Şimdi Ara

Mersin Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle bu konu bölüm veya üni tavsiyesi konusu değildir yanlış yere açtın demeyiniz lütfen.

Mersinde bu üniversitede eğitim görmüş forum üyeleri varsa oranın eğitimi hakkında tecrübelerini aktarmalarını isterim.

İlla "bura eğitim bölümü mü git oraya aç hebele hübele" demeyin okul binasının bile orda olduğundan çoğu kişinin haberi yoktur. Çok küçük şehrin içinde apartman gibi kurulmuş zaten 50 kontejyanı var onlarında hem forum üyesi hem de üniversite bölümünde takılıyor olabilme ihtimali yok o yüzden buradan sadece oraya okuyan tanıdığı vs olanlar için tecrübe aktarmasını istiyorum, tavsiye konusu değildir.

Edit: Görsel. İlk fotoğraftaki mersin üni, başlıktaki yüksekokul ise 30km uzağında diğer fotoğraftaki binalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 18 Temmuz 2019; 20:22:24 >

• İşletme bilgi yönetimi içinmi bakıyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaanbora K kullanıcısına yanıt
    bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri

Okul nasıl peki eğitim sistemi veya diğer öğrencilerden duyduklarınız, diğer büyük normal üniversitelere göre böyle şehir içinde küçük bir bina şeklinde olması falan garip geldi bana sanki istediğim eğitimi veremeyecekmiş gibi duruyor. Türkiyede 4 tane okulda bulunan bir bölüm olması ve mühendislikten daha avantajlı iş olanakları olması beni cezbetti lakin dediğim gibi beklediğim gibi değil okulun görseli.
    Bende gittiğim zaman benzer görüşteydim sanki liseye gidiyormuş izlenimi veriyor ama zamanla alışıyorsun sonuçta orda öğretmenler sana ders anlatıcak sen dinliyceksin ayrıca eğitim bir yere kadar önemli olan o süre içerisinde senin kendini ne kadar geliştirdiğindir okul sana sınavları geçersen diploma kazandıracak iyi bir iş değil binaya çok takılma okumak içinde bence güzel bir yer ucuz bir ilçedir benim zamanımda erkek yurdu yoktu sonradan açıldıysa bilmiyorum kız yurdu özel vardı sonra devlet yurduna dönüştürüldü kiralar uygun ilçede dolmuşla gider gelirim dersen merkeze doğru giden yolda erdemlinin beldeleri var oralarda yazlık siteler var sezon dışı olduğundan daha uygun fiyata kiralık ev bulabilirsin bunlar dışında özel olarak soracakların varsa elimden geldiğince cevaplarım

Yaşaması güzel bir yer diyorsunuz bence de öyle gözüküyor. Daha önce hiç bakmamıştım mersine ancak çok güzel bir şehir olarak gözüküyor. Erdemli de ona keza güzel bir yer. Ancak ben kariyer yapmak istediğim için verilen eğitimin kalitesini merak etmiştim. Sizin bölümle aynı olmadığı için pek bir şey diyemeyebilirsiniz ama hiç benim söylediğim bölümü okuyan arkadışınız oldu mu ? Durumu nedir şuanda mesela
    Bahsettiğiniz bölüm bizim mezun olduğumuz sene yada bizden sonraki sene açıldı pek bilgim yok o yüzden başladığımızda okuldaki tek 4 yıllık bölüm bizdik

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, son bir defa şunu sormak istiyorum bu okulun diğer okullara göre aşırı abartı eğitim farkı var mı ? Bazı okullar hakkında çok kötü şeyler duyuyorum o dönemin hocalarına dair veya okuldaki akademisyenlerin disipsinsizliğiyle ilgili. Bu okulda normal verilmesi gerek ders veriliyor mu yani öğrenci bir şeyler başarmak istiyorsa gerçekten bir yerlere gelmek istiyorsa ve çaba sarf ediyorsa ona destek oluyorlar mı yoksa amaan oku al diplomayı git gibi bir algı var mı?
    Benim öğretmenlerim ilgililerdide ben pek ilgili değildim :) dersimi anlatır giderim gibi birşeyde yoktu zaten okuldaki yerleri belli hepsinin gidip kafana takılanı rahatça sorabilirsin. Bu arada lisede ne mezunusun neden bu bölümü tercih etmek istiyorsun işletme bilgi yönetimi yani mezun olduğum bölüm senin bölğme benziyordu 2 devlet 1 de özel ünide vardı ama hiç biyer tanımıyordu bizi kpss için bize kadro yoktu mezuniyette diploma transkript birde yanında işletme denklik belgesi verdiler bize ki o denklik belgesi 7-8 senenin emeği olduğunu biliyorum dersenki devlet işi değil kendime özel sektörde yer edinicem diye orası senin kararın iyice araştırmanı şiddetle tavsiye ederim gideceğin bölümü

Bölüm olarak bugün btbs bölümüne 1-2 saatlik araştırma yaptım ve kendime uygun olduğunu ve yine bana bağlı olarak istediğim kadar gelişebileceğimi öğrendim. Mühendislik bölümlerindeki derslerin olmadığını, ekstra matematik fizik kimya vs derslerinin olmadığı sadece yazılım ve elektronik üzerine kısaca mesleğin üzerine yoğunlaşılmış bir bölüm. Mühendislik dersleri olmadığı için çok vakit kalacağından ötürü o boş vakitte olabildiğince kendime bir şeyler katarsam ve bunda üniversitedeki hocalarım da biraz destek olursa iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum. Bu da özel sektörde iş imkanı tanıyor.

Ben anadolu lisesi yani düz lise mezunuyum. Geçen sene mezun oldum 402.000 sayısal yaptım mühendislik için mezuna kaldım ve 324.000 sıralama geldi bu sene. Hep mühendislik hedeflediğimden apışıp kaldım şimdi ne yazsam ne etsem pekte bilemiyorum aslında. Orman mühendisliğini öneriyor yakın çevrem, masa başı iş diyor her gün sahaya inmezsin mis gibi iş diyor ancak daha önce alakamın olmadığı bir iş. Tabi yine orman mühendisliğini de yazıcam sonuçta bu ülkede ben şöyle olmak istiyorum diyip öyle olup güzel güzel maaş alamıyoruz. Sistem bizi isteklerimize ve becerilerimize değil istemediğimiz parası olan işlere itiyor mecbur önceliğim bu şekilde olacak. Sonraki tercihlere de iş imkanının daha düşük olduğu benim gelişmeme bağlı olan BTBS gibi alanları yazacağım. 24 tercih hakkı var her birini araştırıp yazmak istiyorum o yüzden bu konuyu açtım.

• 4 yıl mersin ünide okudum. Şehir olarak benim zamanımda tam öğrenci şehriydi.Ama iki yıl önce gittiğimde mhp li belediye başkanı resmen içine etmiş şehrin. Ruhunu kaybettirmiştir. Sahiller bomboş. Her yer suriyeli. Erdemli de okursan merkezden çok uzak olacaksın. Mersinin merkezine uzak. Git gel yapmak yoracaktır seni. Üniversite hayatı önemli bence. Seni hayata hazırlayan sosyalleşmeni sağlayan ilk yer. Erdemlide sıkılırsın. Mersin üniversitesinin içinde de yüksek okul var. Ordan da bi bölüm bakabilirsin.
  • StartPy kullanıcısına yanıt
    belediye suriyelileri getirdi demedim. şehrin ruhunu kaybettirmiş dedim. sahil ruhsuz bi yer olmuş. tüm kafeleri kaldırmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.