Şimdi Ara

Nedir bu 'İşçilik kalitesi' ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Robot faktörü halk araçlarında minimumdur.

O robotların fiyatları dudak uçuklatıyor.Milyonluk makineler

• https://www.youtube.com/watch?v=6hEx-wgrdAw&feature=youtube_gdata_player

Mobilden eklendi mi bilmiyorum ama bu videodaki gibi işlemlerde işçilik kalitesi büyük risktir. Videoda dacia fabrikasında kapı ayarı yapan bir işçi var. Kapıyı tokmaklayip kanirtiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    DH 2005 Üyesi

• Ne yazsam bilemedim. :)

Bir otomobilin 'kalitesi', otomobili oluşturan parçaların kalitesi, montaj biriminin kalitesi, dizayn/tasarım biriminin kalitesi, R&D biriminin kalitesi ile doğru orantılıdır. Otomobil fabrikaları montaj prensibi ile çalışır. Otomobili oluşturan parçalar, otomobil fabrikasında üretilmez. Herbir parçanın üreticisi farklıdır. (Birden fazla parçanın üreticisi aynı olabilir.) Otomobilin genel olarak kalitesini ise belirleyen, bu üreticilerin fabrikalarının kalitesi, kullanılan malzemenin kalitesi ve bu parçaların montaj olduğu ana fabrikanın kalitesidir.

''İşçilik kalitesi'' olarak da ifade edilen, bir otomobilin üretim kalitesidir. Genel olarak ; 'kalite'nin tüm bileşenlerini kapsar. Otomasyon sistemlerinden kaynaklanan hatalar, yukarıda bahsedildiği gibi son kullanıcıya yansımaz. Yani, bir otomobili aldığınızda bulduğunuz 'işçilik hataları' otomasyon kaynaklı problemler değildir. Çoğunlukla, o parçanın üretiminden kaynaklanan bir problemdir. Kimi zaman da birbiri ile eş çalışan parçalarda meydana gelen bir problemin kaynağı, parçaların birbiri ile tam uyumlu olmaması, dolayısı ile üretim toleranslarının dışına çıkılmasından kaynaklanır. Nadiren görülen bir durumdur. En sık görülen ise problemli parçanın, üretim standartlarını karşılamamasından kaynaklanır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.