|
Microsoft’tan Windows 11 için ikinci acil güncelleme (3. sayfa)
-
-
teşekkürler dostum yayınlayacağımız günü iple çekiyoruz ☺️ temelli linux tarafına geçtiğimden beri çok güzel fikirlerimiz var linux için hardware monitor sistemi ve kapsamlı bir not uygulaması geliştirme aşamasında şu anda 2 de proje aşamasında gelecek uygulama fikirlerimiz var. insanların eksikliğini hissettiği geçişlerini zorlaştıran yapıları dikkate alıyoruz şu anda ☺️
-
Onlara biz ofisçik diyoruz hocam. Sizin işinize yarıyor olabilir ama hem arayüz hem de fonksiyonellik açısından ben beğenmiyorum. Windows gayet tabi eleştirilebilir ama MS Office bunun haricinde değerlendirilmeli. Saydıklarınız bence bir MS Office etmiyor.
-
eksikliğini hissettiğiniz özellikleri merak ediyorum bunları ayrıntılı yazabilir misin lütfen dostum hangilerini deneyimleme şansınız oldu? bende bir kapsamlı bir not uygulaması geliştiriyorum şu anda fikir edinebileceğim her şeye açığım ☺️
-
Olur bu. Yeni linux kullanıcı için 🙃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yeni üyelere ne verirsiniz acaba yeni linux kullanıcı ile 🙃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ağzına sağlık, arkadaş beceriksizin teki anladığım kadarıyla linux kullanmayı becerememiş kapasitesi yetmemiş o yüzden hırsından yanıp tutuşuyor öyle anladım ben yazdıklarından bunlara ne kadar anlatsan azdır. anlamazlar.
_____________________________ I7 9700K | Strix Z390-F | Strix 2080 OC | NH-D15 | Vengeance LPX | Mobiuz EX2710Q | 970 EVO+ | Hydro G-PRO 850 | NZXT H5-F -
Ben diyorum ki 2026 yılında neden terminal kullanayım.
Bana gelmiş ctrl alt basıcaksın da şunu yapıcaksında güncellenecek diyorsun. Bunu yapmayanı da küçümsüyorsun. Basit kullanıcılara sallamanı da çözemedim. Herkes sizin gibi 7/24 pc basında durmuyor. İşini halledip kalkıyor bunun için neden linux kullansın?
Kimse markacı değil, ben dahil bir çok kullanıcı da Windows un son zamanlarda berbatlıgının farkında ama buna rağmen o ruhsuz linux sisteminden 10 kat iyidir.
Bir de yazmadan geçemeyeceğim, şu "kontrol sende" palavrasını söylemekten bıkmadınız. Bilim adamı değilseniz kim sizin bilgilerinizi ne yapsın. neyse, ben ne yazarsam yazayım "linux özgürlüktür" kafasından çıkmayacaksınız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
zahmet edip at gözlüklerinizi çıkartıp yazıyı baştan aşağıya okumuş olsaydınız terminal kullanmak zorunda olmadığınızı sadece kişisel zaman kazanımı için kullanıldığını anlardınız, geçmiş olsun yıl 2040 da olsa terminal kullanımı windows için de linux için de bitmez bu sadece linux e ait bir şey olmadığını anlatmaya çalıştım ama sığ zihniniz bunu algılayamadı kolay gelsin, hayatın da başarılar
-
Bir diğer başlıkta daha yazdım son zamanlarda dual boot olarak CachyOS deniyorum. Özellikle gündelik işler ve masaüstü kullanım için dual boottaki Windows 11'e dönmedim bile kaç gündür. Gayet güzel görünüyor ve işlevsel. Dağıtımınıza özel paket yükleme işlerini öğrenirseniz terminal ile fazla işiniz kalmıyor aslında. Yine pek çok dağıtımın içinde çok kullanılan uygulamaları tek tıkla indirip kurmak için bir App Store benzeri yapı da bulunuyor. CachyOS ve Bazzite gibi dağıtımlar oyun oynamak için de içinde pek çok paket ve sürücü ile geliyor. Oyuncular da deneyebilir. 1 haftadır Steam ile deniyorum fena değil gayet iş görür. Belki AAA oyunlar ve kernel seviye anti cheat gerektiren uygulamalar için Windows gerekebilir.
Yine eski başka emektar bir ThinkPad'i Lubuntu ile ayakta tutuyorum. O da 2 senedir tık demende çalışıyor. 17 senelik bilgisayar. DDR2 Ram falan var içinde. Centrino işlemcili. Lubuntu ile akıyor ofis ve web işleri için yetiyor. Dizi film izlemeye yetiyor. Elektronik waste olmasından iyidir.
Windows ile ilgili sıkıntı iyice bloatware e dönmüş olması. İstemiyorum copilot, recall, one drive, telemetri vb. saçmalıklarını. Niye dayatıyorsun kardeşim? Microsoft hesabı açmak istemiyorum. Daha doğrusu var da işletim sistemim ile entegre etmek istemiyorum. Açar okurum mailimi. Lazımsa giriş yapar web one drive'dan alırım dosyalarımı. Recall ile sürekli ekran görüntülerimi alıp ne yapacaksın? Bir ara da Cortana saçmalığı vardı Windows 10 ile gelen. Tarihin çöplüğünde yerini aldı. Şu ram krizi ortamında, çip sıkıntıları varken neden milletin donanımlarını zorluyorsun, neden veri madenciliğine girişiyorsun? Bıktırdı artık. Çok elzem bir oyun ya da uygulama kullanmayacaksam Linux boot eder işime bakarım.
_____________________________ Bana sormadan hosting satın almayın. Her türlü hosting talebinize yardımcı olurum.
-
Helal sizeeeeeee
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Yardımlaşan ve paylaşan bir topluluk umut verir. -
Pardus ve Pisi gibi YERLİ ve MİLLİ sistemlerimiz ile işi olmayanlarla da bizim HİÇ işimiz olmaz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinoeis -- 27 Ocak 2026; 23:25:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt