Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11 güncellemesiyle eski modemleri devre dışı bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Windows 11 güncellemesiyle eski modemleri devre dışı bıraktı
    Windows 11 KB5074109 güncellemesini yükledikten sonra modeminiz aniden çalışmayı durdurduysa, bunun klasik Windows Güncelleme felaketi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu sefer Microsoft, bir hata olmadığını söylüyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft’tan Windows 11 için ikinci acil güncelleme

KB5074109, NVIDIA ekran kartı sorunları, siyah ekran ve performans düşüşü, uygulama çökmeleri, başlatma hataları ve hatta güncellemeyi kaldırmaya çalışırken hataların ortaya çıktığı çok sorunlu bir güncelleme. Tüm bunlar yaşanırken, bir de modem sorunu ortaya çıktı.

Hata değil, güvenlik amacıyla

KB5074109 değişiklik günlüğünde, uzun süredir kullanılan dört yerleşik modem sürücüsünün (agrsm64.sys, agrsm.sys, smserl64.sys ve smserial.sys) Windows 11’den kaldırıldığına ilişkin "uyumluluk" değişikliği listeleniyor. Notlarda, bu sürücülerle çalışan herhangi bir modemin güncellemeden sonra artık çalışmayacağı açıkça belirtiliyor. Ancak, bu değişiklik yalnızca güncelleme notlarında belirtildiğinden birçok kişi için sürpriz oldu. Windows 11 ile uyumlu olarak satılan modemler dahil olmak üzere dial-up modemler aniden çalışmaz duruma geldi.

Microsoft, güvenlik için bu adımı attıklarını söylüyor. Hâlâ faks, telemetri veya telefon kayıt sistemleri için bu modemlere sahip kullanıcılar ve küçük işletmeler için geçici çözüm; KB5074109 güncellemesini kaldırmak ve güncellemeleri durdurmak ya da desteği sürdürülen modemlerle değiştirmek.

Kaynak:https://www.windowscentral.com/microsoft/windows-11/windows-11-update-kb5074109-breaks-modems-for-some-users-but-it-is-not-a-bug

• Saçmalık ya; çalışır donanımların hepsini çöpe attı.

• Winzort

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 30 Ocak 2026; 17:43:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MacOS’e geçtim kurtuldum

Mantıklı her açıdan ...

• Windows 11 başlı başına fiyaskoydu bu güncelleme ile şahtı şahbaz oldu her açıdan saçma bir karar şimdiye kadar yapılan en saçma güncelleme ile bir kez daha kullanıcılarına çözüm değil zulüm oldu Windows 10 a devam 👍🏻

• mayrosoftumun yanındayım Microsoft, Windows 11 güncellemesiyle eski modemleri devre dışı bıraktı 

Şimdi senin 30 yıllık oton var, kasetçalar analog teybi söküp; dicital Android'li multimedya sistemi takamıyor musun?

Hadi taktın, bu oto eski ben çalışmam mı diyor.

Planlı yeniletme olmasın? Microsoft, Windows 11 güncellemesiyle eski modemleri devre dışı bıraktı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar standart uygulamaları kullandıktan sonra her şeye tıklamadığınız sürece güvenlik falan oluşmuyor. 26 yıldır bilgisayar kullanıyorum daha bir kez olsun ne hesaplarım ne dosyalarım ne de başka bir şeyim çalındı yada zarar gördü. Güvenlik sorunu olanlar şirketlerdir bireysel kullanıcılar çokta kafaya takmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 31 Ocak 2026; 9:13:37 >
  • Windows 10 kullanın, ne zaman 7 gibi fişini çekerler o zaman mecbur 11 kullanılır.

Windows 10'un fişini 3 ay önce çektiler zaten. Yine de hiç kullanılamayacak durumda değil neyse ki.

Bana göre hala güncel Windows 10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DR.ROOT -- 31 Ocak 2026; 19:15:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.