Şimdi Ara

Otomatik seiko presage saatim ileri gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Yaklaşık 1 hafta önce aldığım seiko presage SPB525J1 otomatik saatim günde ortalama 20 saniye ileri gidiyordu. Bu sabah saatin saniye ayarını yaptım. Ve son 12 saatte 1 buçuk dakika ileri gittigini gördüm. Bu miktar fabrika standartlarının dışında. Bu durum ilk haftasında olan bir saat için normal mi? Servise götürmem gerekiyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kargoda mıknatıslanmış olabiliyorlar. Servis demagnetize edebilir, açmadan yapılan basit bir işlem, ama dakikliğini kontrol etmek için bekletebilirler. Bu, iyi ihtimal.

Sorun bu değilse, düşürmediyseniz, bariz bir kalite kontrol hatası var. Bence ilk günlerde görülen hatalarda iade talep etmek daha doğru. Bu fiyatlardaki bir saatte hiç olmaması gereken hata.

• Bende ekleme yapayım. Uzun süre vitrinde bekleyen bir saat alıp almadığımızı bilmiyoruz. Otomatik saatler ne kadar pahalı, kaliteli olsada içlerindeki mekanizmada iğne ucu kadar yağ vardır. Belli bir zaman sonra işlevinde azalma olur ve sapmalara sebep verir.

Düzenli olarak bakımını gerçek saat ustalarına yaptırmak gerekli.

1 haftalık saatinizi garantiye yollayın en iyi seçenek bu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpEeDy! -- 30 Ocak 2026; 0:54:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ¦Pentel Smash ? Graph 1000 ? GraphGear 1000 || Lamy Safari Matte Black
  • ¦Samsung 55" 3D LED Smart Tv || Samsung S7 Black
  • ¦
  • Merhaba. Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Saati saatvesaatden aldım. Vitrinde duruyordu. Vitrindeki kapak çalışanlarda bulunan bir mıknatıs ile açılıyordu. Sanırım o sırada manyetize oldu. Saati bana satan hanımefendi saatin çok yakın zamanda geldiğini söylemişti. Yani Saat uzun süre beklediği için olmuş olamaz. Tabi oradaki kişinin sözüne ne kadar güvenilir bilmiyorum. Birkaç gün içinde saati yakınımdaki şubeye götürüp destek isteyeceğim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yedek parça olarak saat ibresi, özel tornavidalar sipariş etmiştim. Bayağı mıknatıslanmış geldiler, o kadar ki birbirlerine yapışıyorlar. Manyetizmanın büyüğü gümrüklerdeki taramalarda oluyor sanıyorum, çok sık rastlanıyor bu aralar, başkalarından da duyuyorum.

Saat yenidir, çünkü model yeni. Bir sene var, yok. En şık modellerden biri bence, iyi günlerde kullanın. Yeter ki basit bir sorunu olsun, Seiko 'etachron' eşpamanlı (denge yaylı) maknizmalarda eşapman yayı yuvasından çıkar bazen, (taşınırken sarsıntıdan da olabilir), bir de manyetiklenme. Bir dakika gibi büyük sapma verebilecek basit sorunlar bunlar.

6R mekanizmalar da, malesef, hata oranı biraz yüksek mekanizmalar. Parçalar kaliteli, mekanik tasarımı uzun ömürlü olacak şekilde, ama yağlama hatası oluyor. El montajı değiller neticede ve otm. makineler biraz miktarları kaçırabiliyormuş. Bu bakımdan da değerlendirin bence, servis çabuk düzeltemezse koşulsuz değişim veya iade zamanını kaçırmayın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lorus otomatik saat
    14 yıl önce açıldı
    Seiko 5 vs Orient Otomatik
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.