Şimdi Ara

Merkezi katar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3.öncül neden kesinlikle doğru? Dalgaların frekansı farklı olsun. Ve farklı dalga tepeleri (soldaki kaynağın 2.dalga tepesiyle sağdakinin 6.dalga tepesi mesela) merkezde birleşsin. Yine dalga katarı oluşur. Ve birinin frekansı çok yüksekse habire dalga tepesi üretiyorsa belirli aralıklarla diğeriyle katar oluşturabilir ama her zaman katar oluşturacağı anlamına gelmez. (stroboskoptaki belirli bir frekans ve katlarıyle aynı mantık) İki kaynak illa ki aynı anda tepe oluşturmuş ki merkezde katar oluşmuş ancak bu demek değil ki bunlar hep aynı anda tepe oluşturur. 3.öncül bunu mu kastetmiş, bilemiyorum tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 23 Mart 2020; 14:6:24 >

• merkezde katar oluştuğu için frekansları farklı olamaz zaten aynı demek ki. o yüzden de 3 kesin doğru oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: escapedisaster

merkezde katar oluştuğu için frekansları farklı olamaz zaten aynı demek ki. o yüzden de 3 kesin doğru oluyor
    Yazdığımı okudunuz mu?
  • Merkezi katar iki kaynağın tam ortasında.
    t = 0 anında her iki kaynağın oluşturduğu herhangi sıradaki dalgalar, belli bir süre sonra aynı anda merkezde buluşacak. Çünkü dalga leğeninin derinliği dolayısıyla dalgaların hızı sabit. İster birinin 3. tepesi diğerinin 5. tepesi olsun fark etmez, sonuçta ikisi de aynı hızla aynı anda merkezde buluşacaklar.

Öyleyse emin olduğumuz tek şey var o da kaynakların eş zamanlı tepe oluşturduğu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vedddddddd

Merkezi katar iki kaynağın tam ortasında.
    t = 0 anında her iki kaynağın oluşturduğu herhangi sıradaki dalgalar, belli bir süre sonra aynı anda merkezde buluşacak. Çünkü dalga leğeninin derinliği dolayısıyla dalgaların hızı sabit. İster birinin 3. tepesi diğerinin 5. tepesi olsun fark etmez, sonuçta ikisi de aynı hızla aynı anda merkezde buluşacaklar.

Öyleyse emin olduğumuz tek şey var o da kaynakların eş zamanlı tepe oluşturduğu.
    Ben, habire değişen bir modelin anlık görüntüsü olarak düşünmüştüm verilen şekli. Hep bu şekil çıkıyorsa dediğiniz doğru.
  • LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Yani genel olarak bu dalga girişim gösterimlerinde dalgalar hareket etse de düğüm/katar çizgileri sabittir diye düşünüyordum...
  • quote:

Yani genel olarak bu dalga girişim gösterimlerinde dalgalar hareket etse de düğüm/katar çizgileri sabittir diye düşünüyordum...
    İlk kaynağın frekansı ikinci kaynağın frekansının yarısı olsun mesela. Merkezi katar denen bölgede ilk kaynak hep tepe oluştururken ikinci kaynak tepe-çukur-tepe... oluşturmaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    marmara transfer merkezi nedir
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Sanırım ikisinin frekanslarının farklı olması zaten işi bozuyor. İnternette farklı frekansa sahip tek bir tane bile örnek bulamadım, yazılı olarak da nereye baksam aynı frekanslı kaynaklardan söz ediliyor. Katar ve düğüm çizgilerinin var sayılması için zaten sabit ve değişmez olmaları gerekiyor sanırım.
  • quote:

Sanırım ikisinin frekanslarının farklı olması zaten işi bozuyor. İnternette farklı frekansa sahip tek bir tane bile örnek bulamadım, yazılı olarak da nereye baksam aynı frekanslı kaynaklardan söz ediliyor. Katar ve düğüm çizgilerinin var sayılması için zaten sabit ve değişmez olmaları gerekiyor sanırım.
    Anladım, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.