, 3 oyuncuya baktı iş.Kaldı ki Henry geldiğinde 29 yaşında vardı galiba. Sonucunda ortaya

Messi 51 Maç 38 Gol
    Eto'o 52 Maç 36 Gol
    Henry 42 Maç 26 Gol

Bu üç oyuncu haricinde

Xavi,Bojan,Keita ve iniesta 31 gol attı.

Ortada böyle bir performans var. Ronaldinho'nun gitmesi gerekti, gitti.
    Ancak halen aktif olarak TV karşısında izlediğim en yetenekli, adam geçtiği zaman en heycanlandığım futbolcu Ronaldinho'dur.

• Yav he he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetenekten kastım çalım becerisi,hızı,oyunu okuma kısaca iyi olmak için yapabilecekleri kriterlere bakarsan ronaldinhonun hepsinden iyi olduğu ortaya çıkıyor,neyse sen messi daha iyi diye düşünüyor olabilirsin ama sana katılmıyorum gereksiz tartışmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rank rank -- 4 Ağustos 2013; 19:41:08 >
  • quote:

Yetenekten kastım çalım becerisi,hızı,oyunu okuma kısaca iyi olmak için yapabilecekleri kriterlere bakarsan ronaldinhonun hepsinden iyi olduğu ortaya çıkıyor,neyse sen messi daha iyi diye düşünüyor olabilirsin ama sana katılmıyorum gereksiz tartışmaya gerek yok

ronaldinho'nun yaptığı messi'nin yapamadığı ne var
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.