Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.464
Cevap
195
Favori
609.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir aptallık sonucu Türkçe bölüm (Haberim yoktu aslında önceden %30 İngilizce idi diye biliyorum tamamen Türkçe yapmışlar sağolsunlar.) seçtim yatay geçiş yapmak istiyorum İngilizce bölüme bu durumda ne yapmam gerekiyor IELTS TOEFL girsem olur mu. Benzeri durum yaşayan duyan var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Buketbuz

Cevap için teşekkürler. Kayıt esnasında eski okulun öğrenci kartını aldılar ve bana bir tane öğrenci belgesi verdiler verirken de “Giriş çıkışlarda bunu kullanacaksın.” Dediler. Aynı şekilde sisteme düşmesi zaman alır da dediler ama düne kadar baktığımda e devlette eski okulum vardı bu sabah uyandım yok umarım yeni okul bir an önce ekler kaydımı :(
    Aynen benden de kartı aldılar bana da öğrenci belgesi değil de mühürlü imzalı bir kayıt belgesi verdiler sanırım bu da iş görür. :) Bu arada ben geçen yıl kredi alıyordum acaba kesilir mi bildirmek gerekiyor mu kyk ya bilgisi olan var mı?

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Arkadaşlar ben bir aptallık sonucu Türkçe bölüm (Haberim yoktu aslında önceden %30 İngilizce idi diye biliyorum tamamen Türkçe yapmışlar sağolsunlar.) seçtim yatay geçiş yapmak istiyorum İngilizce bölüme bu durumda ne yapmam gerekiyor IELTS TOEFL girsem olur mu. Benzeri durum yaşayan duyan var mı acaba?
    İnglizce bölüme geçiş yaparsan sene başında muafiyet sınavı yapıyorlar geçersen 1 geçemezsen hazırlık okursun. Bende türkçe bölümden ingilizceye geçtim ordan biliyorum :)
  • Ben biraz önce yeni üniversiteyi aradım. Üniversiteler belge değiştirir, eski üniversitenden seçtiğiniz dersler pasifize olur bundan ötürü eski üniversiteden ders seçebilirsiniz bir problem olmaz dediler

Orijinalden alıntı: Blackingg

İnglizce bölüme geçiş yaparsan sene başında muafiyet sınavı yapıyorlar geçersen 1 geçemezsen hazırlık okursun. Bende türkçe bölümden ingilizceye geçtim ordan biliyorum :)

Alıntıları Göster
    E devlet işlemleri tamamlanınca yine e devletten okul değişikliği yapılıyor diye biliyorum ama işte sistemde tamamen yeni okulda görülmelisin ki Kyk sorgulama yaptığında doğru bilgi verdiğini bilsin

Orijinalden alıntı: Mr.Rockefeller

Ben biraz önce yeni üniversiteyi aradım. Üniversiteler belge değiştirir, eski üniversitenden seçtiğiniz dersler pasifize olur bundan ötürü eski üniversiteden ders seçebilirsiniz bir problem olmaz dediler
    Siz tam olarak nasıl sordunuz acaba? Yani mesela yapmazsak sorun olur mu? Çünkü benim eski üniversitem ders kaydını kapattı

• Eski üniversitemden ders kaydı yaparsam bu bir problem oluşturur mu, eğer ders kaydı yaparsam geçişimde bir problem olur mu şeklinde sordum,söylediğim şekilde bir cevap verdiler. Eski üniversiteni bir ara, bildiğim kadarıyla mazereti varsa belirli bir süre içerisinde ders kaydı yapabiliyorsun yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rockefeller -- 21 Eylül 2018; 15:10:42 >

• www.khas.edu.tr
    2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları Açıklandı
    http://www.khas.edu.tr/news/1606

• quote:

Orijinalden alıntı: OneForSorrow

Hocam ben bu sene sonu yatay geçiş yapmayı düşünüyorum eğer derslerimi saymazlarsa geri dönebilme şansım var mı?Yani Marmara için prosedür nasıl bilmiyorum ama başvuru yaptım kabul edildim kaydoldum diyelim ama derslerimi saymadılar geri dönebilir miyim?
    Bak başıma geleni anlatayım sana. Ben derslerim sayılmayınca kendi okuluma geri dönmek istediğimi söyledim, yapabilirsin dediler. Tabi kayıt olmuştum Gebze'ye. Neyse dilekçe verdim, öğrenci işlerindeki kadın kaydımı sileceğini söyledi. Meğerse silmek yerine iptal edilmesi lazımmış. Kendi okuluma gidince bana Yök sisteminde yatay geçiş yaptığımı, daha sonra kendi isteğimle okulu bıkraktığımı söylediler. Burda okuyazamazsın, tekrar yatay geçiş yapmalısın o da en erken bahar döneminde yani. Sonra Gebze'ye gittim yalvar yakar öğrenciliğimi yakayacaksınız dedim. Yazılım bölümünde yardımcı oldular ve bana ait Yök sistemindeki tüm kayıtları sildiler. Devam edebiliyorum okuluma ama o iki gün çok sıkıntılı bir süreç oldu. Sen sen ol, kayıt yptırmadan önce muafiyet koşullarını bölüm departmnıyla konuş

• ThingBlue kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolun

Mesela a üniversitesinde felsefe okuyorum, siralamam 223k eger ilk yil ortalamami yuksek getirirsem odtude 50klik ayni bolumume gecis yapma sansim var mi ? Arastirdigim kadariyla odtu osys puanina bakiyor ama sormak istedim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 23 Eylül 2018; 11:24:34 >
  • Merkezi yatay geçiş yapacağım bende fakat Bahar döneminde yapabiliyor muyuz? Hazırlıktayım hiç gitmeyip bahar döneminde yapmayı düşünüyorum, olabilir mi? Ve hangi tarihlerde yapabileceğimiz yök tarafından mı açıklanıyor?

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

Hocam peki agno ile geçiş yapmak için napmak lazım
    Not ortalamasıyla geçiş hakkında pek bir şey bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla kaldığın ders olmayacak ortalaman baya yüksek olacak ve kontejanı merkezi geçişe göre çok az 3-4 kişi alıyorlar bir bölüme (kontejanı araştır gitmek istediğin üniversite daha önceki yıllarda kaç kişi almış ortalamaları nasıl kesin bir şey diyemem).

Orijinalden alıntı: FraktalKol1

Merkezi yatay geçiş yapacağım bende fakat Bahar döneminde yapabiliyor muyuz? Hazırlıktayım hiç gitmeyip bahar döneminde yapmayı düşünüyorum, olabilir mi? Ve hangi tarihlerde yapabileceğimiz yök tarafından mı açıklanıyor?
    Şimdi nereye hangi bölüme geçeceğin önemli. Geçeceğin bölüm ingilizceyse bahar döneminde geçmen sıkıntı çoğu üniversite baharda açmıyor. Eğer türkçe bir bölümse şansın olabilir ama geçsende ilk dönemi atlamış olursun ilk dönemin derslerini alttan almanı isteyebilirler bir sürü sıkıntı. Bana kalırsa güz döneminde geçmen daha uygun. Güz döneminde Her bölümden %30 kontejan açmak zorunda üniversite ama baharda böyle zorunluluk yok. Karar senin

• http://www.igdir.edu.tr
    Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları
    http://www.igdir.edu.tr/duyuru/yatay-gecis-basvuru-sonuclari-
    http://www.siirt.edu.tr/duyuru/2018-2019-egitim-ogretim-yili-guz-yariyili-kurumlararasi-ve-merkezi-yatay-gecis-basvuru-sonuclari/208315409.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 24 Eylül 2018; 9:40:33 >

• Bende bahar döneminde geçiş yapmayı düşünüyorum bu yıl kazandım gitmeyip donduracağım ama dondurunca öğrenci belgesi alamayacağımı söylediler 9 10 saatlik yola öğrenci belgesi almaya gidemem acaba e devletten alanların kabul oldu mu ya da şimdi e devletten alsam dönem sonuna geldiğimde aslı gibidir kaşesi vurdurabilir miyim?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.