merhaba arkadaşlar. 18 daireli binamıza merkezi uydu sistemi kuracağız. her daireye 2 giriş olacak 2 kalo iniyor bina girişine 1 kamera olacak 3. çanak olarak dijitürk kurduk. şimdi dijitürk uyumlu multiswich alsak yine tek kablo ile daireye inebiliyormuyuz terr girişine kamerayı takıyoruz bunu biliyorum, girmeden öncede modületör ile dönüştürüyoruz. burdada sorun yok. yani anlayacağınız dijitürk için ayrı kablo çekmelimiyiz yoksa oda kamera gibi tek kablo ile daireye inebiliyor mu daireye indiğimizde (priz kullanmıyoruz) tek kablo şeklinde receiver e giriş mi yapacağız yoksa tvye girmeden önce kabloyu kamera uydu ve dijitürk olarak 3 e mi böleceğiz yoksa tv ve kamera olarak ikiye bölmek yetiyor mu. böyle böleceksek ne kullanacağız priz yok, birde splinter varmış bu nasıl birşey aradım internette bulamadım. bunun tanesi de 11 tl imiş oda eder her daireye 2 taneden 400 tl. var mı bunun ekonomik bir yolu veya bunu takmak zorundamıyız. yardım edin arkadaşlar çanakları kurduk, elembilerini taktık kablo kanallarını vs taktık. her şeye aklım yattı, bir tv ye girişi çözemedim.
uzun uzadıya anlattığım a parçanın adı t konnektörmüş. tabi doğru bulduysam peki ama nasıl bağlayacağız bunu uydudan gelen kabloyu giriyoruz çıkanlardan birini receier e diğerini tv de nereye bağlıyoruz arkadaşlar.
kimse bilmiyor demekki yada içinden yardım edeyim diye geçiren yok
arkdaşlar bilen kimse yok mu hala çözüm bulamadım konuya. uydu prizi yok ve inen tek kabloyu recevier e bağlayacağım acaba orda bir özellik varmıdır parça kullanmadan recevier den çıkanı birini tv izlemek için ilgili yere diğerini kamera izlemek için anten girişine taksam. recevier dönüştürmüyor mu bunu. illa ara bağlantı bir şeyler mi kullanmak lazım. birde soruşturdum siplinter diye birşey varmış bu sinyallari bölmek için. tanesine 10 tl diyorlar. bilen biri şunu açıklayabilir mi. her şeyi yaptım orda tıkandım. dükkanlara gidiyorum kimse yardımcı olmuyor. şı-u 1-2 tl lik t bağlantıları alsam işimi görmez mi. kamerada çok mu görüntü kaybım olur. lütfen bilgi verin. yerın çözmek zorundayım bu işi.