Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.466
Cevap
195
Favori
622.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş
  • X üniversitesinde okuyorum hazırlığı geçtim geçen sene. Bu sene de 1. Sınıfı tamamladım ve 2. Sınıf olacağım. Ancak;

Aynı bölüme başvuracağım y üniversitesi ile bizdeki 1. Sınıf dersleri tamamen değişik. Ve hazırlığı da var. Şimdi ben başvuru dilekçesinde hangi sınıfa geçiş yapmak istediğimi belirticem?

Birde isteğe bağlı olarak hazırlıktan veya 1. Sınıftan başlama ihtimalim var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    EVET ARKADAŞLAR LÜTFEN BU ŞEKİLDE MAĞDUR OLAN HERKES YÖK E DİLEKÇE GÖNDERSİN İNTERNET ÜZERİNDEN. TELEFONLA SÜREKLİ ARAYIP BASKI YAPALIM. BOŞ YERE 1 SENE İSTEMEDĞİMİZ BİZ BÖLÜMDE VEYA İSTEMEDİĞİMİZ BİR ÜNİVERSİTEDE OKUMAYALIM

İstanbul üniversitesine merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak istiyorum. Ve Ösym puanım gitmek istediğim bölümden 40-50 puan fazla fakat sistem AGNO puanım 1,50 civarı olmasından dolayı sisteme başvuramıyorum 2,00 yaptığım taktirde kabul ediyor.

Sorum şu ki bu sorunu merkezi yatay geçişde sadece puan önemli değil miydi? Fakat istanbul üniversitesi belli bir ortalama istiyor.

Yökü aradığım zaman merkezi yatay geçişde sadece ösym puanı önemli dediler fakat burada sorun öyle olmadığını gösteriyor.

Yalandan yere agno denilen şeyi 2,00 yaparsam başvurum iptal edilecek ama Ösym puanım fazla.

Böyle bir durum yaşayan var mı arkadaşlar?
    http://www.egitimajansi.com/haber/yanlis-tercih-yapanlar-icin-son-bir-sans-daha-var-haberi-43103h.html

Bu linki okuyun ve sonrasında soru kısmında herkes soru sorsun mailler atsın bir şekilde bu insanların dikkatini çekmeliyiz kim bilir belki bir yol açılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• emrebeyen E kullanıcısına yanıt
    Hocam YÖK'ün de dediği gibi merkezi yerleştirmede sadece ösys puanı önemli ama ndn İstanbul Üniversitesi böyle bir şey yapmış ki? Hocam siz en iyisi İstanbul Üniversitesi Öğrenci işlerini arayın..
    Aynen arkadaşlar YÖK'E E-mail atın yada direk arayın..
    EK MADDE 1
    (1) Merkezi yerleştirme puanıyla ve özel durumlarda yatay geçişlerde,
    Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift
    Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte
    Değişiklik Yapılmas
    ına Dair Yönetmeliğin Ek 1. Maddesi, Ek 2. Maddesi ve Yükseköğretim
    Kurulu kararları/esasları uygulanır.
    (2) Bu maddenin 1.fıkrasında belirtilen Yönetmeliğin Ek 2.maddesi uyarınca yapılan
    başvuruların değerlendirme ve yerleştirme işlemi aşağıdaki gibi yapı
    lır:
    a) Not ortalaması 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2 olan adayların
    başvuruları değerlendirmeye alınır.
    b)
    Değerlendirme aşamasında ihtiyaç duyulan not dönüşümleri, Üniversite Senatosu
    tarafından kabul edilen dönüşüm tablosun
    a göre yapılır.
    c) Başvurusu geçerli olan adayların not ortalamaları en yüksekten başlanarak
    sıralanır. Kontenjan sayısı kadar yerleştirme yapılır.
    kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebeyen -- 4 Ağustos 2015; 5:37:56 >

• yukarıda öyle yazıyor ama yök öyle demiyor puan yeterli olacağını söylüyor.

Onların hatası veya yanılışı şimdi ne sucum var benim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastTimes -- 5 Temmuz 2021; 10:15:33 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastTimes -- 5 Temmuz 2021; 10:15:25 >
  • Beyler herkese kolay gelsin bişe sormak istiyorum ve bunun cevabı çok acil gerekli .ben geçen sene yaşar üniyi kazandım ce hazırlıkta kaldım şuan yaz okulundayım ve geçemeyecem.bu sene sınava girmiştim tekrardan kötü bi üni tuttu ve kayıt yaptırmadım.ben şimdi başka bi okulda türkçe bolum okumak istiyorum yardımcı olurmusunuz kime başvuracam nasıl yapacam hiç bilmiyorum.yatay geçişle veya hazırlıkta kalan öğrenciler türkçe bölüme tercih yapabiliyomuş yardımcı olurmusunuz nasıl olacak bilen var mı veya kimi arayıp sorabilirim yardım edebilirmisiniz herkese teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cgty1212

Beyler herkese kolay gelsin bişe sormak istiyorum ve bunun cevabı çok acil gerekli .ben geçen sene yaşar üniyi kazandım ce hazırlıkta kaldım şuan yaz okulundayım ve geçemeyecem.bu sene sınava girmiştim tekrardan kötü bi üni tuttu ve kayıt yaptırmadım.ben şimdi başka bi okulda türkçe bolum okumak istiyorum yardımcı olurmusunuz kime başvuracam nasıl yapacam hiç bilmiyorum.yatay geçişle veya hazırlıkta kalan öğrenciler türkçe bölüme tercih yapabiliyomuş yardımcı olurmusunuz nasıl olacak bilen var mı veya kimi arayıp sorabilirim yardım edebilirmisiniz herkese teşekkürler

ara yökü sor kardeşim

Orijinalden alıntı: LastTimes

.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastTimes -- 5 Temmuz 2021; 10:15:18 >
  • Arkadaşlar başvuru esnasında öğrenci işlerinden birisiyle tartıştım daha sonra evraklarımı ve dilekçemi teslim edip oradan ayrıldım. Başvurumu işleme koymama gibi bişey yapabilir mi öğrenci işleri personeli? Lütfen bilen birisi cevap versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastTimes -- 5 Temmuz 2021; 10:14:58 >
  • Arkadaslar hazırlık konusunda bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim. Ben marmara da kamu yönetimi için hazırlık okudum ve başarıyla tamamladım bu yıl..simdi gazi ye geçmek istiyorum ancak gazinin sitesinden anladigim kadariyla orada yeniden bir hazırlık sınavına girmem gerekiyor.benim marmara da okuduğum hazırlığın bir önemi yok mu şimdi ?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.