Şimdi Ara

GAMİNG LAPTOP ŞARJ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba Lenovo ideaaped gaming 3 laptop sahibiyim. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Bilgisayarım yüksek güç ve performans isteyen oyunlarda (rust, bf, vs.) şarja takılı olmasına rağmen zamanla sarjı azalıyor ve kapanma noktasına geliyor. Aslına bakarsanız ilk aldığımdan bu yana bu sorun mevcut fakat o dönemler daha basit oyunlar oynadığım için sarjım 100 iken 96-97 civarına düşüyor ve daha fazla düşmüyordu. Bu yüzden beni rahatsız etmiyordu. Sorun bilgisayarda mı yoksa adaptörde mi bilmiyorum ama daha yüksek bir voltajlı adaptör alsam bu sorun çözülür mü ? yada çözüm öneriniz var mıdır ?

rtx 3050

24gb ram

ryzen 5 5600h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERCİM4K -- 7 Ocak 2026; 15:13:11 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

140 YA DA 170 GİBİ BİR ŞEY OLMASI LAZIM ORJİNAL ADAPTÖRÜ

Hocam baktım biraz ayrıntılı bir işleme benziyor yapabilir miyim tam emin olamadım ama performans yönünden sıkıntı yaşatmayacaksa eve gidince denemeyi düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: MERCİM4K

Hocam baktım biraz ayrıntılı bir işleme benziyor yapabilir miyim tam emin olamadım ama performans yönünden sıkıntı yaşatmayacaksa eve gidince denemeyi düşünüyorum.

Adaptorden olduğunu anlamanon en iyi yolu bu ya da fps sabitleyin yuksek fps aldigimiz oyunda 60 a sabitleyin bakalım şarj azalacak mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Laptop'un ihtiyac duyduğu güç sağlanan güçten fazla olduğu için bu durumu yaşıyorsunuz. laptop'un kabaca çektiği gücü görmek için HWinfo uygulaması ile cpu ve gpu watt değerlerlerine bakım (ama laptop yük altında iken bakın, cpu-z uygulaması ile stress testi yaparken örneğin).. cpu watt+gpu watt+ kafadan 30-40w (anakart, ssd, ram vs) ekleyerek toplamı adaptörün üstünde ise daha güçlü adaptör lazım demek (adaptör 135w ise 170w ile değiştirmek mesela).

MSI LAPTOP EKRAN SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Laptop sarj dengesizliği
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.