Şimdi Ara

Meslek Liseliden Küçük Bir Maraton

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba dostlar, bendeniz ygs ve lys sınavlarına hazırlanıyorum, sizler gibi. Fakat meslek öğrencisiyim, stajla birlikte, bir tık dezavantajlı oluyorum. Aramızda mesleklere önyargılı olanlar ve ben gibi mesleğe gidip, kendi kendini yenik düşüren dostlarım var burada. O zaman biraz bu konudan konuşalım. İlkin,ben de üç yıl boyunca nereye gittiğimi sorguladım, lisemden nefret ediyordum. Bölümümü asla okumak istemedim, fakat son yıla kadar da meslek derslerinin ödevinden, ders çalışmadım. Dönem başında, bu sene kurtuluyorum, dedim ve başladım maratona. Stajı hafife alsamda, meslektekiler bilirler, hiç hafife alınır bir şey değildir. Haftada 3 günün gider, fakat ben kendimi böyle motivasyon etmedim. Feme yazıldım, sınıfa girdiğim anda ben buradaki herkesten az biliyorum diye bir kaygım yoktu. İlk hafta girdiğim denemeden 45 yaptım, hiç matematik yapmadan. Sınıfta bilmem kaçıncı oldum, ama beni etkilemedi. Her gün minimum 2-3 saat çalışıyordum, staj günleri bile. Matematiğe en baştan başladım, kendime güveniyordum. Böyle epey süre çalıştıktan sonra, ikinci denememde 56 yaptım, matematik 6 gelmişti. Derslerin hepsine gidiyordum, hedefim de belli olduğu için yılmadım. Çalışmaya devam ettim, stajdan dolayı yorulsam bile inancım vardı.. Ve derken, dönemi yarıladık, denemeye girdiğim de deneme sonucum 69 geldi. 10 matematik yapmıştım, problemler olmadan. Fakat konularda dershaneden bağımsız gidiyordum, dönem sonlarına doğru 70lerde gidip geldim, sonrasında hastalandım, belli bir dönem konsantre olamadım fakat çalışmayı hiç bırakmadım. Gelelim, ikinci dönem başlarına.. İlk iki ay pek çalışmadım fakat dershane derslerimi pür dikkat dinledim, 75 80 yapıyordum sınıfta birinciydim (sınıfının durumu iyi değildi, sınıf değiştirmedim, çünkü muazzam bir danışmanım vardı) benim için yeterli değildi, Güvender denemelerinde 86 yapıyordum, matematiğim 15 altı gelmiyordu çünkü matematikle barışmıştım. Konularıma eleyerek çalışıyordum ve bir konuyu bitirmeden asla rahat edemiyordum. Derken, ben ara ara boşladım, çalışsam bile, arada bırakıp kitap okuyor, erkenden de uyuyordum ama dediğim gibi, dershanede muhakkak dersleri dinliyordum, eve geldiğimde de en azından açıp bakıyordum. Son 1 ay eski tempoda döndüm, staja devam ediyordum, malum izin almak zor, fakat artık varlığı yokluğu birdi çünkü artık başarı merdivenlerinden çıkıyordum. Derken.. Son denemem de, 23 matematik, 35 Türkçe, 34 Sosyal yaptım. Çünkü hiçbir şey imkânsız değil, başarmak istiyorsak inanıp, çalışmak yeterli. Bu kadar sevgili dostlar, sorusu olan muhakkak yazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okumadım ama Allah gönlünüze göre versin sınava girecek bütün kardeşlerime başarılar.

• Amin, umarım herkes hak ettiğini alır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.