Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Bölüm Değiştirme (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
20
Favori
63.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cago135

quote:

Orijinalden alıntı: DaLGacI

quote:

Orijinalden alıntı: batanreis

Hocam 2013 de yerleştim bu senenin taban puanlarını bekleyip o zaman 2015 de mi geçebilriim?

Aynı soruyu bende soruyorum.

Hayır 2013 baz alınarak geçiş yapılacak

Nasıl ya sadece o yıl mı yani
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 2013 de yerleştim bu senenin taban puanlarını bekleyip o zaman 2015 de mi geçebilriim?

Hayır yani yerleştiğiniz yılın taban puanına göre değerlendirme,e mantıken bu uygulama yeni olduguna göre en erken 2013'lüler yararlanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır yani yerleştiğiniz yılın taban puanına göre değerlendirme,e mantıken bu uygulama yeni olduguna göre en erken 2013'lüler yararlanır

öyle bisi yok isterse 2010 bile yararlanır

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

öyle bisi yok isterse 2010 bile yararlanır

2010'un okul bitti zaten

1.sınıftan başlandığı için zaten 3.sınıfların falan yapması zor iş

• quote:

quote:

2013te aldiginiz puan baz alinip bu sene olusan taban puana göre yerlestirmeler yapilacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

quote:

quote:

2013te aldiginiz puan baz alinip bu sene olusan taban puana göre yerlestirmeler yapilacak

Hayır işte yanlış olan bu.2013'de giren adam için 2013 tabanı önemli onun için ek kontenjan açılıyor zaten.

1. Bu uygulamaya göre öğrencilere sadece yerleştiği yıldaki ÖSYS Puanına bakılarak her türlü bölüm ve üniversite değiştirme hakkı getirilmiştir.

İlk önce yönetmeliği düzgün okuyun,burada insanların kafasını karıştırmaya gerek yok

Senin yanlışın nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Paylaştığın yönetmelik 30.01.2014 tarihli oysa YÖK birçok değişikliğe gitti.Güncellenmiş olan yönetmeliği okursan doğru bilgiye ulaşırsın.Mesala en basitinden ayrılan kontenjan %30,başvurular en geç eğitim-öğretim döneminden 1 ay sonra değil,30 ağustos 2014'e kadar gibi birçok detay mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cago135 -- 17 Temmuz 2014; 17:08:33 >

• Universiteler hic duyuru yayinladi mi? Gerekem belgeler nedir? Islem nasil olacak?

• cago135 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bir şey sorabilir miyim saçmaysa affet 2013 de giren adam 1 sene okudu ve 2014 de geçmek istedi 2013te aldığı puanin 2014 un taban puanlarına mi yetmesi gerekir 2013 un mu

• quote:

Orijinalden alıntı: dmt123

Arkadaşım bir şey sorabilir miyim saçmaysa affet 2013 de giren adam 1 sene okudu ve 2014 de geçmek istedi 2013te aldığı puanin 2014 un taban puanlarına mi yetmesi gerekir 2013 un mu

2013 dostum,amaç zaten yanlış tercih yapmış adayı puanı yeten başka istediği bölüme yerleştirmek.
  • cago135 kullanıcısına yanıt
    Anladım yukarıda yazmışsınız şimdi gördüm ilk mesaj da yanlış o zaman hem oyle bir şey olsa saçma olurdu sınavın zorluğu her yıl değişir istanbul hukuk bir sene 430la kapatır sonraki sene 420yle şimdi ilk sene puanı yetmeyen 425 puanlı biri sonraki sene puanlar düştü diye girebilecek mi yani ne kadar saçma olurdu

• Arkadaşlar merkezi puanla yatay geçişini Marmara Üniversitesine yapan veya ne zaman başlıyor başvurular bilen varmı ?
  • Arkadaşlar ben okul degistirmek istiyorum ben 2012 girişliyim ve 2013 tercih kilavuzuna göre tercih yapmam gerekiyor ama ben 2013 te acilan bi üniversiteye başvuru yapabilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Houston Rockets

Arkadaşlar ben okul degistirmek istiyorum ben 2012 girişliyim ve 2013 tercih kilavuzuna göre tercih yapmam gerekiyor ama ben 2013 te acilan bi üniversiteye başvuru yapabilir miyim

hayır giremessiniz çünkü yerleştiğiniz sene o bölüm yokmuş demektir , olmayan bölüme giriş yapamassınız
  • Uludag uni. bi aciklama yapti mi bilgisi olan var mi arkadaslar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Legnd

Herkese merhabalar.Bildiğiniz gibi Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş bu senenin başında başladı ve artık puanınız yettiği takdirde hazırlık veya 1. sınıfta olsanız sadece merkezi yerleştirme puanınız baz alınarak yatay geçiş yapabileceksiniz.YÖK 30.01.2014'te çıkardığı yeni yönetmelik ile artık puanınız yetiyorsa bölümde değiştirme de yapabileceksiniz diyor.YÖK yayınladığı yönetmelikteki örnekte TM-1 puan türünden İşletme bölümüne giren bir öğrencinin sınavına girdiği ve puanının yettiği takdirde MF bölümünden mühendislik bölümüne geçiş yapabileceğini belirtiyor.Her üniversite her bölümü için %10 kontenjan ayırmalı diyor YÖK yayınladığı yönetmelikte.YÖK bu yönetmeliğin 2013-2014 bahar döneminden itibaren yürürlüğe gireceğini belirtiyor.

http://www.iticu.edu.tr/uploads/etkinlik/1118/yonetmelikk.pdf

Bu haberden beni haberdar eden besir99'a teşekkürler.

besir99'un yazısı ;

Arkadaşlar birkaç şey paylaşmak istiyorum.

Öncelikle EVET bütün bölümlerden bütün bölümlere geçiş mümkün. Geçiş yaptığınız üniversitenin inisiyatifine bağlı olarak; önceki üniversitede aldığınız hazırlık eğitimi yada ortak derslerden muaf kabul edilebilirsiniz. Üniversite ile iletişime geçip sormakta fayda var.

İkinci olarak yerleştiğiniz sene girdiğiniz ygs ve lys sınavlarının sonucu elde ettiğiniz puanlar nelerse sadece o puanlar ile yerleşebiliyorsunuz. Örneğin tm1 ile yerleştiniz ve mf1 puanınız yok ise mf1'den yatay geçiş yapamazsınız(doğal olarak). Yani sahip olduğunuz bütün puan türlerinden geçiş yapabilirsiniz.

Üçüncü olarak hangi yılda üniveristeye yerleştiyseniz bir sonraki senenin taban puanlarını baz alın. Örneğin 2010'da yerleşen birisi ösym'nin 2011 tercih klavuzundaki taban puanları dikkate almalı. 2013 girişliler ise 2014 ösym klavuzu olmadığı için dersanelerin oluşturduğu puanlara bakmalı. Her üniveristenin elinde zaten var hangi yılda en son kaç puanla öğrenci aldığı. Ösym klavuzunun çıkmasını beklemezler.

Son olarak eğer işlemlerinizin hızlı sonuçlanmasını istiyorsanız üniversitenin ilgili birimlerine gidin ve yüz yüze görüşün(her üniveristenin sistemi farklı, kimisinde yatay geçişlere genel öğrenci işleri bakıyorken kimisinde bölümün öğrenci işleri yada dekanlık vs. ilgileniyor.
    Eğer gitme imkanınız yoksa telefon edin, mail ile hiç vakit kaybetmeyin. Mail attığınız kişi keyfi yerinde iken size dönüş yapar ama telefonla ararsanız işi olmadığı sürece size cevap verir.

Lütfen yazıları okuyup soru soralım.

Kardes ben 2012 girisliyim 2013 kılavuzuna baktim yeni acilan bi üniversitenin tipina gitmek istiyorum puan yazmadigi için kac binle aldığıni 2014 kılavuzunda gordum puanını puanim yetiyor geçebilir miyim

• Bana buyuk ihtimalle nevsehir isletme gelecek, eger ki taban puana gore puanim yeterse cukurova uni isletmeye gecis yapabilir miyim okul baslamadan?

• Merhaba . ben tercihlerin bitmesine son 1 gün kala yaptım ve pişmanım tercihlerimin arasında sonradan pişman oldugum bir bolumde var ve bu bolumun cikmasindan korkuyorum . benim ilk sene yatay gecis yapmam mumkun mu . yada ilk once gidip universiteye kayıt olup sonradan mı yatay gecis yapılıyor bilgilendirirseniz cok sevinirim . simdiden tesekkurler.

• Ve bir sorum daha olacaktı eger üniversite 1 de değiştirilebiliyorsa herhangi bir puanımızın yettiği 2 senelik üniversiteye gidilebiliyor mu ?

• Yerleştiğimiz sene puanımızın tutmadığı bölüme başvuru yapabiliyor muyuz arkadaşlar? 391-405 Benim puanım ve okulun puanı.
  • Yok kardeşim . Taban puanı ile aynı veya yüksek olması şartıyla .

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.