|
Bellek fiyatları düşmeyecek: Samsung ve SK hynix üretimi bilerek kısıyor
-
-
Biye genişletsin ki? Bu sefer ürettiği talebi karşıladığında yatırımı boşa gitmiş olucak ve kapasitesini boşuna büyütmüş olup maliyetlerini arttırmış olucak. Talep karşılandığında artan maliyeti bu sefer ürüne yansıtmak zorunda kalıcak ve yine zamlanmış olucak.
Esas benim anlamadığım şey satılan ürünün fiyatı aynıyjen talep arttı diye neden karaborsa misali fiyat artıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ...Keser Döner Sap Döner Gün Gelir Hesap Döner... -
Talep enflasyonu. Zaten dediğin, karaborsa olmuş. Gibi değil olmuş bile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
90lardan beri bellek piysasının klasiklerinden birisinden dolayı, fabrika yangınları. Eskiden hep böyle olurdu fabrika yanardı yaz oradan 2x :)
-
Umarım Çin bu RAM işine de el atar da bunları Intel'in şu anki halinden beter eder -tekel konumlarını suiistimal etmeleri açısından-... Ulen yeminle bu hard kapitalist şirketler yamyamlardan beterler, ula karlılık... anlarım da herşeyin bir ölçüsü olur, sanki şimdiye kadar zararına üretim/satış yapıyorlardı!
-
Kendince uzun vadede daha karlı, stratejik bir tercih yaptıklarını sanıyorlar ama aslında Çin'e her gün yeni bir sektöre girmesi için daha çok bahane veriyorlar. Dolayısıyla bu işte son kazanan Çin ve müşteri, kaybeden ise Samsung olur.
-
Neden artırsınlar pandemi zamanı da talep patladı sonra normale döndüğünde elde zibil gibi mal kaldı . Ticari şirket bunlar kar hedefleri var sana bana acımaz .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown -
Ya sel ya yangın ya deprem. hep bir bahane
-
SK Hynix seneye DRAM üretimini 8 kat (sekiz) arttıracağını söylemişti.
-
samsung ürün ve hizmetlerini asla satın almayacağım görsünler bakalım herkes aynı şeyi yaparsa kimin dediği oluyormuş anlar hepsi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NinjaXTR -- 3 Aralık 2025; 13:59:36 >
_____________________________ -
Micron'da Crucial markasını kapatarak tüketici pazarından çekilmiş ve artık veri merkezleri ve yapay zeka çözümlerine odaklanacaklarmış.
Samsung, SK hynix ve Micron, DRAM piyasasının "üç büyüğü" (big three) olarak adlandırılır. Ancak Micron, artık tüketici pazarında yer almayacak. Bu durumda, DRAM piyasasında tüketici tarafı tamamen Güney Koreli şirketlerin tekelinde kalmış olacak.
Umarım Nanya Technology gibi Tayvanlı DRAM üreticileri Micron'un yerini doldurur diyeceğim ama artan taleple birlikte yakın zamanda Micron seviyesinde üretim kapasitesine ulaşmaları pek mümkün görünmüyor. Micron'un bu kararından sonra Çinli ChangXin Memory ön plana çıkacaktır muhtemelen. Satın aldığımız ekran kartları veya belleklerin üzerinde bu adamların DRAM modüllerini görürsek şaşırmamak lazım. Çin'e güzel fırsat doğdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 4 Aralık 2025; 8:20:39 >_____________________________ Just leave me alone, I know what I'm doing!
(Kimi Räikkönen, Lotus F1 1st WIN, Abu Dhabi, Nov. 4 - 2012)
Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
2007 Formula One World Drivers' Champion
-
Incehesap ve pek çok sitenin ardından Vatan'da fiyatları arttırdı. Toplu sistem satışına insanları bağımlı kılmak için çok mantıklı hamleler bunlar.
_____________________________ O kadar çok şey sattım ki artık liste tutmuyorum. -
Daha bu hafta eski mini PC'me 8GB 1333MHz Laptop RAM'i baktım, 2.el fiyatlar uçmuştu. Bilinmeyen Stron marka 800TL idi. En düşük 650TL'ye Team marka buldum, Team bildiğim marka, güvenli alışverişle satın almak istedim satıcı cevap vermedi. 2 yıl önce 8GB 1333 Laptop RAM'i G.Skill marka 350TL'ye almıştım, satıcı çok ilgilenmişti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Az bekleyin, Kioxia hepsinin canına okuyacak.
_____________________________ BMW 320i First edition M Sport -
Tabi tabi, her sektör için böyle ki bu durum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ...Keser Döner Sap Döner Gün Gelir Hesap Döner...
En Beğenilen Yanıtlar
|
Umarım Çin bu RAM işine de el atar da bunları Intel'in şu anki halinden beter eder -tekel konumlarını suiistimal etmeleri açısından-... Ulen yeminle bu hard kapitalist şirketler yamyamlardan beterler, ula karlılık... anlarım da herşeyin bir ölçüsü olur, sanki şimdiye kadar zararına üretim/satış yapıyorlardı!
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt