Şimdi Ara

Meslek Hayatı Çelişkim, Ne Okumalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çocukluğumdan beri uzaya, astronotluğa, yıldızlara ilgim vardı. Sevdiğim filmler hep uzayda geçen bilim kurgu filmleri. Teleskobum var ara sıra incelerim uzayı. Çocuklukta kalmadı ben büyüdükçe ilgim de büyüdü.
    Türkiyede bu alanla ilgili bir şey yok, buna en yakın uçak mühendisliği var o da ilgimi çekiyor. Son zamanlarda çıkan yerli drone, yerli İHA, yerli uçak projelerini gördükçe içimdeki istek artmaya başladı. O projelerdeki bir mühendis de ben olabilirdim.

Ama ailem hep tıp istiyordu ve büyük etkileri var üzerimde, tamamen aile baskısıyla seçmedim; eğer istemezsem seçmezdim. Doktorlarla görüştüm, tıp öğrencileri ile görüştüm araştırdım falan ve tamam bana uygundur ben araştırmayı öğrenmeyi severim dedim. Hedefim zaten doktor olmak değil araştırmacı, profesör tarzı bir şey olmak. Bkz: Aziz Sancar. Zaten görüştüğüm internler, tıp öğrencileri ile sohbet ederken bana demişlerdi sen doktor değil akademisyen, araştırmacı olursun diye.

Fizik ve Matematik en sevdiğim derslerdi. Tıpa girdiğimden beri bunun eksikliğini hissediyorum. Türevler İntegraller ile uğraşmak benim için çok büyük bir zevkti. Ama onları da geride bırakmış oldum.

Seneye ODTÜ Uçak Mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum ancak önümde birkaç engel var ve beni alıkoyuyor bu kararı vermekten:

-Öncelikle yıl kaybım olacak boşuna 1 sene tıp okumuş olacağım. ODTÜ hazırlığını da geçemezsem 2 sene olacak bu yıl kaybı.
    -Başka şehire gideceğim, ailem bunu kaldıramaz maddi açıdan. Orada maddi açıdan büyük sıkıntılar içinde olacağım.
    -Küçüklükten beri ailemle büyüdüm hiçbir işi kendim beceremem çok el üstünde büyüttüler beni. Bankada işim var elime yüzüme bulaştırırım böyle basit şeyleri bile. Ailemden uzakta başka bir yerde okumak bana da ağır gelir alışamam kolay kolay.
    -Benim isteğim sıradan bir uçak mühendisi olmak değil, büyük projelerde çalışmak. İtü+Odtü her sene toplam 150 uçak mühendisi mezunu veriyor. Bu projelerde çalışan kişi sayısı belli. 10 mühendis falan çalışıyor. Bunlardan olabilecek miyim? Rekabet ortamı çok büyük, başarabilecek miyim? İstediğim garanti değil üniversite okumak ile bitmiyor iş.
    -Bu yıl içerisinde 12 tane mühendisimiz güya intihar etti. Bunların çoğu bahsettiğim büyük projelerde çalışan kişiler. Hatırlarsınız içerisinde mühendis dolu olan uçağımız düşmüştü. Ne hikmetse yine büyük adamlardı hepsi. İşin böyle bir riski de var. İyi bir yerlere gelirsem iyi şeyler başarırsam kellem risk altında olacak.
    -Sosyal olarak da bulunduğum fakülte %65 kız, odtü uçak ise %15 kız. Futbol, Oyun, İddia, tarzı erkeklerin uğraşları ile ilgim olmadığından hep kızlarla daha yakın olmuşumdur. Erkek arkadaşlarımla buluşunca mal mal duruyorum konuşacak konumuz yok. Maçlardan bahsediyorlar CS, Lol bahsediyorler ben salak salak bakınıyorum. Kendime göre insanları elbet bulurum ama toplum bile futbola ilgisiz erkeğe garip bakıyor

Tıp okumaktan mutsuzum demiyorum. Bahsettiğim gibi ben de öğrendim araştırdım tamam seçiyorum dedim. Ama biliyorum orada daha mutlu olacağım. Moleküller ve etkileşimlerini değil de türev, integral, fizik göreceğim. Uğraşmaktan daha çok zevk alacağım şeyler
    İki arada kaldım açıkçası. Hiçbir zaman mühendislik isteyen birisi değildim, Makine, Elektrik, Bilgisayar, İnşaat diye uzar liste, hiçbirini ilgim çekmiyor mühendislik isteğim yok ama uçan şeylere karşı, uzaya karşı ilgim hep vardı

Birkaç arkadaşıma bu konuyu açınca kapattılar direkt salak mısın kazanmışsın oku işte tıpını diye. Tıp okumanın + yönü gerçekten fazla. Özellikle yurtdışına çıkılabilirse bu + lar katlanıyor. Tıpta çalışıyor uğraşıyor insan ama odtü uçak gidersem de aynı şekilde çalışıp uğraşacağım. Orası daha rahat diyemem. Bir şeyler başarmak istiyorsan hayat hep zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 18 Aralık 2017; 20:9:49 >

• Hocam kim ne zaman böyle hayallerini takip etmeye kalksa pişman oluyor bizim ülkede.Acı gerçek.
  • Aslında kendi kendine soruların cevabını vermişsin ama sene konusunda kendimden örnek vereceğim. Ben de üniversiteyi ilk senemde kazandım ve şehirdışında okumaya gittim. Fakat yurtta kalmak benim için çok zordu, evimde kendi odamda rahatça istersem ders çalışıyordum; yemeğim felan hep hazırdı. Fakat yurda gelince her şeyini sen düşünmek zorundasın, yemeğini bazen beğenmiyorsun dışarda yemen lazım, ara sıra yemek saatini kaçırıyorsun felan... Velhasıl yurtta, daha doğrusu şehirdışında yapamayacağımı anladım ve ortalama kasmaya başladım. Sene sonunda iyi bi ortalamayla kendi şehrimw yatay geçiş yaptım. 3 ders uyumlu olmadığı için 1 sene daha tekrar okuyorum. 1 senem gitti ama zerre pişmanlığım yok, geri dönme imkanım olsa dönmem. Yani eğer senin için sorun sene kaybıysa bence hiç dert etmene gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yharf Y kullanıcısına yanıt
    Başka şehire gidip pişman olup dönen çok gerçekten. Bir korkum da bu benim. Şu an çok rahat okuyorum ailemin yanında hiçbir masrafım yok, bir zorluğum yok.
    Yıl kaybı gözümü çok korkutan bir şey değil ama 23 yaşında zorunlu hizmetime başlayacağım bir aksilik olmazsa. Büyük avantaj bence. Şu an fakültede 21-22 yaşında olan kişiler var mesela
  • Fantezi yapma kardes... Bazi seyler sandigin gibi degil.

• Macera arama tip oku.Bu ulkede muhendislik okunmaz.

not:ee okuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 17 Aralık 2017; 21:57:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biri şuna odtüde uçak mühendisliği olmadığını söylesin

• Bence uzaya vs olan ilgini hobi olarak devam ettir.Çünkü eksiler ağır basıyor dediğine göre ama son karar senin tabiki.Yolun açık olsun şimdiden

• Dostum sevdiğimiz şeylere ulaşması hep zor olmuştur gerçekten istediğini yapmaya çalış başarı zaten gelecektir o zaman tıpı bırakmayan mı yok dolusuyla vardır emin ol ama şuna iyi karar ver geçici bi heves mi değil mi heves ise asla bırakma çünkü tıp okuyorsun bırakması çok büyük risk içerir ancak gerçekten istiyorsan bence değer
  • nearyone N kullanıcısına yanıt
    Uçak ve Uzay diye geçiyor adı ama uzay mühendisi vermiyor hiç. Ülkede uzaya dair hiçbir şey yok çıkan herkes uçak mühendisi olarak çıkıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.