Şimdi Ara

Meriva A hava yönlendirme klapelerinin kalibrasyonu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu Merivamın hava yönlendirme tuşlarına bastığımda hava istediğim yere gitmiyor, bende torpido tarafını söktüm hava yönlendirme servosunu söktüm inceledim fişlerini taktım motor çalışıyor, ama şimdi de kalibrasyonu bozuldu, bu kalibrasyonu ayarlamak için ısıtıcı kontrol paneline reset atmakmı lazım, atılırsa nasıl atılır veya başka çözümü varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azay -- 9 Aralık 2014; 13:48:01 >

• aynı sıkıntı bendede var torpidoyu nasıl söktün dikkat edilcek püf noktsı varmı bide kalibre olayını çözebildinmi acaba ilgi verirsen sevinirim
  • dumancen D kullanıcısına yanıt
    torpidonun altında 2 vida ve torpidoyu açtığında üst sağ ve solda 2 vidası var. Söktükten sonra hemen çıkarma solunda ışık kablosu ve soğutucu hava borusunu sök. torpidonun altında bitişiğinden başlayan plastik parçayı da sök (rahat çalışmak için).
    Havaya yön veren servo motor, motor salyangozun hemen solunda. Kalibrasyon ayarı için klima kontrolünden yön tuşlarına bas servo motorun bağlı bulunduğu bi siyah renkte disk var onu çeviriyor mu bak.

Çeviriyorsa: Hava klapesini açıp kapatan 3 adet kol var, bunlardan biri veya hepsi yerinden çıkmış olabilir.

Çevirmiyorsa: Kalibrasyon ayarı için ben çok uğraştım, tek çözümü klima kontrol panelini söküm fişini söküp tekrar taktım çalışmaya başladı.

Birde en önemlisi ne sıkıntısı var onu sormadım sana, söylersen yardım edebilirim belki
  • Oncelikle cevabin icin tesekkur ederim.Benim sıkıntım buyuk gibi duruyor. Klima buguyu cozmuyordu havalandirma klepelerinin calismadigini farkettim. tarif ettigin gibi soktum. Once hava yonlendirme motoru(arac ici cevrim) gozume carpti. Motorla klepeyi birbirine baglayan plastik mil kirilmis. Yerinden sokup kontrol ettim kontak anahtarini cevirip arabayi calistirdigimda motor donuyor. Stop ettigimde yine ayni yone donuyor. Bu sebepten zorlanarak kirilmis. Ama kendi dugmesine bastigimda normal calisiyor. Gelelim yonlendirme klepelerine. O da zorlanmadan dolayi dagilmis ve sıkısmis. Klrpe dislileri yerinden cikmis. Jak ta takili degildi zaten. O da ya zorlanmadan yada ben arabayi almadan once bu olay tespit edilip sokulmus. Arabayi alali 6 ay oldu. Benden once de olmus olabilir. Beyinden olabilir mi? Yardimci olabilirsen cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o araç içi çevirim dediğin servo motorunda bende de aynısını yapıyor. arabayı çalıştırmak için frene bastığımda saat yönünde dönüyor, klape mili benimde kırık.
    Biryerde bi karışıklık var beyindemi başka yerdemi bilmiyorum, o klepe dışlılerini takmak için yön veren servo motorları yerinden sökmek zorunda kaldım, sökmedende yapabilirmisin belki, biri üstte biri altta 2 vida olması lazım, bende 1 vida vardı
  • Klepe disleleri icin soktugun servomotorlar fan motoru sokulmeden yapiliyormu. Ben fan motorunuda sokmeyi dusunuyordum ama sorunun komut veren yerde yani beyinde oldugunu dusundugumden biraktim. Senin klepeleri hareket ettiren motor su anda normal mi? Cunku ben duzeltip tekrar calistirmayi denedigimde xalismsya basliyor ve durmuyor.
    l

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klepelere yön veren motor düzgün çalışıyor istediğim yere hava üflüyor.
    Bu motoru sökmek için fan motorunu sökmen gerekiyor, fan motorunu tutan salyangozun orta göğüse girdiği yerde 1 vidası var birde fan motoru kapağının gümüş renkte kelepçeleri var onlar tutuyor.
    bu iki motoru söktükten sonra havya yönveren kolların bağlı olduğu siyah disk varya, o disk 1 tur döndüğünde SVİÇ diye bir fotosel var ona basıyor. O siviç yerinde takılımı onuda kontrol et.
    :D Fiziksel olarak yardım etsem inan 5 dakikalık işi var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten komple söküp bi bakmam lazim ama. Daha once de yazdigim gibi sorun beyindeyse bosa ugrasmis olcam(ma yinede sokecegim). Boyle dusunmeme sebep olan seyler bugun guclendi cunku klepelere yon veren disk hareket etmiyordu. Sigortayi söktüm taktim tekrar denedim. Disk donmye basladi ama yine durmadi. Bu defa fan motoruyla beraber komple indirip o bahsettigin svici kontrol etcem. Ama arac ici devir daimi kontrol eden klepenin servosu kontak anahtarini actigimda Ve kapattigimda neden ayni yone Ve tam tur donuyor aklim almiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye döndüğünü bende bilemedim, kronik bi sorun heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.