Şimdi Ara

Premium akıllı telefonların pazar payı rekor kırdı: Apple ve Samsung zirvede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Premium akıllı telefonların pazar payı rekor kırdı: Apple ve Samsung zirvede
    Küresel akıllı telefon pazarında premium modellere yönelik ilgi artmaya devam ediyor. Counterpoint Research tarafından yayımlanan yeni verilere göre, toptan satış fiyatı 600 dolar ve üzerindeki akıllı telefonlar, 2026'nın ilk yarısında küresel akıllı telefon satışlarının yüzde 29'unu oluşturdu. Bu oran, premium segment için şimdiye kadarki en yüksek seviyeye işaret ediyor.

Premium akıllı telefonların pazar payı, 2025'in aynı döneminde yüzde 25 seviyesindeydi. Böylece segmentin payı yalnızca bir yıl içerisinde 4 puan arttı. 2022'nin ilk yarısında ise premium modeller küresel pazarın yüzde 20'sini oluşturuyordu. Premium segmentteki satışlar da yıllık bazda yüzde 5 büyüdü.

Artan bellek maliyetleri premium telefonları destekledi

Counterpoint Research, premium segmentteki yükselişin arkasındaki önemli faktörlerden birinin artan bellek ve diğer bileşen maliyetleri olduğunu belirtiyor. Maliyet artışlarının özellikle giriş ve orta segment modeller üzerinde daha fazla baskı oluşturması, premium telefonlarla daha uygun fiyatlı modeller arasındaki fiyat farkının daralmasına neden oluyor.

Premium üreticileri ise daha yüksek kâr marjları ve daha düşük promosyon harcamaları sayesinde artan maliyetleri daha kolay absorbe edebiliyor. Bu durum, tüketicilerin daha pahalı modellere yönelmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca üreticilerin takas, finansman ve geri alım programlarını genişletmesi de premium telefonlara erişimi destekliyor.

Apple premium pazarda liderliğini koruyor

Premium akıllı telefonların pazar payı rekor kırdı: Apple ve Samsung zirvede
    Premium segmentte Apple açık ara liderliğini sürdürüyor. Şirket, 2026'nın ilk yarısında premium akıllı telefon pazarının yüzde 65'ini elinde tuttu. Apple'ın premium telefon satışları yıllık bazda yüzde 9 arttı ve bu büyümede iPhone 17 serisi, özellikle de standart iPhone 17 modeli önemli rol oynadı. Bununla birlikte Apple'ın premium segmentteki payı uzun vadede geriledi. Şirketin payı 2022'nin ilk yarısında yüzde 74 seviyesindeydi. Counterpoint, bu düşüşün temel nedenlerinden biri olarak Çin'deki yerel üreticilerin üst segmentte giderek güçlenmesini gösteriyor.

Samsung yüzde 19'luk payla ikinci sırada

Samsung ise yüzde 19'luk payla premium akıllı telefon pazarında ikinci sırada yer aldı. Şirketin premium telefon satışları yıllık bazda yüzde 3 arttı. Galaxy S26 serisinin önceki yıllara kıyasla daha geç piyasaya çıkmasına rağmen Samsung'un premium segmentteki konumunu koruduğu görülüyor.

Apple ve Samsung böylece premium segmentin toplam yüzde 84'ünü kontrol ediyor. İki şirketin birleşik payı 2025'in ilk yarısındaki yüzde 82 seviyesinden yüzde 84'e yükseldi.

Ayrıca Bkz.Tablet pazarında ağır darbe: Satışlar düşüşte!

Premium modellere ilginin devam etmesi bekleniyor

Counterpoint Research'e göre akıllı telefon sektöründe premiumlaşma, önümüzdeki dönemde üreticilerin temel stratejilerinden biri olmaya devam edecek. Üreticiler yalnızca satış hacmini artırmak yerine daha yüksek fiyat segmentlerine yönelerek gelir ve kâr marjlarını korumaya çalışıyor.

Tüketicilerin telefonlarını daha uzun süre kullanmaya başlaması da premium modellere yönelik ilgiyi destekliyor. Daha uzun kullanım ömrüne sahip bir cihaz için başlangıçta daha yüksek ödeme yapmak, kullanıcılar açısından giderek daha makul bir seçenek haline geliyor. Apple ve Samsung'un gelişmiş pazarlardaki güçlü konumlarının yanı sıra ekosistemleri ve marka değerleri sayesinde premium segmentte liderliği sürdürmesi bekleniyor. Çin'de ise Huawei ve Xiaomi'nin üst segmentteki rekabeti daha da artırması öngörülüyor.

Kaynak:https://counterpointresearch.com/en/insights/premium-smartphone-share-in-overall-market-hits-h1-record-29-percent-apple-and-samsung-lead?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=nl-aug5-2026&utm_source=Counterpoint+Research+Newsletter&utm_campaign=5e318a8214-EMAIL_CAMPAIGN_2020_08_06_11_19_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_0c8d75a0f8-5e318a8214-586980412

• Bizimde paramız yetmediği için ileri de tuşlu kullanacaz demek ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tebrik ederim kral babanın şirketi büyük kar ediyor cebin doluyor helal olsun sana apple çok satsın ki daha çok yolsun biz de bu saçma sapan düzeni bu şekilde savunalım tekel olsun iyice daha da çok soysun hay aklınıza ya...

İnsanların telefon alırken sunduğu özelliklere baktığını mı sanıyorsun, laf olsun diye alıyorlar. Şu anda dünyanın en kusursuz telefonu da icat edilse yine gider iPhone alırlar çünkü yaptıkları tek şey alışkanlıklarını devam ettirmek. Samsung kullanıyorum ben, iPhone da kullandım ama Samsung S Ultra serisi piyasadaki en iyisi şu an

S Ultra'ların bırak en iyiyi, iyi olduğuna bile katılmıyorum malesef yine de herkesin zevki çok polemiğe girilecek bir konu değil hayırlı olsun güle güle kullan hocam

Sen ne bekliyorsun mesela bi telefondan? Mars'a götürüp getirecek mi seni

iPhone'u ve iOS'u seviyorum hocam kalitesi hissiyatı farklı bana göre premium algısı yüksek biriyim. telefonda özgürlük özelleştirme vs merakım yok düz kullanıcıyım. bir de adam gibi kamera olmazsa olmaz; samsung malesef bu konuda çook geride kaldı herkesin bildiği gerçek. androidde beğendiğim tek model Oppo'nun find x9 pro ve ultra modelleri gerisi yok hükmünde

Samsung'un geride falan kaldığı yok, komik tam tersi esasen iPhone çok geride kaldı Android'ten daha resimden istenmeyen goruntu dahi silemiyor o kadar sefil bir halde sen kendi kullandığın markayı yucelteceksin ya diğerini gömmen gerekiyor doğal olarak ama bilen biliyor gerçeği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRK_KniGHT_ -- 8 Ağustos 2026; 22:27:1 >
  • DaRK_KniGHT_ kullanıcısına yanıt

edit: herkes beğendiğini kullansın arkadaşlar amiral segmentte tercih kişisel zevke giriyor boş yere polemiğe gerek yok. karşı tarafı fanatizmle suçlayıp bariz fanatizmi kendiniz yapıyorsunuz. iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pngvss -- 8 Ağustos 2026; 23:18:50 >
    iPhone kullanıcılarına üzülüyorum gerçekten inovasyondan yenilikten bi haber daha belge bile atamadığın telefonla kamerası çok iyi masallarıyla kendini kandırıyorlar bilgisizlik böyle bir şey işte

Tamam herkes sevdiği markayı kullansın ama gerçekten ben şuna şaşırıyorum bir telefona servet dökmeye değer mi şuanda hangi telefonu alırsan al yaptığı şey yukarı aşağı aynı şey internete girmek alo demek fotoğraf çekmek

Ben mevcut durumu yorumladım. Burada Apple'a helal olsun deyip güzelleme falan mı yapmışım? Olanı söylüyorum. Önce okuduğunu idrak et.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.