Şimdi Ara

SIFIR ARAÇLAR -FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2026 (21878. sayfa)

5 sn
437.556
Cevap
6.953
Favori
77.108.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1352 oy
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş
  • UfukKarakiraz 7B7EB kullanıcısına yanıt

satamıyorlar indirim de yapmıyorlar. geçen ay 1.810'a kadar verdiler bunu. yıl bitiyor halen aynılar. bekleyin geliyoruz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam cevap için teşekkür ederim. Aracı Tuzla-Kartal arası eşim işe gidip gelirken kullanacak. Yazdığınızdan anladığım kadarıyla bu mesafedeki dur-kalklarda aşırı sıcaklık uyarısı vermez diye düşünüyorum. Bende Clio 5 var, çocuk doğacağı için daha geniş bir araba bakıyorduk, bu modelde karar kıldık ve Vision donanımı bize yeterli geliyor. Haklısınız, uzun süre sonra ortaya çıkacak problemler için can sıkmaya değmez; ancak malum, 2-2,5 milyon lira para verince insan ister istemez huzursuz oluyor.

• Şu muhabbetleri bırakalım araba ev satışları sıfır fiyatları düşüyor nüfus azalıyor evlilikler yok oluyor talep yok vs yarı fiyatına gelecek gibi konuşmalarla bu kafayla beklerseniz cok beklersiniz doların fırladığı 2021'den den beri aynı muhabbet. ihtiyacı olan alır ihtiyac meselesi. ülkede ne 5 tlden 3 tle düşmüş. ben bekleyim 1-2 sene 3 te 1 fiyatına alırım kafasıyla yürümez iş. sonra üzerine koyup alırsınız.

Benim bankalar dediklerim BDDK'da mevduat bankası olarak bahsedilen büyük bankalar.

Hedef Yatırım ve Tera Yatırım BDDK bünyesindeki Kalkınma ve Yatırım bankaları olarak geçiyor. Bu 2 banka da şu an BDDK listesinde görünüyor.

Yaşanan olay aslında anlatılanlardan da büyük gibi. İnşallah ülke ekonomisi bu olaydan çok zarar görmez. Ve ayrıca hak sahiplerinin haklarını da bu fonlara hiç para yatırmamış kişilere vergi olarak yansıtmadan rücu etmenin bir yolunu bularak bu olay kapanır diye temenni edelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hayırlı olsun,ne aldınız ,mahsuru yoksa,ben de benzer durumdayım.

Teşekkürler,baya bilgilendim,hyundai BOSE sistemmiydi?

Bayide,ağustos sonu,2.800.000 etiket vardı ve satışa kapalı,kampanyalı,2390' jaeco 7 evolve ,verelim demişlerdi.

Ağustos ayarı olur.

Tesla'nın 2 gemi getirmesi ile, Togg'un tüm kapasiteyi satması, Ioniqler vs derken elektrik payı %25 çıkar tekrardan.

Burada KGM'den yine ilginç bir adet görebiliriz. Ciddi ciddi satıyorlar aylardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASJV06 -- 23 Eylül 2026; 15:23:39 >

Hayır. Standart ses sistemi

Daha almadım, elektrikliye yön çevirmiştim ancak içime sinen araç bulamadım. Elektrikli araçların bu ortamda da sırf yürütme maliyetinden dolayı tercih etmeyi de mantıklı bulmadım. Terramar ve Taigo mevcutla devam.

Şu arabayı 3-4 ay önce 1250'ye veriyorlardı.

Euro bir yılda %14 artmış. 1250'ye %14 artış yapsan bile 1425 olur.

Ne ara 1540 isteniyor anlamadım. Fiyat performanstan çok uzaklaştı Citroen araçları. O kadar uzak ki anlatamam.

SIFIR ARAÇLAR -FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2026
  • Avrupa'da Tesla'da durumlar ne?

Geçen sene araba basan Tesla neden bu sene 6 ay sonrasına söz veriyor?

Cevap..

Tesla Avrupa'da Model Y'yi Giga Berlin'de araçları üretiyor. Fabrika kapasitesi haftalık 5-6 bin civarındadır. Ekim ayı itibariyle 7500'e çıkacağı açıklanmıştır. Cristmas tatiliydi fabrika bakımıydı derken yılda ortalama 240-250 bin adet civarı üretim kapasitesi var. Bu rakamın kademeli olarak 500 bine çıkacağı açıklandı ama güncel durumda 250 bin adet civarı bir tam kapasitede üretim kapasitesi var.

Fabrika tam randımanlı olarak 2023'de devreye girdi.

2023 Yılında Avrupa'da 250 bin adet Model Y satıldı.

2024 Yılında Avrupa'da 210 bin adet Model Y satıldı.

2025 Yılında Avrupa'da 150 bin adet Model Y satıldı.

Bunlar Avrupa ülkeleri için açıklanmış satış adetlerinin toplamları.

Bu rakamlara Avrupa'da üretilip Türkiye'ye yollanan veya 2025 yılı için Kanada'ya yollanan araçlar dahil değil.

Bu araçlarıda dahil edersek. 2023 yılında 262 bin adet. 2024 yılında 225 bin adet. 2025 yılında ise 190 bin adet araç satılmış görünüyor. Fabrika üretim adetleri biraz farklı olabilir. Zira önceki yıl üretilen araçlar olabilir vs.

Sonuç olarak yukarıda ki rakamlar bize gösteriyor ki. 2025 yılında fabrikanın atıl kapasitesi yaklasık %12 kadarı Türkiye %5 kadarı ise Kanada ile kapanmıştır.

Gelelim 2026'ya.

Avrupa'da Tesla satışı olan yaklaşık 27 ülkede Tesla satışı olsa da. eu-evs.com isimli web sitesi 6 ülkenin günlük. 8-9 ülkenin ise aylık elektrikli satışlarını düzenli paylaşıyor. Burada gelen verilere göre bu yıl ilk 8 ayda, paylasılan 14 ülkede satış adeti 2025 tamamında satılanı yakalamış durumda. Eylül'ün ilk 20 gününde ise günlük rakam açıklayan 6 ülkede ki satış sayısı sadece 10 bin üzeri model y. Tesla'nın çeyreğim ilk 2 ayında üretip, çeyreklerin son ayında teslim stratejisi Avrupa'da da geçerli.

Bu durumda bu yıl Avrupa'da toplam satışın bu matematikle devam ederse Türkiye hariç 250 bini çok rahat geçeceğini kabul edebiliriz. Ki Avrupada performans modeli hariç teslimler Aralık ve sonrasına kalmış durumda.

Peki bizimki pazar değil mi, geçen sene iskonto falan olsa da fabrikayı kurtardık derseniz.

Burada ötv dilimleri devreye giriyor.

Avrupa'da Tesla fiyatları internette ne yazıyorsa o, ekstra bir indirim vs olmuyor. Şu anda günel fiyatlarda bile Standart pakette 5000 euro. Premimium paketlerde 7500 Euro, Performans pakette 13000 euro Avrupa'dan ucuz satıyor Tesla ülkemizde.

Aynı SC'ları 10 lirada tutması gibi, aslında bir nevi diyet ödeyerek fabrikanın yan sokağında oturan adama göre modele göre 5-13 bin euro arası ucuza araba satıyor.

Durum böyle iken bize ayrılmış kotaların eskiye göre azalması normal.

• hasodayı kullanıcısına yanıt

Erdemir bayi 2350k fiyat verdi, mavi renk kalmış sadece.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    PS4+HUAWEİ MATE20 LİTE+asus tablet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dusunsel

Fon ve hisse senedi piyasasında yapılan usulsüzlükte bankaların payı yok ki. Bankalar rahatsız olur veya olmaz bu ayrı bir konu. Son olan olayların bankalarla ilgili olduğuna dair en ufak bir kanıt yok.

Eğer ki katılımevim insanlardan topladığı paraları şu an tasfiyede olan fonlarda değerlendiriyorsa Katılımevim'in ve devletin bu konuda açıklama yapması gerekiyor. Çünkü Pusula Portföy tüm olayların merkezi konumunda ve Pusula ile Katılımevim aynı gruba ait.

Sadece bu bilgisizlik ve belirsizlik durumu bile temkinli olmaya yeter.

Ben de tahmin yazdım yazımda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.