Şimdi Ara

USB WI-FI STICK'ime anten çıkışı ??? (Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç sitede gördüm adamlar farklı markalardan anten çıkışı almışlar...

Buradan inceleyebilirsiniz:

http://vbm.lan23.ru/wifi/usb/usbstick1.html

http://forum.wirelessnederland.nl/viewtopic.php?t=9387

Bu da benim wi-fi... Şimdi ben bundan nasıl koax kablo ile çıkış alabilirim?

Bunlar da arka görünüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benek -- 7 Kasım 2006; 23:55:37 >

• iide adamların bu aldığı anten cıkısı ne işe yarıyo tam olarak ben onu anlayamadım??????????????
    Bence USB stickin şeklini de bozmayın.http://usbwifi.orcon.net.nz/ adresine bir bakın, mutfak aletleri ile neler yapıyorlar :) Evimde denedim gerçekten işe yaradı.
  • Ben de biliyorum. Daha bir çok site var bu konu ile ilgili... O en uçtaki beyaz seramiğin anten olduğunu biliyorum. Onun oradan havya ile sökülüp koax kablonun içteki ucunun oraya lehimleneceğini, dışta kalan pürçekli kısmının bir yarısının GND'ye lehimleneceğini biliyorum. Ancak pürçekli kısmın diğer yarısı nereye??? İşte bunu çözemiyorum... (Yoksa hepsini mi GND ye lehimleyeceğim?) Bu deneme yanılma yöntemiyle yapılamayacak bir şey... Ufak bir hata ile stick çöpe atılacak hale gelir... İşte bu konuda eğer bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 8 Kasım 2006; 18:23:30 >

Orjinalden alıntı: silicon

Uygun anten ve uygun kablo olmazsa mesafe artacağına daha da düşebilir bile.!!!!

Uygun anten tipleri var... Hem de milimetrik anlatılmış.... Yapımı da gayet basit... Kablo olarak ta koaxial kablo kullanacağım. Tek sorun yukarıda bahsettiğim gibi

Orjinalden alıntı: Benek

Ben de biliyorum. Daha bir çok site var bu konu ile ilgili... O en uçtaki beyaz seramiğin anten olduğunu biliyorum. Onun oradan havya ile sökülüp koax kablonun içteki ucunun oraya lehimleneceğini, dışta kalan pürçekli kısmının bir yarısının GND'ye lehimleneceğini biliyorum. Ancak pürçekli kısmın diğer yarısı nereye??? İşte bunu çözemiyorum... (Yoksa hepsini mi GND ye lehimleyeceğim?) Bu deneme yanılma yöntemiyle yapılamayacak bir şey... Ufak bir hata ile stick çöpe atılacak hale gelir... İşte bu konuda eğer bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Diğer yarısı derken ne demek istiyorsunuz anlayamadım koaksiyel kablonun bir iç iletkeni var bir de dış iletkeni var bu dış iletken zaten tek parça değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 8 Kasım 2006; 19:11:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

quote:

Orjinalden alıntı: Benek

Ben de biliyorum. Daha bir çok site var bu konu ile ilgili... O en uçtaki beyaz seramiğin anten olduğunu biliyorum. Onun oradan havya ile sökülüp koax kablonun içteki ucunun oraya lehimleneceğini, dışta kalan pürçekli kısmının bir yarısının GND'ye lehimleneceğini biliyorum. Ancak pürçekli kısmın diğer yarısı nereye??? İşte bunu çözemiyorum... (Yoksa hepsini mi GND ye lehimleyeceğim?) Bu deneme yanılma yöntemiyle yapılamayacak bir şey... Ufak bir hata ile stick çöpe atılacak hale gelir... İşte bu konuda eğer bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Diğer yarısı derken ne demek istiyorsunuz anlayamadım koaksiyel kablonun bir iç iletkeni var bir de dış iletkeni var bu dış iletken zaten tek parça değil mi?

Evet, dışarıdaki pürçekli kısım tek parça... Ancak adamlar o tek parça olan pürçekli kısmı da soldan ve sağdan ikiye ayırıp, (normalde ikisi de aynı) birini resimlerden anladığım kadarı ile gnd'ye, diğerini de ???? kısmına lehimlemişler. İşte ben de bu kısmı anlayamadım.

Hatta benim stick'e benzeyen (ant. çıkışındaki seramik parça nedeni ile) başka bir usb stick'ten alıntı:

Seramik anten çıkarıldıktan sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benek -- 8 Kasım 2006; 19:27:11 >

• Oradan söktüğü SMD parça ile beraber o küçük kısmın toprak bağlantısı yok olmuş galiba o yözden oraya lehimletiyor. Ben böyle anladım. Ama ikisi de aynı kaplama sonuçta.
  • Arkadaşlar. o kullanılan kablo semi-rigid kablodur. bildiğimiz koaksiyel kanloların 2.4GHz deki kayıpları çok fazladır. semiririjit kablo pahalı bir kablodur ama kayıpları o frekanslarda epey azdır. İç iletkeni saran beyaz katman ise teflon dur. Size gereken ise 50 Ohm semirijit kablodur.
    Resimdeki uygulamada ya sağlamlık açısından , ya da şase ile irtibatın daha sağlıklı olması açısından , ya da her ikisi de geçerli olabilir tabii ki , şase zırh kablosunu iki bölüme ayırıp , her ikisi de şaseye gelecek şekilde lehimlemişler. Yani özel bir durum yok kısacası.
    Saygılar.

Peki hocam, daha sorularım bitmedi eğer mazur görürseniz....

1) Ben Ç.Kale'de oturuyorum... Bu bahsettiğiniz semi-rigid kablo her yerde bulunabilir mi? Malum burası İstanbul'un yanında devede kulak kalıyor. Eğer bildiğiniz bir yer varsa (internet üzerinden sipariş kabul eden) bana int. adresini verebilir misiniz?

2) Metre üzerinden fiyat olarak bir tahmininiz var mı?

3) Hadi ben bu kabloyu bir şekilde temin ettim diyelim... Anten ile usb stick arasındaki mesafe artarsa kayıp korkunç hale gelir mi? (Örn.: 10-12 metre kadar...Bu mesafe korkunç bir fiyata denk gelmez umarım)

4) Bu kablo ile beraber kullandıkları "n tip dişi konnektör" zorunlu mu? Tip olarak basit bir şeye benziyor. Özel bir durumu mu var o basit gibi görünen parçanın? Hatta 50 ohm. falan gibi bir ibare kullanılıyor. N-tip dişi konnektör için... Bunun yerine örnein dijital uydu receiver'larının ve ya diseq switch'lerin çıkışına benzer bir parça kullanılabilinir mi?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benek -- 8 Kasım 2006; 22:30:12 >

• 1. heryerde bolca bulunan bir kablo değil.
    2. vericilerde kullanıldığından pahalı olduklarını biliyorum ama bir soruşturup bilgi veririm.
    3. bence gelir ama o kadar uzatmak zaten verimini de düşürecektir. yine de bir araştırayım.
    4.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/N-Connector.png/180px-N-Connector.png
    http://huangliang.electrical-connectors-manufacturer.com/images/n-series.jpg
    http://wireless.gumph.org/content/3/7/011-cable-connectors.html
    http://img.alibaba.com/photo/11456480/N_Connector.jpg
    http://www.sorgonet.com/network/biquad/
    http://www.baco-army-goods.nl/componenten/n-connector.jpg
    http://images.google.com.tr/images?q=%22n+connector%22&svnum=10&hl=tr&lr=&start=20&sa=N&ndsp=20
    .........
    Görüleceği üzere epey irice ve hemen hemen tüm profesyonel test cihazları ve verici sistemlerinde kullanılan ( çok yüksek güçlerde değil tabii ki mesela 1kW üzeri değilim atmasyon bir değer olarak ! ) 50 Ohm luk ve altın kaplamalı minik RF soketlerinden sonraki en kaliteli ve en az kayıplı konnektör çeşididir kendileri. bence aslına bağlı kalmalısınız.
    Çanakkale şurası. şayet uygun bir fiyat ve yeterli miktarda bulunabilirse , göndermek kolay. 2 yıl kadar önce bir arkadaşım bir makara ( sanırım 40-50m olsa gerek ! ) semirijidi 300$ a o zamanki topkapı bitpazarından almıştı. haala bitiremedi. Ama o tür kablolarla uğraşan arkadaşlar var. Bir sorup haber veririm inş.
    Kolay gelsin.

• Harika olur hocam.... Haberlerinizi bekliyorum.
  • Konu epey bi zaman aşımına ugramış fakat bi yorum yapmak istedim orda kullanılan kablonun ismi RG174 yada RG178 kablonun tam kesiti fotograftan anlaşılmıyo ama dedigim gibi bu kablo semirijit kablo degil semirijit kablo kalınlıklarına göre 0.086inc yada 0.141inc gibi boyutlara sahip tamamen sert ve makinasıyla bükülüp kullanılması gereken bi kablo ve fiyat olarak epeyce pahalı bi kablo.... Saygılarımla...
    kablonun blendajını ikiye ayırıp burarak 2 PÜRÇEKLİ yere lehimleyin

kablo rg174 kullanabilirsiniz(30-40 cm geçmesin)
    satış sitelerinde wireless anten uzatma kablosu diye satılır, uçları konnektörlü 6 m likler 10 lira civarı
    yada arabalara radyo montajı yapan elektrikçilerde eski antenlerden çıkma hurda olarak çuvalla vardır, biraz isteseniz verirler.
  • abi nasil bi konu hortlatma bu :))) 4 yil once atilmis son mesaj
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.