Şimdi Ara

MESLEK LİSESİ BÖLÜM SEÇİMi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir komşumuz endüstri mesleğe gidiyor. şuan 9.sınıfı bitirdi 10.sınıfa geçecek. bölüm için tercih yapmaları gerekiyormuş.

okullarında bulunan bölümler şunlar ;

-ahşap teknolojileri
    -bilişim teknolojileri
    -biyomedikal cihaz teknolojileri
    -elektrik elektronik teknolojisi
    -kimya teknolojisi
    -makine teknolojisi
    -metal teknolojisi
    -tesisat tekno. ve iklim.

forum vermişler forumda 5 tane bölüm doldurma hakkı var. görüşlerinizi bildirip sırası ile bu forumu siz olsanız nasıl doldururdunuz yazar mısınız? meslek liseleri hakkında pek bilgim yok hangi bölümün geleceği iş bulma açısından daha iyidir. yardım eden herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

AYRICA ENDÜSTRİ MESLEK İLE TEKNİK MESLEĞİN ARASINDAKİ FARK NEDİR? teknik meslek için belli bir ortalamayı tutturmak gerekiyormuş heralde. bilişim ve elektrik elektronik bölümü tekniğe giriyormuş. bu tekniği okuyunca 2 yıl üni okumuş gibi oluyormuşsun. doğru mu bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 10 Haziran 2010; 13:50:06 >

• Makine
  • Sırasıyla
    Bilişim ,
    tesisat tekno(kendi bölümüm gayet memnunum),
    kimya biraz ağırdır sayısal olarak durmadan formüllerle boğuşuyorsun ,
    elektrik ,
    makine ,
    metal ,
    ahşap.
    En iyiden en kötüsüne sıraladım . Sıralama tercihe ve ya puana göre değişebilir. Tesisat iklimlendirme çok iyi ve gelişmekte olan bir dal bu sene fuarı vardı hakikaten iyi meslek dalıdır.

Teknik ve meslek arasındaki farkı pek bilmem ama teknik meslekten üstün tutuluyor diye biliyorum
  • Para Elektronik'te, tabi kendi içindeki yüksek dallarda (Endüstriyel elektronik vs.) Ama sayısalı kuvvetli ve temeli olması lazım. Sayısal puandan alırlar.

Endüstri yanlış bilmiyorsam direkt olarak pisayasaya eleman yetiştiriyor, dediğiniz gibi elektronik ve bilişim alanları teknik alana giriyor. Tabi burada görülen eğitim, 2 yıllık üni düzeyinde değil. Fakat Üniversite'ye giriş şansı en çok bu bölümlerden çıkıyor. Birde Teknik Makine var, onuda görmezden gelmemek lazım. Teknik öğretimdeki görülen kültür dersleri fizik, çoğrafya, kimya gibi diğer derslerin tümünü kapsıyor. Endüstriyel meslek öğretiminde öğrenciler bu derslerin bir kısmında muhaf tutulur. Buna bağlı olarak, dershane eğitimi almazsa üni şansıda düşük oluyor.

İlk iki sıraya elektronik ve bilişimi yazsın.
  • - elektrik elektronik teknolojisi
    -bilişim teknolojileri
    -biyomedikal cihaz teknolojileri
    -makine teknolojisi
    -metal teknolojisi

gideceğin bölüm kesinlikle elektronik olsun iş alanı çok gelniş , lise menzunu olsan bile iş alanı en geliş olan elektronik ve elektrik bölümü

cnc , otomasyon , elektronik kart tamiri , elektronik ile ilgili olan herşey işte
  • Bilişim Teknolojisi öğrencisi olarak Bilişim Teknolojisi bölümünü tavsiye ederim. Yazılım işi zevkli ve sabır isteyen bir bölüm.
  • Ben de kartal şehit ögretmen hüseyin agırman meslek lisesindeyim teknik liseyim bölümüm elektronik 12.sınıfım mezun oldum bu sene tavsiyem teknik lisede biyomedikal var ise ve elektroniğe ilgisi varsa kesinlikle o bölümü seçsin 2 yıllık da üniversite okur biyomedikal cihazların üstüne bal kaymak olur iş açısından bir tane daha güzel bölüm var orda ilgisi varsa kimya teknolojisini de seçebilir.bilişim artık öldü diyebilirim önüne gelen bilgisayar mezunu oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PDR Bölümü Hakkında??
    2 yıl önce açıldı
    Üniversite bölüm önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • he bu arada şunuda söyleyeyim teknik lise anadolu lisesi gibidir her ders vardır geometri analitik geometri fizik kimya ingilizce vs.. ve üniversiteye hazırlarlar ögrencileri yani endüstride ise pek çok ders yoktur ve üniversite olasılıkları çok düşüktür
  • arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. kafamızda tercih sırası ile ilgili bir fikir oluştu.

peki bu bölümlerden hangisini okumak daha zordur ? elektrik mi daha zordur yoksa bilişim mi?
  • Bana göre elektrik de bitmek üzere. Her önüne gelen elektrikçi dükkanı açıyor. Okullarda da en çok şubesi olan elektrik dir. Bizim okulda en az 6 tane olması lazım. Yeni olan meslek dallarına yönelsin bence. Biyomedikal ve tesisat iklimlendirme (eski adıyla soğutma iklimlendirme) gibi otomasyon olan meslekler iyi para getiriyor.
  • Bilişim ya da makine seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. kafamızda tercih sırası ile ilgili bir fikir oluştu.

peki bu bölümlerden hangisini okumak daha zordur ? elektrik mi daha zordur yoksa bilişim mi?

Bilişimde de tabiiki sayısal vardır fakat elektroniğin temeli sayısal olduğu için elektronik daha zordur.
  • sayısalı yoksa kesinlikle elektrik veya elektroniğe bulaşmasın..Emin ol elektroniği bitiren bir insan bilişimden de çok çok iyi anlar.
  • quote:

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. kafamızda tercih sırası ile ilgili bir fikir oluştu.

Her 2 sinde de sayısal ağırlıklıdır. Birinde işlemler veritabanları yazılım programcılık gibi öğeler gösteriliyor diğerinde ise elektrikle ilgili kavramlar ,amperler voltajlar, sayısal olarak gösteriliyor pek bi bilgim yok ama ikisi de sayısal a yönelik.
  • hangi okul bu
  • elektrik-elektroniğe git
  • quote:

Bilişim seçersen bilişimde veritabanı programcılığı - ağ işletmenliği - web tasarım gibi bölümler var. Ben veritabanı programcılığı bölümünde okuyorum ve gayet zor. Duyduğuma göre ağ işletmenliği bölümü kolay diyorlar.
  • elektrik elektronik teknolojisi
    makine teknolojisi
    bilişim teknolojileri
    biyomedikal cihaz teknolojileri

Diğerleri hakkında bilgim yok.
  • herkese çok teşekkürler.

HERKES BENİM ÜZERİMDEN YORUM YAPMIŞ YOK BUNU SEÇ FİLAN DİYE FAKAT YUKARIDA BELİRTTİĞİM GİBİ BÖLÜMÜ KOMŞUNUN ÇOCUĞU SEÇECEK. YANLIŞ ANLAŞILMASIN. LİSE DEVRİNİ KAPADIK BİZ [size]
  • Bilişim Teknolojileri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.