Şimdi Ara

MERKEZİ SİSTEM UYDU SORUNU YARDIM LÜTFEN??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apartmanımızda merkezi sistem uydu yayını var. çatıda turksat ve hotbırd uydu antenleri var. kanalları değiştirirken sık olarak sinyal yok veya zayıf uyarısı çıkıyor. uydu recevierdan kumandadan receiverı açıp kapatınca kanal tekrar açılıyor. receiverda sorun yok başka yerde denedim cok normal çalışıyor. sorun ne olabilir. yardımcı olabilirseniz sevinirim.



  • fikri olan yok mu üstadlar? yardımcı olacak fikir verecek kimse yok mu lütfen??
  • Uydu alıcınızın menüsünden dıseq ayarlarından olabilir onları bir deneyin.
  • Sinyal seviyeleri ne durumda .. düşükse yapabilir ..
  • Bende şöyle bir durum olmuştu ki özel bir durum. Ve her kanal geçişinde olmuyordu, %20 falan bir ihtimalle oluyordu ve 4-5 saniye bekleyice düzeliyordu:
    Kanal geçişleri de hep turksat'tan turksat'a bu arada. hotbird var ama pek kullanmıyorum.

    Çatıda Türksat ve Hotbird vardı, uydu alıcım da 72 ekran sony CRT TV'm ile düzgün çalışıyordu. Sinyal seviyelerim de yüksekti.
    Sonra yeni TV aldım, 106 ekran plazma. Uydu alıcı ile plazmayı beraber kullanmaya başlayınca böyle bir sorunla karşılaştım.
    Uydu alıcıyı söküp diğer odadaki CRT'ye takınca yine düzgün gösteriyordu. Her iki tarafta da sinyal seviyesi aynı bu arada.

    Neyse, en sonunda uydu alıcının bir şekilde kanal değiştirirken fazladan güö falan çektiğine ve plazma olan odadayken ki akım korumalı tek bir prize plazma, sinema sistemi, dvd recorder, pc ve pcnin 5.1 hoparlörü, modem vs.vs. gibi şeyler bağlı, buradan yeterince akım çekemediğine kaaat getirdim.

    Zaten sonra digiturk plus aldım HD yayınlar için, şu an öyle bir sorun yok.

    Uydu alıcım da Next ye 7500 ci. Bu elektrik şeysine göre biraz hassas sanırım. Hatta akım korumalı prizden önce bir 3lü taktım acaba akım korumalı olan ani akım artışına izin vermiyor mu diye ve uydu alıcıyı oraya taktım ama yemedi.




  • uydu alıcım next 7500cı samsung 40r81b lcd tv ye baglı. uydu receivere aynı ayarlarla başka yerde denedim hiç problem çıkarmadan çalışıyor. bu elektrik olayını denedim değişilik olmadı. sinyal seviyelerine nereden bakabilirim acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.