Şimdi Ara

Merhamet, İmtihan ve Yaratılış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elhamdülillah müslümanım fakat aklıma takılan şu,

Allah'ın merhametini sorgulamak hakkında haşa yorum dahi yapamayız.

Tamam ama Allah'ın gücü her şeye yetmez mi? Yeter.

Geçmişi ve geleceği değiştirmek şöyle dursun, biliyor olmaz mı? Hatta geçmiş gelecek hepsi birdir?

O halde henüz yaratmadığı kulunun yaratıldıktan sonra dünya hayatında kötülükler işleyeceğini, emrine uymayacacağını, ibadet etmeyeceğini ve sonuç olarak cehennem ateşinde kalıcı olarak azap göreceğini (şuanki dünya nüfusunun yaklaşık en az %70'i) de bilir hatta hepsi anda olmuş bitmiş yaşanmıştır o mertebede?

Peki o halde geçmiş ve geleceğin bir bütün olduğu, geçmişin bilindiği durumda; yaratılacak kişinin imtihanı kaybettiği ve günah işlediği dolayısıyla cehenneme gittiği görülüyor, o halde imtihanın anlamı nedir ve merhametten kasıt nedir? Haddimi aşmak istemiyorum sadece sorulara cevap almak istiyorum, milyarlarca kişinin yanacağını bilmesine rağmen onları yaratmasının hakikatı nedir?

Hiç yaratmamış olması, sonsuza dek yanacak olmalarından daha merhametli olmaz mıydı?
    Eğer dünya hayatı imtihan ise zaman kavramı bakımından imtihan daha olmadan oldu ve bitti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 2 Şubat 2016; 4:25:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarşist69

Adam neden yaratıldık diyor, hoca ise şaşırtıcı derecede şaşırtmayan bir şekilde '' öğretmen-öğrenci '' örneğiyle karşılık veriyor. Müslümanların hepsinin ağzında öğretmen-öğrenci. Çünkü her şey o kadar basit. Allah'ın sistemi öğretmen-öğrenci gibi son derece basit bir sistemle aynı kefene konulabiliyor. Adam diyor ki, neden yarattın, NEDEN? Hocanın dediği '' sınava tabi tutmak için. '' Çok mantıklı cidden, direk müsüman oldum günde 700 vakit namaz kılıyorum.

Öğretmen-öğrenci sistemi bile daha karmaşık ve adil desem? Çünkü öğretmen-öğrenci sisteminde sınavı geçemezsen hayatın tamamen işkenceye dönüşmüyor. Sınavı geçemedin mi? Şansın var, kendini başka bir şekilde eğitebilirsin, sanat üzerinden para kazanabilirsin, ticaretle uğraşabilirsin. Peki Allah ne diyor? Sınavı geç, geçemezsen hayal edebileceğinin trilyonlarca katı fazlasında işkenceyi sonsuza kadar tadacaksın. Çok adil, yersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 2 Şubat 2016; 5:34:08 >

• hacı sen öğretmen öğrenciyi geç bakara 30. ayete bak halife insan modeline bak o sana daha uygun..seni anca o keser insanı kamile giden halife modeli sana daha çok yakışır..

700 vakit çok fazla 5 vakit kıl farzları kılsanda olur şimdilik ..alışınca sünnetleride kılarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: P. Alemdar

quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Adam neden yaratıldık diyor, her zaman ki '' öğretmen-öğrenci '' örneğiyle karşılık veriyorlar. Çünkü her şey o kadar basit. Allah'ın sistemi öğretmen-öğrenci gibi son derece bir sistemle aynı kefene koyuluyor. Adam diyor ki, neden yarattın, NEDEN? Hocanın dediği '' sınava tabi tutmak için. '' Çok mantıklı cidden, direk müsüman oldum günde 700 vakit namaz kılıyorum.

Aynı kefene değil aynı kefeye olması lazım heralde.

İşte beklediğim cevap. Deyimi yanlış yazdığım içinde yanacak mıyım bay bilmiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 2 Şubat 2016; 5:29:58 >

• quote:

hacı sen öğretmen öğrenciyi geç bakara 30. ayete bak halife insan modeline bak o sana daha uygun..seni anca o keser insanı kamile giden halife modeli sana daha çok yakışır..

700 vakit çok fazla 5 vakit kıl farzları kılsanda olur şimdilik ..alışınca sünnetleride kılarsın

Siz bir şeyi, savunduğunuz şeyin kendisiyle savunmayı çok iyi bildiğinizden (bakınız Kuran-Allah ilişkisi ve birbirlerini doğrulamaları) öğretmen-öğrenci tartışmasını öğretmen-öğrenci ile bitirirsiniz diye düşünüyordum. Ee ne de olsa 10 cümlenizin 79'u öğretmen-öğrenci içeriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 2 Şubat 2016; 5:36:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

hacı sen öğretmen öğrenciyi geç bakara 30. ayete bak halife insan modeline bak o sana daha uygun..seni anca o keser insanı kamile giden halife modeli sana daha çok yakışır..

Siz bir şeyi, savunduğunuz şeyin kendisiyle savunmayı çok iyi bildiğinizden (bakınız Kuran-Allah ilişkisi ve birbirlerini doğrulamaları) öğretmen-öğrenci tartışmasını öğretmen-öğrenci ile bitirirsiniz diye düşünüyordum. Ee ne de olsa 10 cümlenizin 79'u öğretmen-öğrenci içeriyor.

arkadaş sen imtihan edilmeyi bile gururuna yediremiyorsun farkındamısın..buna nefsin tuğyan halini benimsemesi diyoruz..ve bir başka sorunda olumsuza odaklanarak sonunu akıbetini cehenneme sabitlemen ..neden bunu yapıyorsunuz..

kimin nereye gideceğini Allahdan başka kim bilebilir..?

ayrıca Allaha iman aynı zamanda başlangıcı ve sonu olmayan bir varlığıda kabul ettiğiniz manasını taşır..inkarda hakeza..işte bu yüzden cennet ve cehennem ebedidir..zira cennetde cehennemde iman veya inkar neticesi yani insanın tercihi sonucu ele geçen şeydir..

hal böyle iken neden sonsuz cehennem demek ..çok saçma..

azaba gelince ..sen hiç cehennemde azab gören hayvan veya çocuk veya deli haberi okudun mu..

azaba sebeb olan şeyler insanın bu dünya hayatında bizzzat eliyle işllediği fiilerin karşılığıdır..zülmetme inkarı seçme günah işleme işlediysen tövbe et ki ellerin ile işlediklerin yarın ahirette karşına çıkmasın..

ayrıca cehennemde sürekli ateş azabı yok ..hatta kafir olarak ölen ama azaba maruz kalmayan kimseler var..hatem-i tai mesela cehennemlik olduğu halde ateş azabı yok ..bizzat hz peygamber bildiriyor..

neden çünki ateşin oluşmasına sebeb olacak fiil yok adamda ..ama ebedi olarak cehennemde hayat sürecek çünkü ebedi olan Allaha iman etmekten kaçındı..inkarı seçti..

insan ateşinide nurunuda bu dünyadan kendisi götürü..

7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir.
    8- Her kim, zerre kadar şer işlemişse onu görecektir.

Zilzal suresi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayet ve Hadisleri Biz Anlayamayız
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kardeşim eskiden ben ergenken inançsız idim. Ateist kafası. Ailem çok yalvardı yakardı. İnanma ama en azından saygı göster inananlara diye. Ben ergenliğin etkisi ile kendimi en yüksekte görürdüm falan. Bildiğin kâfir gibi idim. Bir gün intihar etmeye karar verdim. Çünkü dünya boş geliyordu. Gece ailem uyurken İstanbulda Sultan Ahmet Camii vardır orada kendimi denize atacaktım karanlık sulara. 4.30 falandı gece saat. Tam atlamak üzere iken Sabah ezanı okunmaya başladı. O an durdum. Çok garip bir şey hissettim. İçimi acayip bir ürperti kapladı ama ürperti ile beraber acayip bir Duygu yaşadım. Kelimeler ile anlatamiyorum şuan da hissetmek lâzım. Bir an kendime benim burada ne isim var diye sordum. Cidden ne isim vardı. Gözümden yaş geldi o an ve direkt sultan ahmet camii ye kostüm abdest aldım sabah namazını kıldık cemaatle. Ama öyle hafifim ki. O inançsız halimin verdiği ağırlık gitti bir anda. Namaz bitti ben camiinde arka tarafta oturdum uyuya kalmışım. Bir rüya gördüm. Rüyamda ailem ben bahçe gibi bir yerdeyiz yemyeşil. Annem rüyamda bana Kuran okuyordu. Okudu sure İnsirak suresi idi. Sonradan bakınca öğrendim tabi. Uyandım eve gittim. Ve surenin insirah olduğunu bakarak buldum ve mealini okokudum

Aynen şöyle imiş
    Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2. Yükünü senden alıp atmadık mı?

3. O senin belini büken yükü .

4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

8. Yalnız Rabbine yönel.

Ve Allahın rahmetine mucizesine şahit oldum o anda. Camiiye gittigim de üzerinden yük kalkmıştı gerçekten.

Ve Allaha sükûr o gün bugündür Allah.cc inanıyorum sorgusuz sualsiz çünkü o Rahman ve Rahimdir.

Bunu neden anlattım. Ailemin isteği ile müftü ile görustum adam anlattı ama inanmak istemedim işime gelmedi belki de. Ama tam intihar etmek üzere iken Allah nasip etti inanmayı.

ALLAH NASİP ETMİYORSA NE YAPSAK GERÇEK BOŞ BURADA İNANCSİZ İNSANLARLA BİR SEY ANLATIP ONLARİ İMANA GETİRMEYE KALKMAYİN. ALLAH NASİP EDERSE ZATEN O KİŞİ İMANA GELİR İNŞALLAH

BİRAKİN İSTEYEN İSTEDİĞİNİ İNANSIN.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sana bir şey soracağım. Lütfen anlayışla karşıla. Sadece bir örnek vereceğim, anlaman için. Merhametli ise neden yaratmamak yerine cehenneme atıyor. Şu söz için örneği vereceğim.

Bildiğin gibi dünyanın çoğu yerinde sadece müslümanlar zarar görüyor. Nereye baksan ilginçtir ki hep müslümanlar üzerinden oyun dönüyor ve oralar harap ediliyor. Çok değil yakın zamanda abd ırak'a girip ne kadar insanı yok etti ve bazı kadınlara tecavüz etti. Düşün bir baba, oğulları öldürülüyor ve karşısında eşine tecavüz ediyorlar.

Sen o babanın yerinde olsaydın cehennemde diri diri yanmalarını isteyip sende onları karşıda izlemeyi istemez miydin ? Evet, cevabını bekliyorum.

• quote:

Bu şekilde açıklanamaz bu olay dostum.Sizler sadece öğretmen öğrenci sistemine inanmak istediğiniz için bu örnek size kabul görünüyor.

• Ayrıca tam komedi yav. Bazıları niye yarattı diyor. Hem insanlar üzerinden örnek verince nasıl insanlar üzerinden örnek veriyorsun diyorlar insanla haşa Allah'ı mı karşılaştırıyorsun diyor. Sonrada bir insan olarak Allah'a, neden yarattın diyor ?

Öyle istemiş öyle yaratmış. İsterse herkesi yaratır sonra da herkesi cehenneme atar. Size mi soracak neyi nasıl yaptığını ? Tam komedi yav.

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Böyle devam edersen sonun ateizm söyleyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Sana bir şey soracağım. Lütfen anlayışla karşıla. Sadece bir örnek vereceğim, anlaman için. Merhametli ise neden yaratmamak yerine cehenneme atıyor. Şu söz için örneği vereceğim.

Bildiğin gibi dünyanın çoğu yerinde sadece müslümanlar zarar görüyor. Nereye baksan ilginçtir ki hep müslümanlar üzerinden oyun dönüyor ve oralar harap ediliyor. Çok değil yakın zamanda abd ırak'a girip ne kadar insanı yok etti ve bazı kadınlara tecavüz etti. Düşün bir baba, oğulları öldürülüyor ve karşısında eşine tecavüz ediyorlar.

Sen o babanın yerinde olsaydın cehennemde diri diri yanmalarını isteyip sende onları karşıda izlemeyi istemez miydin ? Evet, cevabını bekliyorum.

Öyle insanların yapmasını herkes ister tabiki. Adamların burda demek istediği müslüman olmayıp iyi olan insan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz sınav, imtihan derseniz bizde böyle deriz ne yapalım hocam.
    Sınavı istememek, beğenmemek suç olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 2 Şubat 2016; 13:48:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava hiç çalışmayan kopya çekenler cennete ,kitabı okuyup araştırıp farklı karar verenler cehenneme gidiyor.Madem öğretmen öğrenci ilişkisi kuruyorsunuz böyle bir mantıksızlık oluyor.Madem bir sınav var bu sınav illa sizin algıladığınız şekilde olmayabilir.Ölünce tanrı sana " Neden din diye birşey kurdunuz benim adima din yaymak için adam öldürdünüz, öldüren bu adamları takip ettiniz? Tecavüz hakkını benim verdiğime nasıl inanın? Nasıl benim yakıcı kötü biri olduğumu düşündün?" diyebilirmi ?Bence diyebilir. Tüm bu dünya hayatı tanrının bizi çok sevdiğini göstermek için olamazmı?

• quote:

Madem bir sınav var bu sınav illa sizin algıladığınız şekilde olmayabilir.Ölünce tanrı sana "

dostum biz islam üzerinden hayata ve meselelere bakıyoruz..değerlendirmemiz ve çıkarımlarda bu minvalde oluyor..sen ise islamın vaaz etmediği farklı tanrı profil(lerinden) dem vurarak bu tanrı(ların) var olmasına olur verip yine elinde hiç bir bilgi(vahiy vb) o tanrının farklı yaratılış amacının olabileceğini söylüyorsun..

ve kalkıp bizi tutarsızlıkla suçluyorsun..
  • -Öğretmen düzeyine indirilirse tutarsızlık oluyor işte.
    -Siz İslam üzerinden bakıyorsunuz ben farklı bir pencereden bakıyorum ve bu konuya yazmak istiyorum.
    -600 lü yıllarda yazılmış bir kitabı mantığıma yatmadığı için, bunu Tanrıya yakıştıramadığım, Tanrının sözleri olmadığına kanaat getirdiğim için Tanrı beni neden yaksın?Tanrıyı neden en ufak şeyden insan yakıcı yapıyorsunuz? Tanrıyı insan gibi kötü gösteriyorsunuz.Evet elimde yazılmış bir kitap yok ama diyorsunuz ya Allah akıl vermiş diye.Ben Tanrının insan gibi biri olduğunu düşünmüyorum.Dünyadaki bu kadar kötülüğün de Tanrıdan geldiğine inanmıyorum.İyi bir Tanrı bu dünyada olan olaylara da hakim değildir.
    -İnsan kendini en üstün görüyor sırf biraz daha akıllıyız diye.Bu dünyanın kendisi için yaratıldığını düşünüyor.İnsan imtihan yeri olan Dünyada insandan milyonlar yıl önce neden dinazorlar vardı?İnsan varken neden insan yiyici yaratıklarda vardı?İmtihanın içinde hayvanlar tarafından yenmemek için strateji geliştirmekde mi var?Bu hangi ilahi plana uyuyor?
    Daha bir sürü soru var insan düşününce.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

-Öğretmen düzeyine indirilirse tutarsızlık oluyor işte.
    -Siz İslam üzerinden bakıyorsunuz ben farklı bir pencereden bakıyorum ve bu konuya yazmak istiyorum.
    -600 lü yıllarda yazılmış bir kitabı mantığıma yatmadığı için, bunu Tanrıya yakıştıramadığım, Tanrının sözleri olmadığına kanaat getirdiğim için Tanrı beni neden yaksın?Tanrıyı neden en ufak şeyden insan yakıcı yapıyorsunuz? Tanrıyı insan gibi kötü gösteriyorsunuz.Evet elimde yazılmış bir kitap yok ama diyorsunuz ya Allah akıl vermiş diye.Ben Tanrının insan gibi biri olduğunu düşünmüyorum.Dünyadaki bu kadar kötülüğün de Tanrıdan geldiğine inanmıyorum.İyi bir Tanrı bu dünyada olan olaylara da hakim değildir.
    -İnsan kendini en üstün görüyor sırf biraz daha akıllıyız diye.Bu dünyanın kendisi için yaratıldığını düşünüyor.İnsan imtihan yeri olan Dünyada insandan milyonlar yıl önce neden dinazorlar vardı?İnsan varken neden insan yiyici yaratıklarda vardı?İmtihanın içinde hayvanlar tarafından yenmemek için strateji geliştirmekde mi var?Bu hangi ilahi plana uyuyor?
    Daha bir sürü soru var insan düşününce.

Arkadaş yok bunlarla konuşulmaz. Adam yorumuna sesli gülüyor bense cahilliğine ağlıyorum. Fakat buna rağmen adam yerine koyup cevap veriyorum. Son yorumlarını oku. Sen paragrafla mesaj atıyorsun adam tek cümle ile karşılık veriyor, o da dalga geçerek.

Umarım Tanrı vardır ve benim yerime bunun gibileri yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 2 Şubat 2016; 15:19:55 >

• quote:

Tanrının insan gibi biri olduğunu düşünmüyorum

İnsan gibi göstermiyoruz ..Muhattabı insan olan vahyin..açıklanması noktasında insani örnekler üzerinden meseleye yaklaşıyoruz..insana insanın anlayacağı tarzda yine insan üzerinden örnek verilmesinin ne sakıncası olabilir..olması gereken bu

Sen sınava tabi tutulma durumunu nefsine kabullendirme noktasında sıkıntı yaşıyorsun..bu yaşadığında gayet doğal zira "nefsi emmare" kayıt altına alınmaktan sınırlanmaktan sorumluluk yüklenmekten hoşlanmaz ..

ayrıca mesele sadece imtihandan ibaret değil..bakara 30. ayete bakarsan ..insana halife yani temsilci olabilme vasfının yüklendiğini görürsün..var oluşumuzu tetikleyen yegane neden imtihan olmadığı gibi..imtihana tabi tutuluğumuz gerçeğinide görmezden gelemeyiz..

İnsanı Kamil olmak nedir halife modelinde insanı kamilin rolü ve etkisi vb etkenlere göz atarsan ..dershanede önünde kağıt kalem ter döken insan manzarasından çok daha farklı bir anlamlar bütünü seni karşılar..

aradığını bulmak için doğru yerlere bakmalı insan ..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.