Şimdi Ara

Meslek lisesinde otomotiv bölümü okuyorum ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En doğru tercihi yapmışsın.. Her günü çok iyi ders çalışarak değerlendir...ŞU AN TÜRKİYE DE EN ÇOK ARANAN KIYMET GÖREN MESLEK ….HER TÜRLÜ TAMİR BAKIM SERVİS İŞLERİ... Kaliteli adam gibi iş yapan insanları soymayan , soydurmayan yerler çok güzel iş yapıyorlar...Okulu bitir , hemen bir servise gir...on yıl çalış, kendini tanıt...İnsanlar seni tanısın..Para topla kendi atölyeni aç....Üniversiteye zaman harcama... Karar senin...Hedefini koy... Temiz düzgün çalış...Hayırlı olsun..

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• Benim sanayide dükkanım var dik işlem merkezi torna telerezyon dalma erezyon planya baya makine ekipmanım var.

Ne mezunusun dersen jeofizik müh. 2 senedir bu işi yapıyorum. elimi eteğimi inşaat işlerinden şantiyede proje işlerinden şimdilik çektim.
    yanımda çalışan arkadaş kaynakçı meslek lisesi mezunu stajyer alıyorum bazen onlarda senin gibi üniye atlamaya çalışıyor çocuklara birşeyler gösteriyorum ama boş yani. içinde yok ara eleman olmak. Halbuki ara eleman çok güzel para kazanıyor ...

Makine mühendisi arkadaşım var çukurova makinede bazen konuşuyoruz şu an mesela kazıcı yükleyici makine tasarımı falan yapıyor. adamla birşeyler konuşuyorum ama imalat ile ilgili tek bir bilgisi yok. Gel gelelim mühendis diyorsun herşeyi bilmesi lazım diyorsun ama mühendis herşeyi bilecek diye birşey yok. Mühendislik bu ülkede kendini geliştirmedikten sonra boş...

öte yandan ara eleman piyasada yok bu gibi mühendis piyasada çok tanıdık olmadıktan sonra adam gibi bir yerde iş bulamazsın...

benim nacizane tavsiyem 3-4 sene birinin yanına gir çalış. Benim usta var mesela hasanpaşada adamlar 55 yaşındalar yanlarında eleman yok...

git sanayiye durum yüzde 80 bu şekilde... yani mühendis olup iş bulamayıp Diplomayı aldıktan sonra tamircilik yapmak zorunda kalabilirsin ipini sallasan mühendise çarpıyor...

Meslek liselerinin aslında önünü kapamaları lazım böyle bir saçmalık olamaz... Abi bölümden mezun olan en yüksek puanlı 5 öğrenciyi atıyorum git mühendisliğe sınavsız geçir geri kalanın mühendislikte ne işi var gitsin ara eleman olarak çalışsın...

yani sen ara eleman olmayacaksan zaten meslek lisesinde ne işin var aga ? git düz lise oku değil mi ?

işin tuhafı bize staja geliyorlar bizimde vaktimizi çalıyorlar biz yardımcı olalım diyoruz ama içinde yok...

• konuda yazanlara katılıyorum odtü mezunlarına 2500 teklif edilen memlekette tıp dışında okumaya değer bir bölüm kalmadı, oda 4-5 sene içinde patlayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.