Ufak bir araştırma yaptım. Elemanın teki mesneviden açık seçik bir kaç hikayeyi derleyip, kitap haline getirmiş. Tahmin edileceği gibi, herhangi bir erotizm söz konusu değil, daha çok meni, alet, gerdek vs tarzı kavramlar var içinde. Bildiğim kadarıyla mesnevi dini öğretilerin yanı sıra, bir sürü konuda didaktik bilgilere sahip bir eser. Bilgi verilen konuların arasında cinselliğin de olması çok şaşırtıcı değil o yuzden.
quote:
Orijinalden alıntı: No Şuga
Ufak bir araştırma yaptım. Elemanın teki mesneviden açık seçik bir kaç hikayeyi derleyip, kitap haline getirmiş. Tahmin edileceği gibi, herhangi bir erotizm söz konusu değil, daha çok meni, alet, gerdek vs tarzı kavramlar var içinde. Bildiğim kadarıyla mesnevi dini öğretilerin yanı sıra, bir sürü konuda didaktik bilgilere sahip bir eser. Bilgi verilen konuların arasında cinselliğin de olması çok şaşırtıcı değil o yuzden.
Öyleymiş dostum elbet bu tür konular hakkında bilgi sahibidir ama hani böyle kitap gören şahsen kendimde dahil şöyle bir aga bu nedir dedirtiyor
quote:
Orijinalden alıntı: ViCt0R
quote:
Öyleymiş dostum elbet bu tür konular hakkında bilgi sahibidir ama hani böyle kitap gören şahsen kendimde dahil şöyle bir aga bu nedir dedirtiyor
Yazar ilgi çekmek için böyle bir başlık seçmiş belli, oyuna gelmeyin.
saçmalık başka bişey değil
quote:
Orijinalden alıntı: Jaraxxus
Arkadaşlar bu kitap nedir necidir?
İnsanları ikileme düşürmek için çıkarılan kitaplardan birisi.
quote:
Orijinalden alıntı: 1a1b1c
Mesnevi tam okumadan dini duygularla yorum yapan liseli bebeler,
bizim zamanımızdaki lise eğitimi şimdiki ünilere 1000 basardı.
Mesnevi de erotizm mi ! Kafire ölüm! Tarzı bir yorum yok ortada. Sadece, yazarının dini yönü dolayıslya mesnevinin içeriğini biraz kısıtlı yorumlamış insanlar var. Neyin kafasını yaşıyorsun, anlayamadım. Müthiş lise eğitimin sana ne kattı bilmiyorum, ama mantık onlardan biri değil.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 1a1b1c
Mesnevi de erotizm mi ! Kafire ölüm! Tarzı bir yorum yok ortada. Sadece, yazarının dini yönü dolayıslya mesnevinin içeriğini biraz kısıtlı yorumlamış insanlar var. Neyin kafasını yaşıyorsun, anlayamadım. Müthiş lise eğitimin sana ne kattı bilmiyorum, ama mantık onlardan biri değil.
Boşver hocam arkadaşın aşağılık kompleksi var galiba kendini kanıtlamak derdinde durup dururken ortamı kızıştırıyor...
bence mümkün neden olmasın sonuçta mevlana da insan dolayısıyla güdüleri var...edebinden bahsetmiş olabilirr
Cevap vermeyin arkadaşlar böyle gider yoksa 1 söyler bin işitirsin
pelin batu saçmalamalarını kitap haline getirmişler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme