Şimdi Ara

Merkezi Sistem Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arakadaşlar,

    Yeni taşındığım apartmanda digitürk ve dsmart için altyapı kurulu vaziyette. Anladığım kadarı ile tek satır veya modülasyon lu denen lnb'leri kullanıyorlar.
    Uzun süredir uydu camiasından uzak olduğum için terimleri yanlış bilebilirim.
    Şimdi sıkıntımı anlatayım kısaca:
    Panasonic 46gw30e kullanıyorum (çok memnunum iyiki almışım diorum) bu tv nin üzerinde CI slot ve dijital uydu alıcı mevcut.
    Duvardaki uydu çıkışına bağlayıp auto setup dediğim zaman tv turksat 1c olduğunu gördü, ve tarayıp gayet güzel bi kanl listesi çıkardı.
    Buraya kadar problem yok, fakat inceleyince gördüm ki liste eksik ve kanalların bi kısmını tekrarlamış.<sonra bende elle trasponder giriyim dedim ve güncel frekansları girmeye başladım, o zaman gördümki girdiğim frekansta çıkması gerekn kanallar yerine başka kanllar çıkıyor veya o frekanstan hiç sinyal alınamıyor.
    Daha önce başbir yerde denk gelip okuduklarımdan hayal meyal sanki lnb nin çalışma frekans aralığını değiştirip bu sorunu halledebiliyoruz (aynı zamanda transponderlarında frekasnlarını kaydırmak gerekiyor) diye hatırlıyorum.
    Fakat problemimin çözümü bumudur değilmidir hatta problemim tam olark nedir bilmediğim için sizlere bir danışayım dedim.
    Kanal olark örnek vermek gerekirse trt HD mevcut ama hiç bi yerde ne sd ne hd atv yok. DT ve DSmart kanllarının bi kısmıda geliyor fakat tabiki şifrelli olarak.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.







  • Yokmu yardım edebilicek birileri :(
  • İyi günler;
    TV alıcınızı ve üzerindeki uydu alıcıyı tanımıyorum ancak probleminiz LNB ayarları ile ilgili gibi görünüyor. LNB tipi "universal" olmalı veya L.O. 9.750 - 10.600 Ghz şeklinde ayarlanmalıdır. Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.