Şimdi Ara

Google Chrome'un dikey sekme özelliği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Google Chrome'un dikey sekme özelliği ortaya çıktı
    Chrome için yıllardır en çok talep edilen yeniliklerden biri olan dikey sekmeler, Google tarafından ilk kez geçen yılın sonlarında masaüstü Canary sürümlerinde test edilmeye başlanmıştı. Şimdi ise bu özellik, Chrome Beta sürümünde ortaya çıkarak genel kullanıma yaklaştığını gösteriyor.

Dikey sekme özelliği nasıl aktive ediliyor?

Gelişme, kendisini Google’da Chrome Developer Relations Engineer olarak tanıtan @bramus adlı kullanıcının X’te paylaştığı bir gönderiyle gündeme geldi. Paylaşıma göre dikey sekmeler, şu anda Chrome 145 Beta sürümünde "flags" bölümünden etkinleştirilebiliyor. Özelliği aktif etmek için chrome://flags/#vertical-tabs adresine gidip ayarı Enabled olarak değiştirmeniz, ardından tarayıcıyı yeniden başlatmanız gerekiyor. Sonrasında sekme çubuğuna sağ tıklayarak “Sekmeleri yana taşı” seçeneğiyle sekmeleri yana taşıyabiliyorsunuz. 

Ayrıca Bkz.Android cihazlar, hack ve veri sızıntılarını tespit edecek

Kaynak, devam eden paylaşımlarında dikey sekme çubuğunun yeniden boyutlandırılabildiğini, istenirse daraltılmış bir görünüme alınabildiğini ve Sekme Grupları ile sorunsuz çalıştığını belirtiyor. Buna ait ekran görüntüleri de paylaşılmış durumda.

Google Chrome'un dikey sekme özelliği ortaya çıktı
    Buna ek olarak, başka bir X kullanıcısı Chrome’un Ayarlar > Görünüm bölümünde Sekme çubuğu konumu seçeneğini sunduğunu ve sekmeleri yana almanın buradan da mümkün olduğunu söyledi.

Google henüz bu özelliğin ne zaman herkese açılacağına dair resmi bir açıklama yapmasa da, Beta sürümüne geldiğinden genel kullanıma sunulması çok uzun sürmeyecektir.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/chrome-vertical-tabs-beta-3633176/

• Ben hala eski tas eski hamam takılıyorum. Dikey sekmeleri ya da Windows'un görev çubuğunu dikey yapmayı denedim ancak bir türlü alışamadım. En çok kullandığım bilgisayarın ekranı FullHD 15,6". Aslında dikey sekme falan tam iş görecek gibi ama nedense alışamıyorum.

• Dikey sekme güzel bir şey

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yatay sekme candır. Dikey sekme gördüğüm kadarıyla görüş alanını daraltıyor, sevmedim. Ancak dikey sekme 20-30 sekme açıp sekmelerin hangi sayfada neyin nesiydi soru işaretiyle dolaşmak istemeyen kullanıcılar için iyi olabilir. O zaman sekmelerin adlarını görebiliyorsun belli ki. Yatayda göremezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.