*Bu içerik sponsorlu iş birliği içermektedir. |
Fiyat/Performans Klima Tavsiyeleri
-
-
TCL T-PRO aldım dün, bugün de karşıma bu video çıktı.Midealardan mı alsaydık ona göre iptal edicem ne dersiniz? 25.000 e aldım 12 BTU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrophyAddictt -- 13 Temmuz 2025; 13:49:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle midealardan alın.
_____________________________ İkinci ele param yetmedi, sıfırını aldım. -
bende 3 tane kaira var 12lik. 10 numara cihaz. servis, performans, wifi fiyatına göre cok iyi. sadece soğutmada kullanıyorum ama ısıtma performansını bilmiyorum.
24 e bu varken 36 ya midea ya gerek var mı bilmem.
2022 agustosta 8500e
2023 haziranda 12500e
2024 ekimde 18000e aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 13 Temmuz 2025; 14:32:21 >
-
kesinlikle TCL klima tavsiye etmiyorum
servis merdiven altı ben aldım pişman oldum
muhaatab olacak kimse yok
bilkom ilgilenmiyor
servis elemanları tcl klimalar hankında bilgili değil
TCL C-Fresh TAC-12CHSD-FAI 12000 BTU klima aldım servis kurulumu bilmiyor o derece vasıfsız elemanlarla çalışıyor
uğraşmak isteyenler alsın
tcl klima güzel ama servis çöp
-
hocam kargoya verilmediyse kesinlikle almayın
servis beş para etmez adamlar bir şeyden anlamıyor
git nereye şikayet edersen et diyorlar o derece
benim imkanım olsa hemen iade ederim o derece sinir oldum
kaç günden beri
-
Fiyatına göre özellikler iyi ama servis olmayınca bir anlamı olmuyor. TCL PRO serisi almıştım servisin kötü olduğunu görünce direkt iptal ettim siparişi.
-
Ucuz olan çoğu klima da elektrik tüketimi yüksek oluyor. Çoğunda SEER değeri 6 civarı oluyor. Midea gibi markalarda Seer genelde 7 üstü aslında parayı birazda enerji verimliliğine veriyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fhalei -- 14 Temmuz 2025; 11:34:38 >
-
Evet biliyorum ama tam hesaplamasını bilmesemde aradaki fiyat farkına degecegini düşünmüyorum. Aradaki 12 bin tl lik fark senelerce cikmaz heralde. Detaylı bilginiz var mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
-
Kesinlikle tcl almayın ben aldım merdiven altı servis klimayı kurmayı bilmiyorlar .bilkom yardımcı olmuyor .kendine dert almak isteyen alsın
klima iyi olabilir ama karşınızda muhatab yok .çapulcu insanlar ile muhatab oluyorsunuz .gidin nereye şikayet edersenız edin diyorlar servis yaklaşımı bu adamlarda korku yok
-
24000lik klima olarak samsung eğitim indirimi kapsamında AR24TSHZHWK/SK modeli 40700tl ye düşüyor sizce mantıklı mı?
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Musty3535123
Evet biliyorum ama tam hesaplamasını bilmesemde aradaki fiyat farkına degecegini düşünmüyorum. Aradaki 12 bin tl lik fark senelerce cikmaz heralde. Detaylı bilginiz var mi ?Kaira 3,6 kw
Midea 2,3 kw
Günde 12 saat klimayı çalıştırdığımızı varsayarsak klima dış ünitesi toplamda 4 saat çalışmış olur.
4 saat × 3,6kw= 14,4 kw günde enerji harcar.(Ayda 432 kw)
4 saat x 2,3 kw= 9,2 kw günde enerji harcar. (Ayda 276 kw)
Ankarada kw birim fiyatı vergiler ve dağıtım bedeli dahil 3,89 TL den hesaplarsak ;
Kaira 3,89 TL x 432 kw = 1680 TL
Midea 3,89TL x 276 kw = 1073 TL yapar.
Aradaki 10 bin TL lik farkın kendini amorti etmesi için kullanılması gereken süre 17 aydır. Her yıl 3 ay kullandığımızı varsaysak, 6 yıl sonra kendini anca amorti eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Listede alınacak klima yok.
Belki Midea. Oda belki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hangi markayı tavsiye edersin 12000 btu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Google bile yazsanız belli.
Mhi.
Panasonic.
Fujitsu - General.
Hitachi.
Sharp.
Toshiba.
ME (ithal olan).
Daıkın (ithal olan).
Midea.
Bunlardan birini al 30 yıl kullanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt