|
Elon Musk neden Ryanair’i satın almak istiyor? Olayın perde arkası
-
-
quote:
O’Leary’ye göre uçak gövdesine yerleştirilecek antenler, sürüklenmeyi artırdığı için yüzde 2 oranında ek yakıt tüketimine neden oluyor. Kısa menzilli, düşük maliyetli uçuşlar yapan Ryanair için bu durumun sürdürülebilir olmadığını savunan O’Leary, ortalama bir saatlik uçuşlarda yolcuların Wi-Fi için ödeme yapmaya istekli olmadığını vurguladı.
Ryanair CEO’su, Starlink’in şirkete yıllık 200 ila 250 milyon dolar ek maliyet getireceğini belirterek bunun, taşınan her yolcu için yaklaşık 1 dolarlık ekstra yük anlamına geldiğini söyledi.quote:
O’Leary, Elon Musk’ın havacılık bilgisi olmadığını öne sürerek X platformunu “lağım çukuru” olarak nitelendirdi ve Musk’a yönelik sert ifadeler kullandı. O'Leary, geçen hafta sonu “Elon Musk'a asla kulak asmam, o bir aptal. Çok zengin ama yine de bir aptal” demişti.
Ryanair CEO'suna tam hak veriyordum ki birden çirkinleşti :)
-
İlk Elon çirkefleşti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Musk satın alıp X yaptığı Twitter'ın değerini birkaç yıl içerisinde inanılmaz seviyede düşürdü, Tesla'yı siyasi söylemleri ve EV karşıtı Trump'a desteğiyle en zor döneminden geçirtti, bir CEO'ya bu üslup yakışmıyor ama Musk için pek de akıllı birisi denemez. Uyanık ve zekidir o ayrı konu, sonuçta dünyanın en zenginleri arasına girmiş ama akılsızlığıyla bunları bulandırıyor, baltalıyor, kendi başına çorap örüyor. Zeka ile akıl farklı şeyler ve akıl karakterden çok etkileniyor. Karakterin narsistikse, hamsa, olgun değilse aklı başında davranmak da zorlaşıyor. Musk gibi insanlarda bence belirli bir zeka var ama akıl ve karakter tarafında çok bocalıyorlar.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Starlink antenleri şuan Amerikada GA( pervaneli küçük uçak) camiasında çok yoğun kullanılıyor aşağı yukarı 30x40 cm boyutundaki antenlerden kesintisiz veri akışı sağlaya biliyorlar. Havada canlı yayın açan Youtuber bile var. Musk'a katılıyorum neredeyse hiçbir modifikasyon yapmadan yolcu uçaklarına adapte edilmesi mümkün.
Ga uçaklar bunu ne için kullanıyor derseniz tabi ki Youtube da canlı yayın açmak için değil. Gps verisi ile kayar haritanın üzerine NOAA hava verilerini oturta bilmek için şehir üzeri yada yakını uçarken cep telefonlarında internet yayını almak mümkünken ABD çok geniş çöllerle kaplı bölgelerde çep telefonu çekmiyor havada buda uzun uçuşlarda meterolojiyi takip etmeyi imkansız hale getiriyor.
-
Ryanair 15 dolara uçak bileti satıyor sizce kimse 10 dolar verip intenret pakaeti alirmi burada?
Qatar airways koyar onla icanlar zengin satıp kar eder Ryanair hedef kitlesi farklı bunu anliyamiyor Musk eğer para kazanmayacaksa neden koysun anten değil olay sanki Musk bedavaya kullandıracak internetti bu parayı yolcudan alacamayacaksa uçağına koymaz o sistemi adam ticaret yapıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
ne gibi düşürdü? X platformu batacak derken siz liberal solcular, adam twitter'ı daha çok kitlelere yaydı. evet yahudi destekli firmalar reklamlarını kesse de diğer gelen reklamlar ve etkileşimler X'i en popüler sosyal mecra yaptı.
ama solcuların kızgınlığını anlıyorum. mesela Musk'tan önce, liberal twitter'da Rusya'ya ait videoları koymak "banlanma" demek oluyordu. Çünkü liberal solcular, o "ruzya batıyyah" "ruzya gaybeddiyyah" palavralarının twitter üzerinden çökertilmesine izin vermek istemediler. ama bizim memleketin yerli lbieral solcusuna da sorsan hala "sol özghürlüg yeğenım" der. hayır. sol bir terörizimdir.
Musk bu X'i sırf bunun için aldı. Vatanseverlerin seslerinin kısılmayacağı bir platform olması için.
Not: Sarışın yargı dağıtıyor. Evet benim ülkem için de iyi değil ama adam kendi ülkesi için en iyisini yapıyor. keşke bizim de putin veya trump gibi kendi ülkesi ve kendi milletinin kimliğinin çıkarlarını gözeten bir liderimiz başımızda olsaydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie -
-
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ne gibi düşürdü? Küçük bir net taramasına bakıyor, ki bunlar eski veri sayılır; daha bile düşmüş olabilir:
ekonomimElon Musk’tan sonra Twitter eridi! X platformunun değer kaybı ortaya çıktıhttps://www.ekonomim.com/sektorler/teknoloji/elon-musktan-sonra-twitter-eridi-x-platformunun-deger-kaybi-ortaya-cikti-haberi-770252bigpara.hurriyet.com.tr
Musk ile geçen iki yılda X'in değeri 44 milyar dolardan 9,4 milyar dolara geriledihttps://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/musk-ile-gecen-iki-yilda-xin-degeri-44-milyar-dolardan-9-4-milyar-dolara-geriledi_ID1601366haber 240
Eski Twitter, "X" olunca battı mı: Hisse değerinin yüzde 79'unu kaybettihttps://haber240.com/ekonomi/eski-twitter-x-olunca-batti-mi-hisse-degerinin-yuzde-79unu-kaybetti-3956hI am not going to respond the rest of your gibberish.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
Bilmiyorum artık hocam, haberdeki sıralamaya göre baktım ben. Ama Elon'dan gelmesine de şaşırmadım açıkçası. Şu atışmaya ne gerek varsa... Ryanair'ın çizgisi belli, napsın starlinki zaten.
-
-
hisselerden çıkan yahudilerin bir anlamı yok. aklı olan şimdiden girer madem bu kadar hissesi düşmüş.
ama şirket olarak durum başka :
X (formerly Twitter) revenue shows recent growth with over $2 billion in the first nine months of 2025 (up 18% YoY) and a projected $2.9 billion for the full year, but it's still below pre-Musk levels, with Q3 2025 revenue at $752 million, driven primarily by ads, data licensing, and subscriptions, despite ongoing losses from high costs.
Büyüyor ve büyümeye devam edecek. Grok eklentisi ile zaten uçurdu :))))
üzgünümz solcu liberal arkadaşlar, ama Dünya'ya ilerlemeyi hep sağcılar sağlamıştır.
_____________________________ -
ben sana şu anda güncel fiyattan 1 ay sonrasına bir bilet baktım. öyle rast gele ucuza bilet arasam 1 euroya flixbus bile bulabilirsin. ama leş hizmeti %95 hep kazık fiyata alırsın.
_____________________________ -
Rastgele değil kendi aldigim biletleri gösterdim ve gördüğün üzere gayet ucuz fiyatları ortalama 15$
%95 kazık diyorsun %5 hep bana mi denk geldi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Farkındaysanız ben işin ticari kısmından ziyade uygulanabilirlik kısmına yorum yaptım. Starlinkin amacı ucuz ve herkese ulaşabilecek internet alt yapısı Ryanla ticaretini bilemem.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt