![]() https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri Yüksek lisans mezunu için de 32 yaş sınırı var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

![]() https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri Yüksek lisans mezunu için de 32 yaş sınırı var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam bugün aile hekimi muayenesinde tansiyon yüksek çıktı hastaneye kardiyolojiye sevk etti sevk süresi ne kadar 3 gün diye okudum forumlarda ve sitelerde doğruluk payı nedir 3 günden kasıt bugün sevk ettiği tarih ve 2 gün daha yani salı Çarşamba mı bilginiz varmı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Hocam ben de benzer bir durumdayim ve farkli bir sorum olacak, bir cok entrynizi de okudum ancak cevabini bulamadim. Yurtdisi yüksek lisansimda tez asamasindayim ve 2026 yili icerisinde mezun olacagim. Ancak tecilim 31 Aralik 2025 tarihinde bittigi icin o tarihten önce yoklama islemlerimi tamamladim ve er olarak dönem tercihlerini en son aydan baslayacak sekilde sectim.Mayis celbi icin askerlik cikmasi durumunda bedelliye cevirme islemi yaparak askerligimi 2027 yilina ertelemeyi planliyorum. Sorum su; Bedelliye cevirme islemini yaptiktan sonra yüksek lisans diplomami alip askerligimi 1 yil tecil etme sansim olur mu? (32 yas sinirina takilmiyorum). Hedefim önce mezuniyetle, sonra da yurtdisinda is bularak askerligimi tecil ettirmek. Selamlar. |
|
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri Sayfanın ikinci yarısında mezunlar için şartlar var, bedelli ayrı tutulmamış. Bedelli de olsa mezun ertelemesi kullanılabilir. Yurt içi bedelli askerlikten vazgeçip (bedelli yerleri açıklandıktan sonra) dövizle askerlik yapabilir misiniz orası muamma. Askerlik için bir ara Türkiye'ye gelmeniz gerekebilir. Yüksek lisansınız hala devam ediyor, tecili uzattıramadınız mı? Yurt dışı yüksek lisans için 3 yıl veriliyormuş (linkteki görselde var) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yanit icin tesekkürler. Ilk basvurumu 6 aylik er olarak yapip bedelliye cevirecegim icin bir farklilik olur mu diye düsünmüstüm ama böyle anladim ben de. Peki bu bedelliye cevirme islemini yaptiktan sonra kendimi 2026 yilinda bedelliye basvuran bir kisi olarak mi düsünmeliyim? Yani 2026 Mayis ayinda Bedelliye cevirme basvurusu yapip para yatirdigimi düsünürsek, siniflandirmam 2026 Aralik ayinda yapilip 2027 yili icerisinde bir dönemde askere gitmem mi beklenecek? Evet,yurt disi yükek lisans icin tecilimi 3 yil uzattim ama henüz mezun olamadim maalesef. |
|
Bedelli sınıflandırması her yıl ocak ayında yapılıyor. Aynı yıl şubat - aralık arası da peyderpey çağırıyorlar. 2026da başvuru + ödemeyi tamamlayanlar 2027de askere gidiyor, sizin de öyle olacak. Tecil hakkınızı kullandığınızda daha da ötelenir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Mevcut mevzuata göre lisans okuyarak max 28 yaşa kadar erteleme yapabilirsiniz. Ya Aralık 2029da yoklama işlemlerini yaparsınız, mezun olunca da mezun tecilini kullanırsınız ya da yoklama kaçağına düşer yine de mezun tecilini kullanırsınız. Yoklama kaçağı olana bedelli parası da artıyor. Bedelliyi karşılayacak durumunuz varsa hiç beklemeyin. Önümüzde 4 sene var, değişen kanunlar - kurallar olabilir. Şimdiden konuşmak zor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhabalar, Ben 1999 doğumluyum ve lisans mezunuyum 2022 yılında mezun oldum ve 2 yıl tecil hakkımı kullandım 2024 aralık ayında tecilim bittiğinde yoklama ve muayene oldum ve askere gidecektim. 2025 yılı mayıs celbi ile gidecektim lakin beklenmedik bir şekilde 2025 yılının mart ayında kpss'den 4b li olarak büro personeli ünvanı ile atandım. Personel şefim idareye dilekçe ver askerliğini tecil edelim dedi bende 2025 mart ayında dilekçemi verdim ve onlar bunu msbye gönderip aday staj memur olarak 1 yıl askerliğim tecil oldu. Tecilim 24 mart 2026 yılında biticek. Bu şekilde idareye dilekçe verip bir yıl daha uzattabilirmiyim acaba ? Önceden hiç kaçak veya bakaya durumumuna düşmedim. Bugün asalı aradım benim tecil olmadan kısa bi süre önce yerim belli olmuş Ağustos olarak gözüküyor hatta yerim bille beliymiş bu yıl tecil bittiğinde direk ağustosta gideceksin dedi bana ama ben göremiyorum tecil ettirdiğim için < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muh3232 -- 27 Ocak 2026; 21:32:56 > |
|
Aynen öyle, tecil edildiği için edevlette göremiyorsunuz. 27-31 temmuz haftası sevk belgesi alımı açılır. O hafta en yakın şubeye gidip sevk belgenizi alabilirsiniz. Ya da o zamana kadar bedelliye çevirirsiniz. Yapabiliyorsanız edevletten (yoksa şubeden) yeniden hizmet tercihini doldurup ilgili bankalardan birine 333 bini yatırırsınız. 2027de şubat - aralık arası bir ay bedelli yaparsınız Ekleme, tecil uzatma işini kurumunuzun personel işleri ile görüşünüz. Hakkınız varsa tecil yapılır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 27 Ocak 2026; 23:24:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Olursa edevletten erteleme başvurusu yaparsınız O olmazsa en yakın şubeye gidip erteleme yaptırırsınız. Edevletten alınma lisans mezun belgesi çıktısı da yanınızda götürünüz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|